Ηττήθηκε στην πρεμιέρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική Πόλο των Ανδρών

Δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στην πρεμιέρα της στο 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 10-6 από την ομάδα του Καμπάνια, στον πρώτο της αγώνα στον Δ’ Όμιλο της διοργάνωσης και μαζί φαίνεται να χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρωτιά στον Όμιλο και την απευθείας πρόκριση στην 8άδα. Μια πρόκριση που θα προσπαθήσει πλέον να κερδίσει από τα χιαστί αφού πρώτα οφείλει να κερδίσει τα επόμενα δύο παιχνίδια του Ομίλου κόντρα στη Γεωργία την Πέμπτη και τη Γαλλία το Σάββατο για να βρεθεί στη 2η θέση της βαθμολογίας του γκρουπ.

Η Ελλάδα ήταν ανταγωνιστική στα δύο πρώτα οκτάλεπτα κόντρα στη “σέττε μπέλο”, καθώς κατάφερε με την καλή της άμυνα να καλύψει την κόντρα των Ιταλών και να βρει λύσεις στο σκοράρισμα (4-4 έληξε το ημίχρονο).

Στη συνέχεια, όμως, χάλασε την εικόνα με τα επιθετικά της προβλήματα και κυρίως με το χαμηλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, που τείνει να γίνει εφιάλτης, αλλά και με αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και στην τελική προσπάθεια. Παράλληλα και παρά το γεγονός ότι ο τερματούλακάς της Μανόλης Ζερδεβάς έκανε αρκετές επεμβάσεις (και έπιασε και πέναλτι του Ντο Φούλβιο), είχε θέματα και στην άμυνα καθώς δέχθηκε τρία γκολ στην κόντρα και άλλα από μακρινή απόσταση. Έτσι χτίστηκε η διαφορά υπέρ των Ιταλών μέχρι και το τελικό 10-6.

ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 10-6

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 3-1, 3-1.

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 2, Φοντέλι, Βελότο, Ρεντσούτο 1, Ετσενίκε 2, Φιγκάρι, Μποντέγκας 1, Αϊκάρντι, Ντόλτσε 1, Νικόσια.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Τρίτη 14/01

17:00 Γεωργία-Γαλλία

22:00 Ιταλία-Ελλάδα

Πέμπτη 16/01

17:00 Ελλάδα-Γεωργία

18:30 Γαλλία-Ιταλία

Σάββατο 18/01

14:00 Γαλλία-Ελλάδα

15:30 Ιταλία-Γεωργία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ