Ιωάννα Δίελα στο Kingsport.gr: “Θέλουμε να βελτιωθούμε περισσότερο”

Η ίδια επέστρεψε φέτος στον Παναθηναϊκό με σκοπό να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του και ήδη με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της δικαιώνει απόλυτα την επιλογή αυτή της ομάδας.

Η Ιωάννα Δίελα μίλησε στο Kingsport.gr και στο Θάνο Φωτόπουλο για την νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ, για τους στόχους της ομάδας, την νέα προπονήτρια, ενώ σχολίασε την δυναμική που εισπράττει εκείνη και οι συμπαίκτριες της από την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Τέλος η νεαρή παίκτρια σχολιάζει και την νέα προσπάθεια της Εθνικής και το βαρύ κληρονομικό φορτίο που άφησε η προηγούμενη ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Kingsport.gr

Ιωάννα, Ο Παναθηναϊκός σημείωσε ακόμα μία νίκη και δείχνει ότι αγωνιστικά ξεπερνάει το κακό ξεκίνημα που είχε στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα το σχόλιο σου για την αναμέτρηση.

Καταφέραμε να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, γιατί όπως ξέρουμε, μετά το 15ήμερο κενό υπάρχει ένα ρίσκο, άγχος θα το έλεγα, πώς η ομάδα θα αποδώσει. Γιατί μερικές φορές αυτά τα κενά σε κάνουν πιο δυνατή σαν ομάδα, αλλά μερικές φορές χαλαρώνεις και το πρώτο παιχνίδι μετά το κενό είναι δύσκολο. Σίγουρα είχαμε και ένα «άγχος», μετά την αλλαγή του προπονητικού τιμ. Θεωρώ ότι βρήκαμε την ισορροπία, δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Το επόμενο παιχνίδι τώρα είναι με τον Κρόνο την άλλη Κυριακή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, την προπόνηση και θέλουμε να βελτιώσουμε το πρόσωπό μας κι άλλο.

Ποιο ήταν το σημείο εκείνο που έκρινε την αναμέτρηση με το ΠΑΣ;

Θεωρώ ότι η άμυνά μας είναι το κλειδί. Προσπαθούμε μέσα από την άμυνα να πάρουμε δύναμη, να πιέσουμε παραπάνω, έτσι ώστε να κλέψουμε μπάλες και να φύγουμε στον αιφνιδιασμό. Σαφώς όμως είχαμε στοχεύσει στην επίθεση, στο low post παιχνίδι, να πάει η μπάλα μέσα, να πάρουμε τους πρώτους μας πόντους από μέσα και μετά να ανοίξουμε και να σουτάρουμε.

Είστε ικανοποιημένες από την μέχρι τώρα προσπάθεια της ομάδας;

Πάντα ο Παναθηναϊκός ζητάει το κάτι παραπάνω και εμείς το ξέρουμε αυτό. Δεν σταματάμε την προσπάθεια, συνεχίζουμε την προσπάθεια για το κάτι παραπάνω.

Πλέον στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται η Ελένη Καπογιάννη. Θα ήθελα το σχόλιο σου;

H κόουτς Καπογιάννη είναι μια προπονήτρια με πολλή μεγάλη εμπειρία στο χώρο και σίγουρα θα μας βοηθήσει στο να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ποιος είναι ο στόχος;

Στόχος της καινούργιας κόουτς είναι αυτό που είπα και πιο πριν, να δυναμώσουμε λίγο ακόμα την άμυνα και να γίνουμε πιο επιθετικές.

Είδαμε και πάλι τον κόσμο να είναι δίπλα στην ομάδα, πόσο σημαντικό είναι αυτό πιστεύεις;

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που για ακόμα μία φορά ήταν κοντά μας. Και όπως σε κάθε παιχνίδι, κάθε Κυριακή είναι δίπλα μας μας στηρίζει. Εμείς παίρνουμε πολύ δύναμη από τον κόσμο και συνεχίζουμε.

Είσαι μέλος στην νέα προσπάθεια της Εθνικής γυναικών. Θα ήθελα να μου κάνεις ένα σχόλιο για τις δύο πρόσφατες αναμετρήσεις της ομάδας για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2021.

Έχει ανοίξει μία καινούργια σελίδα για την Εθνική Γυναικών. Παίξαμε δύο παιχνίδια, πήραμε μία νίκη και χάσαμε το άλλο ματς. Η εικόνα που βγάλαμε, παρά το άγχος που είχαμε λόγω ότι η ομάδα είναι νέα, ήταν θετικη. Καταφέραμε να παίξουμε ένα πολύ καλό μπάσκετ, ειδικά στο εντός έδρας παιχνίδι της Χαλκίδας στο οποίο θεωρώ ότι ο κόουτς πήρε το 100%

Πιστεύεις ότι αυτή η Εθνική μπορεί να βρεθεί στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ και να επαναλάβει τις μεγάλες επιτυχίες της προηγούμενης φουρνιάς.

Θεωρώ πως ναι, τα κορίτσια που αποτελούν πλέον την Εθνική ομάδα, είναι μικρές σε ηλικία, έχουν την όρεξη για δουλειά και να κάνουν το κάτι παραπάνω. Η προηγούμενη ομάδα, μας άφησε μια πολύ σημαντική κληρονομιά και αυτή τη στιγμή καλούμαστε να τη διατηρήσουμε και να την προσπεράσουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ