Και βραβείο για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ο «πιο βελτιωμένος παίκτης» παγκοσμίως ανακηρύχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το 2018. Τα βραβεία της ATP ανακοινώθηκαν με τον 20χρονο τενίστα να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που βραβεύτηκαν – μαζί με τους Ράφαελ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος ξεκίνησε τον Ιανουάριο με την είσοδό του στο «top-100» ως Νο 91 της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας έως το νο 15. Το βραβείο ήταν το κορύφωση αυτής της επιτυχίας για τον νεαρό αθλητή.

Στο διάστημα αυτό, αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε έναν τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης στη Βαρκλελόνη και έφτασε σε έναν masters τελικό, στο Rogers Cup του Τορόντο (και στους δύο ηττήθηκε από τον Ναδάλ). Επίσης, νίκησε τενίστες του «top-10» και ανάμεσά τους τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έφτασε έως τον Δ’ γύρο ενός Grand Slam (Γουίμπλεντον) και στο αποκορύφωμα όλων αυτών, έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε τίτλο σε μια ATP διοργάνωση στην Στοκχόλμη. Θα υπάρχει και συνέχεια καθώς το επόμενο διήμερο, ο νεαρός τενίστας βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά του Next Gen ATP Finals στο Μιλάνο και μετέχει ως νο 1 του ταμπλό.

Ο Έλληνας είχε να συναγωνιστεί τον 26χρονος Ιταλό Μάρκο Σετσινάτο, τον 19χρονο Αυστραλό Άλεξ Ντε Μίναουρ και τον 23χρονο Βρετανό Κάιλ Έντμουντ.

Όλα τα βραβεία της ΑΤΡ για το 2018:

Κορυφαία επιστροφή της χρονιάς: Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία)

Βραβείο “Στέφαν Έντμπεργκ” για το “ευ αγωνίζεσθαι”: Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία)

Ο πιο αγαπημένος του κοινού: Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία)

Ο πιο βελτιωμένος της χρονιάς: Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα)

Κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος: Άλεξ Ντε Μίναουρ (Αυστραλία)

Κορυφαίος προπονητής: Μάριαν Βάιντα (Σλοβακία)

Βραβείο “Άρθουρ Ας” φιλανθρωπικής προσφοράς: Τόμι Ρομπρέδο (Ισπανία)

Οι πιο αγαπημένοι του κοινού σε διπλό: Μάικ Μπράιαν / Τζακ Σοκ (ΗΠΑ)

Κορυφαία τουρνουά: Ίντιαν Γουέλς (ATP Masters 1000), Κουίνς Λονδίνου (500), Όπεν Στοκχόλμης (250)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ