Η Ντία Τζιώτα σε μαθαίνει wakeboard!

H personal trainer Ντία Τζιώτα παρουσιάζει το wakeboard. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις, ώστε να ασχοληθείς με ένα νέο, διαφορετικό και διασκεδαστικό άθλημα.

Ήρθε επίσημα το καλοκαίρι… και οι λάτρεις των σπορ μπορούν και πάλι να γλιστρήσουν στην επιφάνεια του νερού και να δοκιμάσουν διάφορα κόλπα στον αέρα, με την χρήση του wakeboard ή αλλιώς σανίδα θαλάσσης.

Αλλά και όσοι θέλουν απλά να δοκιμάσουν, να γνωρίσουν ένα νέο σπορ και να ασκηθούν με έναν διαφορετικό τρόπο τις διακοπές τους, από ότι έχουν συνηθίσει. Ένας υπέροχος τρόπος άσκησης, το οποίο στην ουσία είναι διασκέδαση.

H Nτία Τζιώτα εν ώρα wakeboard!

Η Ντία Τζιώτα εν ώρα wakeboard

Η όλη διαδικασία της προετοιμασίας για το wakeboard μέσα στο νερό, μέχρι να ξεκινήσει το σκάφος και ο αναβάτης της σανίδας να βγει έξω από αυτό, είναι το πρώτο βήμα του αναβάτη, ώστε να απολαύσει την υπέροχη αίσθηση του γλιστρήματος.

Χρησιμοποιώντας τα χέρια του για να κρατήσει το σχοινί, να γλιστρήσει και σφίγγοντας όλο του το κορμί, απαιτεί αρκετή δύναμη. Είναι ουσιαστικά ένα πολύ αποδοτικό και πλήρης άσκηση του σώματος, άθλημα. Επιπλέον, οι αναβάτες θα χαρούν την όμορφη θέα στον ωκεανό, ενώ θα κάψουν θερμίδες και θα ασκηθούν. Wakeboarding είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθεί το σώμα και το μυαλό υγιή την περίοδο του καλοκαιριού και των διακοπών σας. Δυναμώνει τους μύες των χεριών και των ποδιών, αλλά και όλο σας το σώμα. Βελτιώνει την ευελιξία και ευκινησία στα χέρια και τα πόδια.

Αναπτύσσει το συντονισμό χεριού-ματιού και την ισορροπία… Σταθερότητα και ισορροπία είναι η βάση για wakeboarding , έτσι βασική δύναμη είναι ένα βασικό στοιχείο, για αυτό το άθλημα .

Βελτιώνει τις κολυμβητικές ικανότητες σας… Χωρίς αμφιβολία, θα καταλήξετε να πέσετε στο νερό περισσότερο από μία φορά, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζετε κολύμπι.

Είναι αερόβια και αναερόβια άσκηση.. μπορεί αναλόγως με το πόσο δύσκολο το κάνετε να φτάσετε 85 με 95 % της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου σας.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους, στην μυϊκή ενδυνάμωση, στην φυσική κατάσταση και στην γράμμωση.

Βελτιώνει την πνευματική συγκέντρωση και αναζωογονεί το μυαλό. Η αδρεναλίνη και μόνο είναι αρκετό για να αποσπάσει έναν wakeboarder από τις καθημερινές του πιέσεις. Προσθέστε τα θετικά αποτελέσματα των ενδορφινών από την φυσική δραστηριότητα  στο νερό και καταλάβετε ότι θα σας οδηγεί σε μια ευχάριστη διάθεση.

Είναι μια μεγάλη υπαίθρια προπόνηση στο νερό: το 2008 Μία έρευνα Υγείας της Σκωτίας, διαπίστωσε ότι με την υπαίθρια φυσική δραστηριότητα είχαν 50 τοις εκατό μεγαλύτερη θετική επίδραση στην ψυχική υγεία από το να πας στο γυμναστήριο . Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι η υπαίθρια άσκηση συσχετίστηκε με μεγαλύτερες μειώσεις στην ένταση , σύγχυση, θυμό και κατάθλιψη σε σύγκριση με εσωτερική δραστηριότητα .

Έχει και κοινωνικά πλεονεκτήματα, διότι το Wakeboarding είναι μια εξαιρετική υπαίθρια δραστηριότητα που πολλοί άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση. Μπορείτε να κάνετε wakeboard, μαζί με την οικογένεια, τους φίλους σας και να έχουν μια διασκεδαστική και όμορφη στιγμή.

Είναι ένας τρόπος νέων γνωριμιών μεταξύ νέων, ένας τρόπος οι γονείς να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό με τα παιδιά τους και να τους δείξουν ότι και αυτοί μπορούν να γίνουν πάλι παιδιά. Το Wakeboarding προσφέρει μια υγιή ευκαιρία για μια οικογένεια να δυναμώσει τον δεσμό της. Είναι πολύ διασκεδαστικό!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ