ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Οι αρχές μας πρεσβεύουν τη νομιμότητα»

Το απόγευμα του Σαββάτου, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθλητικού Δικαστή, για αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα, για την απόφασή να αποχωρήσει στο ημίχρονο του ημιτελικού του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ. Η απόφαση, πάρθηκε με βάση το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ, κάτι που σύμφωνα με όσα ορίζουν οι νόμοι είναι λάθος, καθώς επρόκειτο για παιχνίδι κυπέλλου.

Βάσει του καταστατικού που έχουν υπογράψει οι ομάδες για την διοργάνωση, αλλά και αρκετές περιπτώσεις δεδικασμένων, τις οποίες προσκόμισαν κατά την απολογία τους οι «ερυθρόλευκοι», θα έπρεπε να τους αφαιρεθεί ένας βαθμός, με βάση το δίκαιο της ΕΟΚ. Ο Ολυμπιακός, έχει προθεσμία μέχρι σήμερα να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης και να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, που σύμφωνα με όλα όσα υποστηρίζουν οι νομικοί (ακόμα και ουδέτεροι), είναι δεδομένο πως θα ανατρέψει την απόφαση.

Για την ώρα, δεν έχει γίνει επίσημα κάτι, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι κλείνουν προς το να κινηθούν εναντίον της απόφασης. Όχι επειδή τους ενδιαφέρει η ουσία και η βαθμολογική συνέπεια, αλλά επειδή δεν τηρήθηκε η νομιμότητα. Είναι χαρακτηριστικό, πως στον Πειραιά λένε πως: «Δε γίνεται η ομάδα που πρεσβεύει τη νομιμότητα και το ήθος να δεχθεί κάτι τέτοιο. Αν ο κανονισμός προέβλεπε να τιμωρηθούμε με -6 ή με -26, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Δε μπορούμε όμως αυτό να το αφήσουμε έτσι. Δε γίνεται να μείνει αναπάντητο. Εμείς ζητάμε να υπάρχει νομιμότητα στο ελληνικό μπάσκετ και αυτή η απόφαση είναι μη νόμιμη και ενάντια σε αυτά που πρεσβεύουμε».

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι», εκφράζουν πολλές απορίες για την απόφαση της Αθλητικού Δικαστή, την οποία και χαρακτήρισαν άλλο ένα μέτρο εκφοβισμού από το σύστημα που θέλουν να «ξεσκεπάσουν», με τις πληροφορίες να αναφέρουν δεν αποκλείεται να κινηθούν και εναντίον της για την απόφαση. Μένει πλέον να δούμε αν και επίσημα θα κατατεθεί η έφεση-προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, που όμως είναι ανεξάρτητη από την στάση που θα κρατήσει ο Ολυμπιακός στη συνέχεια, αφού αν δεν γίνουν όσα ζήτησε στην ανακοίνωσή του την Πέμπτη, δεν πρόκειται να αλλάξει στάση.

Αναφορικά τώρα με τις σημερινές δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος σε αντίθεση με όσα έλεγε την Πέμπτη, επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΚΕΔ του μπάσκετ (σ.σ. είπε μάλιστα πως έπρεπε να είχαν γίνει ήδη) για να μην υπάρχουν σκιές και να αποκλιμακωθεί η ένταση, στον Ολυμπιακός έλεγαν πως «είναι φανερά πιεσμένος, αλλά προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση χωρίς να είναι ξεκάθαρος. Κουραστήκαμε τόσα χρόνια με τα λόγια, περιμένουμε μόνο έργα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ