Και ο τίτλος πάει στην Πορτογαλία!

Στον τελικό του Nations League η γηπεδούχος Πορτογαλία υποδέχτηκε στο Ντραγκάο την Ολλανδία όπου και την νίκησε άνετα και δίκαια με 1-0.

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την ευκολία και την υπεροχή της ομάδας του Φερνάντο Σάντος. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων ήταν 12-0!

Στο δεύτερο μέρος οι Πορτογάλοι βρήκαν λύση χάρης σε προσωπικό τέρμα του Γκουέδες στο 60′. Ο Μπερνάντο Σίλβα κουβάλησε την μπάλα από τα αριστερά όπου την έσπασε στοβ Γκουέδες με τον δεύτερο να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Οι Ολλανδοί μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας όμως δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποια σημαντική ευκαιρία για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Έτσι κατά αυτόν τον τρόπο η Πορτογαλία έγινε η πρώτη ομάδα πρωταθλήτρια του συγκεκριμένου νεοσύστατου θεσμού.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τελευταία φορά που η διοργανώτρια χώρα ήταν και η νικήτρια θεσμού, ήταν το 1998 η Γαλλία για το παγκόσμιο κύπελλο.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν, Μπλιντ, Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ, Νταμφρίς, Ντε Γιονγκ, Βαινάλντουμ, Ντε Ρουν, Μπάμπελ, Μπεργβάιν, Ντεπάι.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Γκερέιρο, Φόντε, Ρούμπεν Ντίας, Σεμέδο, Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες, Ντανίλο, Γκέδες, Μπ. Σίλβα, Ρονάλντο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ