Η …blaugrana λίστα του …Σίντλερ!

O κατάλογος των μεταγραφικών στόχων της Μπαρσελόνα ολοένα και μεγαλώνει και οι καταλανικές εφημερίδες συνεχώς προσθέτουν ονόματα τα οποία φημολογείται πως παρακολουθεί ο διευθυντής ποδοσφαίρου των μπλαουγκράνα Ρομπερτ Φερνάντεθ. Και που να …φτάσει ο Γενάρης!

Ο Ρόμπερτ Φερνάντεθ είναι ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα και επί της ουσίας από τα χέρια του περνούν όλες οι μεταγραφικές κινήσεις των blaugrana σε συνεννόηση πάντα με τον πρόεδρο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου. Ο υψηλόβαθμος παράγοντας της Μπαρσελόνα ταξιδεύει συνεχώς ανά την Ευρώπη κι οι εφημερίδες της Βαρκελώνης δεν σταματούν να ….αραδιάζουν ονόματα ενόψει Ιανουαρίου.

Ως γνωστόν ο Φελίπε Κοουτίνιο αποτελεί τον μεγάλο στόχο. Δεν κατάφερε να τον πάρει παρότι το καλοκαίρι φέρεται να πρόσφερε 150 εκατομμύρια (δεν της βγήκε ούτε η περίπτωση Ντι Μαρία, έδινε μέχρι 40 στην Παρί ΣΖ και δεν ενέδωσε για περισσότερα) και θα επανέλθει τον Ιανουάριο για τον άσο της Λίβερπουλ. Οι Άγγλοι πάντως ζητούν …ακατέβατα 200 εκ. κι οι  blaugrana κάνουν τον …γύρο της Ευρώπης αναζητώντας εναλλακτικές.

Οι πιθανοί …αντι-Κοουτίνιο

Η καταλανική Sport αναφέρει ότι ο αριστερός εξτρέμ της Μονακό Τόμας Λεμάρ είναι άλλο ένα όνομα που ενδιαφέρει την Μπάρτσα (το είχε γράψει πρόσφατα και η Βρετανική Mirror). Ο Γάλλος αριστερός εξτρέμ τον Αύγουστο είχε βρεθεί κοντά στην Άρσεναλ με τους Μονεγάσκους να απαντούν αρνητικά την τελευταία στιγμή στους Λονδρέζους οι οποίοι φημολογείται οτι θα …επανέλθουν. Οι γνωστοί εδώ και καιρό στόχοι είναι ο Λέον Γκορέτσκα της Σάλκε (έκανε σούπερ εμφάνιση στο κύπελλο Συνομοσπονδιών που κατέκτησε πέρσι η Γερμανία). Η Μπαρσελόνα δίνει μέχρι και 15 εκατομμύρια για τον παίκτη, αλλά η Σάλκε είναι άγνωστο αν θα ζητήσει περισσότερα για τον 22χρονο άσο και καλύτερο ίσως παίκτη του ρόστερ της το συμβόλαιο του οποίου λήγει το 2018. Η Mundο Deportivo πρόσφατα έγραψε πως η συγκεκριμένη περίπτωση που έμοιαζε πολύ πιθανή, είναι πλέον δύσκολη.

Οι blaugrana ενδιαφέρονται ακόμα για τον (συνομήλικο) συμπαίκτη του Γκορέτσκα στη Σάλκε, Μαξ Μέιερ (επίσης λήγει το 2018 το συμβόλαιο του και δεν δέχτηκε να ανανεώσει) και τον εξτρέμ της Μπάγερ Λεβερκούζεν Γιούλιαν Μπραντ (21 ετών) που έχει παραδεχτεί σε δηλώσεις του πως θέλει να παίξει στη Μπάρτσα. Στην παραπάνω λίστα οι Αγγλοι προσθέτουν και τον Δανό Κριστιάν Έρικσεν(!!!) που εντυπωσιάζει με την Τότεναμ και πρόσφατα ο Φερνάντεθ τον είχε δει από κοντά στο ματς των «σπιρουνιών» κόντρα στη Λίβερπουλ!

Άμυνα και …αποχωρήσεις

Σχετικά με την άμυνα, τον Ιανουάριο εκτιμάται πως η Μπάρτσα είναι αρκετά πιθανό να κινηθεί για κεντρικό αμυντικό. Πληροφορίες από τη Βραζιλία αναφέρουν πως έχει στην πρώτη θέση της λίστας της τον Κολομβιανό Γέρι Μίνα της πρωταθλήτριας Βραζιλίας Παλμέιρας, ενώ από τους …Ευρωπαϊκούς στόχους έχει γραφτεί το όνομα του 19χρονου Γάλλου της Λειψίας (βασικός σε ομάδα που παίζει Τσάμπιονς Λιγκ) Νταγιότ Ουπαμεκανό την ώρα που η Bild βάζει άλλο ένα όνομα στην εξίσωση, του 21 ετών ραγδαία εξελίξιμου στόπερ της Μπάγερ Λεβερκούζεν Γιόναταν Τα (ρήτρα 25 εκ.), τον οποίον ο Ρομπερτ Φερνάντεθ έχει παρακολουθήσει επανειλημμένως σε αγώνες των “ασπιρινών”.

Τέλος, η Τουρκική Fanatik σε μία τελευταία της αποκάλυψη, γράφει πως επιτέλους βρέθηκε λύση για τον Αρντά Τουράν (δεν τον υπολογίζει ο Βαλβέρδε στη Μπάρτσα) και πλησιάζει η ώρα της επιστροφής του στην Γαλατασαραϊ! Με λίγα λόγια …χαμός ενόψει Γενάρη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ