Η αμφιλεγόμενη ερμηνεία της απόφασης για τον Ολυμπιακό

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την ποινή του Ολυμπιακού για το γεγονός πως δεν κατέβηκε στον πρώτο αγώνα των playoffs κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι υποβιβασμός στην Α2 κατηγορία, ακύρωση όλων των φετινών αποτελεσμάτων του, αλλά και αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου (πέρα από το πρόστιμο).

Ωστόσο, ο τρόπος που έχει διατυπωθεί η ποινή αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες και όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ακόμα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο αναφορικά με την τύχη των «ερυθρολεύκων».

Στην απόφαση υπάρχει η φράση «ακυρώνει όλα τα αποτελέσματα στην οικεία αγωνιστική περίοδο», κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός χάνει στα χαρτιά όλους του τους αγώνες στη φετινή Betshop Basket League. Αν, λοιπόν, αφαιρεθούν από όλες τις ομάδες οι ήττες από την Ολυμπιακό (για παράδειγμα το Περιστέρι έχει νικήσει τους Πειραιώτες και θα του αφαιρεθεί μόλις μία ήττα), τότε αλλάζει ολοκληρωτικά η βαθμολογία του πρωταθλήματος, άρα και η 8άδα των πλέι-οφ.

Στο κανονιστικό πλαίσιο υπάρχουν συγκρουόμενες διατάξεις και είναι αμφίβολο για το αν είναι δυνατόν να ακυρωθούν αποτελέσματα και να αλλάξει μια βαθμολογία που έχει ήδη επικυρωθεί. Αν ισχύει αυτό, τότε τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο, δεν μπορούν να ακυρωθούν και θα ακυρωθεί απλά το ματς του πλέι-οφ με τη λογική ότι είναι ένα νέο πρωτάθλημα κι έτσι δεν υποβιβάζεται, αποκλείεται από το φετινό πρωτάθλημα και θα έχει αφαίρεση έξι βαθμών από τη νέα σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι αν ισχύσει το πρώτο σενάριο, τότε στα play-offs μπαίνει ο Άρης, που πλέον έχει λύσει τα περισσότερα συμβόλαια που είχε σε ισχύ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ