Ισόπαλοι Ξάνθη και ΟΦΗ, όλα ανοιχτά για την εξάδα

Η Ξάνθη υποδέχτηκε για την 21η αγωνιστική της Super League τον ΟΦΗ, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 2-2 και όλα να μένουν ανοιχτά για την είσοδο στα πλέι-οφ.

Με την ισοπαλία αυτή Ξάνθη και ο ΟΦΗ, παρέμειναν ισόβαθμες στην 6η θέση με 27 βαθμούς, με τους Κρητικούς να έχουν το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία, καθώς είχαν κερδίσει στην έδρα τους την Ξάνθη.

Η ομάδα της Κρήτης πήρε το προβάδισμα του σκορ δύο φορές με τον Φιγκεϊράδο (38 πεν., 87′), όμως οι Ακρίτες βρήκαν ισάριθμες απαντήσεις με τα γκολ του Φοσέ (87’ και 90+1’).

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος από τους γηπεδούχους και ειδικά μετά το 20΄ δημιουργούσε συνεχώς φάσεις.  Κέρδισε δύο πέναλτι, ευστόχησε και στα δύο αλλά μόνο το ένα μέτρησε, διότι ο Νέιρα στο πρώτο βρήκε τη μπάλα και με τα δύο πόδια κάτι που απαγορεύεται, ενώ η Ξάνθη είχε την μοναδική της ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 45΄, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική, με την πρώτη της φάση όμως να έρχεται στο 69΄ και τους φιλοξενούμενους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 82΄και την Ξάνθη να ισοφαρίζει σε 1-1. Το ματς πήρε άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά, στο 87΄ ο Φιγκεϊρέδο σε αντεπίθεση έκανε το 1-2, όμως στις καθυστερήσεις ο Φοσέ ισοφάρισε σε 2-2 και άφησε όλα  ανοιχτά για την εξάδα.

Ο αγώνας:

Στο 22′  ο Φιγκεϊρέδο δέχθηκε κλωτσιά από τον Κασάδο,  ο διαιτητής πήγε στο VAR για να δει ελέγξει την φάση και στη συνέχεια υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ.

Μετά από 5 λεπτά αναμονής, ο Νέιρα  ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ,ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο Νέιρα βρήκε την μπάλα και με τα δύο πόδια (αρχικά βρήκε την μπάλα με το αριστερό πόδι και στη συνέχεια με το δεξί, κάτι που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς).

Στο 36΄ο ΟΦΗ κέρδισε νέο πέναλτι. Ο Σόσα ανέτρεψε μέσα στη περιοχή τον Βαζ και ο διαιτητής έδειξε κατευθείαν πέναλτι. Αυτή την φορά, ο Φιγκεϊρέδο ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα ψηλά, νικώντας τον Αμπάντ ατο 38΄ για το 0-1.

Στο 45′ ο Κοβάτσεβιτς έπιασε το σουτ έκτος περιοχής, αλλά δεν ήταν δυνατό και ο Σωτηρίου απέκρουσε εύκολα.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη πίεζε, αλλά η πρώτη ευκαιρία της Ξάνθης ήρθε στο 69΄ όταν μετά από φάση διαρκείας μπροστά στην εστία του ΟΦΗ, η κεφαλιά που  έπιασε ο Φοσέ κατέληξε άουτ.

Στο 72΄ η μπάλα στρώθηκε στο δεξί πόδι του Ντε Αμορίμ, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Σωτηρίου.

Ο Φιγκεϊρέδο στο 82΄βγήκε στην αντεπίθεση, απέφυγε τον Λισγάρα, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Αμπάντ.

Ο Μπαξεβανίδης στο 84΄ έβγαλε την σέντρα  απ’ τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Κασάδο, εκείνος έκανε το γύρισμα, με τον Φοσέ να ισοφαρίζει σε  1-1!

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ ξαναπήρε το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Τσιλιανίδης συνεργάστηκε με τον Νέιρα, εκείνος έστρωσε στον Φιγκεϊρέδο και αυτός με πλασέ νίκησε τον Αμπάντ για το 1-2.

Στο 92΄ο Εντουάρντο εκτέλεσε το φάουλ, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Φοσέ και ο εκείνος με πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου και έκανε το τελικό 2-2.

 ΞΑΝΘΗ: Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σόσα(46΄ Καρασαλίδης), Τερκί(46΄ Φοσέ), Κοβάτσεβιτς, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς(65΄ Ντε Αμορίμ), Εντουάρντο, Κάστρο.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής(86΄Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Βαζ(67΄Μπράουν), Φιγκεϊρέδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ