Η κλήρωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Την Παρασκευή (12/4) στην Γκίζα, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που θα διεξαχθεί από 21 Ιουνίου μέχρι 19 Ιουλίου στην Αίγυπτο. Είναι η πρώτη φορά που το τουρνουά θα διεξαχθεί με 24 ομάδες, αλλά και καλοκαίρι.

Από κάθε γκρουπ περνούν στην επόμενη φάση (στα προημιτελικά) οι δύο πρώτες ομάδες (στις τέσσερις), αλλά και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Το φετινό κύπελλο θα έχει και «ελληνικό» ενδιαφέρον, αφού το παρόν με την Αίγυπτο πρόκειται να δώσουν οι Αχμέντ Χασάν (Ολυμπιακός) και Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος), με τη Γουϊνέα ο Μαντί Καμαρά (Ολυμπιακός), με τη Σενεγάλη ο Παπέ Σισέ (Ολυμπιακός), με την Τυνησία ο Γιασίν Μεριά (Ολυμπιακός), ενώ με το Καμερούν θα παίξουν οι Γιαγιά Μπανανά και Ολιβιέ Μπουμάλ (Πανιώνιος).

Αναλυτικά τα γκρουπ της κλήρωσης:

Γκρουπ Α’ : Αίγυπτος, Κονγκό, Ουγκάντα, Ζιμπάμπουε

Γκρουπ Β’: Νιγηρία, Γουινέα, Μαδαγασκάρη, Μπουρούντι

Γκρουπ Γ’: Σενεγάλη, Αλγερία, Κένυα, Τανζανία

Γκρουπ Δ‘: Μαρόκο, Ν. Αφρική, Ναμίμπια, Ακτή Ελεφαντοστού

Γκρουπ Ε’: Τυνησία, Μάλι, Μαυριτανία, Ανγκόλα

Γκρούπ ΣΤ’ : Καμερούν, Γκάνα, Γουινέα, Μπενίν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ