Και του χρόνου πρωταθλήτρια!

Tρεις μέρες μετά την άνετη νίκη επί της Λέστερ, η Λίβερπουλ νίκησε με 1-0 την Γουλβς στο Άνφιλντ, για την 20η αγωνιστική της Premier League και έκλεισε το 2019 με τον καλύτερο τρόπο.

Με το γκολ του Μανέ που έφτασε στα 10 οι «κόκκινοι» επικράτησαν 1-0, έφτασαν σε 19 παιχνίδια τους 55 βαθμούς, 13 παραπάνω από την δεύτερη Λέστερ (που έχει ένα παιχνίδι περισσότερο) και πλησίασε όλο και πιο κοντά στον μεγάλο στόχο της που είναι το πρωτάθλημα. Η Γουλβς μετά τη μεγάλη της νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να πάρει κάτι κόντρα στην Λίβερπουλ και βρίσκεται στην 8η θέση με 30 βαθμούς, έναν λιγότερο από την 5η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς όπου είχε και πολύ καλή ευκαιρία με τον Σαλάχ μόλις στο 4ο λεπτό. Οι παίκτες του Κλοπ άλλαξαν εξαιρετικά τη μπάλα μεταξύ τους, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ  τροφοδότησε τον Σαλάχ, με τον Αιγύπτιο να κάνει το σουτ, μέσα από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρουι Πατρίσιο.

Στο 15′ η Λίβερπουλ έχασε άλλη μια σημαντική ευκαιρία με τον Βαϊνάλντουμ,  να πιάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πήγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 30′ ο Μανέ μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε και έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.

Ο Μανέ σκόραρε στο 44΄, ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, θεωρώντας πως υπήρχε χέρι του Λαλάνα, όταν του έστρωσε τη μπάλα, το VAR έλεγξε τη φάση (η μπάλα φάνηκε καθαρά ότι χτύπησε στον ώμο του) και ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφαση του και μέτρησε το γκολ, για το 1-0 της Λίβερπουλ.

Στις καθυστερήσεις η Γουλβς σκόραρε με τον Νέτο, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, μετά από γύρισμα του Κάστρο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR, καθώς ήταν εκτεθειμένος για ελάχιστα εκατοστά ο Κάστρο που έβγαλε την πάσα στον Νέτο.

Η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 61′ με τον Φιρμίνο να πιάνει ανενόχλητος το σουτ και τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 67′ η Γουλβς είχε την πρώτη της ευκαιρία στο ματς! Ο Ζότα πίεσε τον Φαν Ντάικ και του έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ, αλλά ο Άλισον είχε κλείσει σωστά τη γωνία του και έδιωξε  με γροθιές σε κόρνερ.

Η Γουλβς έφτασε μια ανάσα από το 1-1 στο 90+4′, ο Τραορέ, πήρε την μπάλα, σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Φαν Ντάικ και έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Άλισον.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσόν, Λαλάνα (67΄ Κεϊτά), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (86΄ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο(86΄ Οριγκί)

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Μπένετ, Κόαντι, Κίλμαν, Βινάγκερ, Μουτίνιο, Ντεντόνκερ  (58΄Ανταμά Τραορέ), Νέβες (58΄ Σάις), Κάστρο, Νέτο, Ζότα (72΄ Χιμένες)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ