Η Αλγερία στον τελικό του Copa Africa

Αλγερία και Νιγηρία ήρθαν αντιμέτωπες στο Διεθνές Στάδιο Καΐρου για την ημιτελική φάση του Copa Africa με την Αλγερία να παίρνει την πρόκριση στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, επικρατώντας με 2-1.

Η Αλγερία θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Σενεγάλη, που πέρασε νωρίτερα το εμπόδιο της Τυνησίας. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 19 Ιουλίου.

Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν ο Μαχρέζ και με αυτογκόλ ο Τρόουστ- Εκόνγκ, ενώ για τους “σούπερ αετούς” είχαν ισοφαρίσει με πέναλτι του Ιγκαλό.

O αγώνας:

Από την αρχή της αναμέτρησης, η Αλγερία ήταν πιο ανταγωνιστική και φάνηκε να θέλει περισσότερο την πρόκριση.

Στο 11’, ο Μπενακέρ έκανε ένα όμορφο σουτ, αλλά κόπηκε από τον αντίπαλό του.

Στο 16’, ο Μπενσεμπαΐνι δέχτηκε την σέντρα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στο 29’, ο Μπουνετζάχ πέρασε δύο αμυντικούς και εξαπέλυσε ένα σουτ, αλλά ο Ακπέγι ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Στο 40’, ήρθε το αυτογκόλ από τον Τρόουστ-Εκόνγκ, στο οποίο χτύπησε η μπάλα και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για την Αλγερία.

Στο δεύτερο μέρος, δεν δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες, με τις κίτρινες κάρτες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο 71’, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για την Νιγηρία, με την βοήθεια του VAR, το οποίο εκτέλεσε ο Ιγκαλό δύο λεπτά αργότερα (73’), νικώντας τον τερματοφύλακα για το 1-1.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90+5’), η Αλγερία εκτέλεσε φάουλ στο όριο της περιοχής, με τον Μαχρέζ να πραγματοποιεί απευθείας εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Μπουνετζάχ, Φεγκουλί, Μαντί – Αβαζιέμ

Αλγερία: Μπολί, Μπενλαμρί, Μαντί, Μπενσεμπαΐνι, Ζεφάν, Μπενασέρ, Γκουεντιούρα, Μαχρέζ, Φεγκουλί, Μπουνετζάχ

Νιγηρία: Ακπέγι, Αβαζιέμ, Κόλινς, Τρόουστ-Εκόνγκ, Ομερούο, Ντίντι, Ετέμπο, Ιβόμπι, Τσυκγουέζ (Ονιεκούρου 78′), Μούσα, Ιγκαλό

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ