Η Αγγλική Ομοσπονδία θέλει ολοκλήρωση του πρωταθλήματος γυναικών τον Αύγουστο

Την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν του πρωταθλήματος γυναικών μέχρι τις αρχές Αυγούστου επιθυμεί η Αγγλική Ομοσπονδία, εν μέσω των εξελίξεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των συλλόγων που πραγματοποιήθηκε, έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής της σεζόν, ωστόσο ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Φυσικά οι αρμόδιοι της διοργανώτριας αρχής ανέφεραν ότι η διοργάνωση θα συνεχιστεί μόνο όταν θα είναι όλοι ασφαλείς.

Στο Νησί πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις στις οποίες συζητούνται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, σε συνάρτηση με την παγκόσμια κατάσταση. Ήδη έχει εκφραστεί ο φόβος της οικονομικής κατάρρευσης πολλών συλλόγων, ενώ όπως αποφασίστηκε τα πρωταθλήματα των κατηγοριών 3 έως 7 έχουν τερματιστεί, ενώ δεν θα υπάρξουν άνοδοι και υποβιβασμοί. Τα πράγματα στον οικονομικό τομέα δεν είναι καλά, μιας και όπως έχει βγει από την Ομοσπονδία δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για την οικονομική στήριξη των συλλόγων των δύο πρώτων κατηγοριών, για την περίοδο της διακοπής.


Η οριστική διακοπή είναι κάτι που δεν αποτελεί προτιμώμενη επιλογή από την Ομοσπονδία, ενώ στην περίπτωση της επανεκκίνησης, αυτή δεν θα γίνει νωρίτερα από τις 30 Απριλίου. Κάποιοι παράγοντες ωστόσο μίλησαν και για επανεκκίνηση μετά από 12 εβδομάδες, δηλαδή στις αρχές Ιουλίου.

Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ (1η κατηγορία) έχουν από 6 έως 9 παιχνίδια να απομένουν, ανάλογα με το πόσα παιχνίδια δεν διεξήχθησαν στην ώρα τους, συνεπώς για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα τον Αύγουστο θα πρέπει να αρχίσει το αργότερο μέσα Ιουνίου.

Όσον αφορά το κυνήγι του τίτλου, τη στιγμή της διακοπής η Μάντσεστερ Σίτο βρισκόταν στην πρώτη θέση με 40 βαθμούς και την Τσέλσι να την ακολουθεί αήττητη με 39 και ένα ματς λιγότερο. Από κοντά και η Άρσεναλ στην 3η θέση με 36 βαθμούς και επίσης με ένα ματς λιγότερο. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον δηλαδή η κούρσα για το ποια ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Η Τσέλσι έχει πάρει 4 βαθμούς στα δυο παιχνίδια κόντρα στην Σίτι, ενώ έχει το 2/2 κόντρα στην Άρεναλ. Η τέταρτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι εκτός διεκδίκησης μιας και έχει 23 βαθμούς. Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ είναι στην τελευταία θέση με 6 βαθμούς, ενώ από πάνω της είναι η Μπέρμιγχαμ με 7 και η Μπρίστολ Σίτι με 9.

Στην Τσάμπιονσιπ, η Άστον Βίλα οδηγεί την κούρσα με 40 βαθμούς, ούσα αήττητη και στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ της Βεατρίκης Σαρρή με 34 βαθμούς (ανεβαίνουν δύο). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ντάρχαμ με 32 βαθμούς.

Στην τηλεδιάσκεψη όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, να αφορά αποκλειστικά το γυναικείο πρωτάθλημα, ανεξάρτητα από την Πρέμιερ Λιγκ των ανδρών, όπου και εκεί η δράση έχει ανασταλεί τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ