Ικανοποιημένοι και οι δυο στο Αρτέμιο Φράνκι

Για την 23η αγωνιστική του Ιταλικού πρωταθλήματος, η Φιορεντίνα έμεινε στην λευκή ισοπαλία 0-0 με την Νάπολι στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Στο πρώτο μέρος η Νάπολι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 6΄ με τον Ινσίνιε να αστοχεί, λίγα λεπτά αργότερα ο Μέρτενς απείλησε στο 11΄. Στο 13΄ο Ινσίνιε έκανε αισθητή την παρουσία του πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Με την συμπλήρωση 15΄η Νάπολι είχε ρυθμό μην αφήνοντας την Φιορεντίνα να κάνει το παιχνίδι της. Στο 19΄οι «βιόλα» έκαναν την πρώτη τους τελική με τον Κιέζα , από εκεί και πέρα η ομάδα του Στέφανο Πιόλι ισορρόπησε, βγαίνοντας στην επίθεση όλο και πιο συχνά. Ο Βερετού απείλησε σε  δυο περιπτώσεις χωρίς αποτέλεσμα . Στο 31΄ο Κιέζα προσπάθησε να νικήσει με σουτ τον Μέρετ ο οποίος αποσιώπησε τον κίνδυνο. Το 0-0 συνόδεψε και τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η Νάπολι απείλησε πρώτη με τον Ινσίνιε στο 47΄αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Νταμπό, ο Μέρετ ήταν σε ετοιμότητα. Στο 51΄ Μπιράγκι απείλησε με σέντρα σουτ η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο της Νάπολι . Στο 53΄ο Ζιελίνσκι δοκίμασε τα ρεφλέξ του Λαφόντ. Οι παρτενοπεί που είχαν την κατοχή της μπάλας δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ καθως ο νεαρός τερματοφύλακας των βιόλα όπου χρειάστηκε ήταν καθοριστικός.

Να θυμίσουμε ότι στην αναμέτρηση ήταν και δυο Έλληνες ο Γιώργος Αντζουλάς και ο Ορέστης Καρνέζης οι οποίοι δεν πήραν χρόνο συμμετοχής.

Πλέον η Νάπολι είναι στην δεύτερη θέση με 52 βαθμούς, ενώ η Φιορεντίνα είναι στην ενάτη θέση με 32 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φιορεντίνα : Λαφόντ, Μπιράγκι, Πετσέλα, Τσεκερίνι, Χάνκο (57′ Ουγκό), Νταμπό, Ζέρσον (69′ Μιραλάς) (81′ Σιμεόνε), Βερετούτ, Κιέζα, Σιμεόνε, Μουριέλ.

Νάπολι : Μερέτ, Χισάι, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (6′ Γκουλάμ), Καγιεχόν, Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (77′ Βέρντι), Μέρτενς (62′ Μίλικ).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ