Κακή εμφάνιση και ήττα από την Ιταλία

Την κακή εμφάνιση στον παίκτη παραπάνω πλήρωσε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στο εναρκτήριο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 9-6 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά σε ένα σχεδόν γεμάτο κολυμβητήριο.

Η παρουσία του κόσμου και το καλό διάστημα στην τρίτη περίοδο ήταν αυτά που μπορεί να κρατήσει η Εθνική μας ομάδα, που δείχνει πως θέλει ακόμα δουλειά ενόψει των προκλήσεων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (12-25 Ιανουαρίου) και του Προολυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ (15-22 Μαρτίου). Το γκολ της ελληνικής ομάδας  ήρθε στην τελευταία της επίθεση και πλέον οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου θα πρέπει να κερδίσουν μέσα στη Γεωργία προκειμένου να βρεθούν στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που αποτελεί μια διοργάνωση προετοιμασίας.

Ο αγώνας:

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση, αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τις αποβολές που κέρδισε σε γκολ. Αρχικά το σουτ του Γούνα έφυγε στο δοκάρι και άουτ, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φουντούλη. Νέα προσπάθεια του Γούνα με τις δύο ομάδες να έχουν έρθει στα ίσα αποκρούστηκε από το Ντε Λούνγκο, ενώ την τρίτη επίθεση σε παραπάνω πήρε ο Γιάννης Φουντούλης που είδε και πάλι τον Ιταλό τερματοφύλακα να αντιδράει σωστά. Οι Ιταλοί είδαν την πρώτη τους προσπάθεια σε 6vs5 να σταματάει στο δοκάρι, όμως στη δεύτερη σκόραραν με ωραίο σουτ του Λουόνγκο από το 5. Η ελληνική ομάδα είχε ακόμα ένα καλό σουτ με το Δερβίση, ενώ στη συνέχεια οι Ιταλοί χάσαν ευκαιρία στην κόντρα με τον Παπαναστασίου να επεμβαίνει τελευταία στιγμή. Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου οκταλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο οι Ιταλοί έπαιξαν σε ορισμένα σημεία εξαιρετικά και πήραν προβάδισμα τριών γκολ στη λήξη του. Η ελληνική ομάδα συνέχισε να χάνει ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω, ενώ οι Ιταλοί προηγήθηκαν με τον Αϊκάρντι να σκοράρει από το πρώτο δοκάρι. Η ελληνική ομάδα είδε τον Ντε Λούνγκο να σταματάει εκπληκτικά την προσπάθεια του Δερβίση από το πρώτο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια η καλή άμυνα του Καπότση στο λιγότερο έφερε την κόντρα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Παπαναστασίου πέρασε την μπάλα στον Αργυρόπουλο – Κανακάκη που σκόραρε έχοντας δύο Ιταλούς στην πλάτη του. Όμως, οι Ιταλοί συνέχισαν να έχουν καλό ποσοστό σε παραπάνω (3/5 στο ημίχρονο) και πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Μάλιστα, το διεύρυναν στα τρία γκολ με τέρματα των Λουόνγκο (ύστερα από κακή αντίδραση της ελληνικής άμυνας) και Ντι Φούλβιο που σκόραρε στη λήξη του ημιχρόνου με εκπληκτικό τρόπο για το 2-5.

Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης ξεκίνησε με την Ελλάδα να χάνει κι άλλη επίθεση σε παραπάνω, όμως ο Γενηδουνιάς πέτυχε δύο εκπληκτικά γκολ στα ίσα από θέσεις 2 και 4 για να φέρει το παιχνίδι στο γκολ (4-5). Το μομέντουμ ευνοούσε το ελληνικό συγκρότημα που όμως συνέχισε να χάνει επιθέσεις σε παραπάνω. Η Ελλάδα στη λήξη της τρίτης περιόδου είχε 0/9 με το Ντε Λούνγκο να στερεί αρκετά γκολ από τους Έλληνες διεθνείς. Με αυτό τον τομέα σε τόσο κακή ημέρα δεν μπορούσε να περιμένει και πολλά. Ο Ζερδεβάς από τη μεριά του απέκρουσε πέναλτι του Αϊκάρντι, ενώ πραγματοποίησε μερικές ακόμα καλές επεμβάσεις πριν ο Λουόνγκο ευστοχήσει σε δεύτερο πέναλτι που κέρδισαν οι Ιταλοί στη συγκεκριμένη περίοδο (4-6).

Οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές επιθέσεις στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου και αυτό ευνοούσε τους Ιταλούς που έπαιζαν και με το χρόνο. Ο Αϊκάρντι σκόραρε από θέση 3 για το 4-7 και στη συνέχεια οι Ιταλοί έφεραν τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (4-8 και 5-9) με το Στέλιο Αργυρόπουλο – Κανακάκη να μειώνει και τις δύο φορές.

Τα γκολ της Ελλάδας προήλθαν ως εξής: 2 στα ίσα 2/2 πέναλτι, 1 σε κόντρα, 1/10 παραπάνω

Τα γκολ της Ιταλίας προήλθαν ως εξής: 5/9 παραπάνω, 3 στα ίσα, 1/2 πέναλτι

Ελλάδα – Ιταλία 6-9 (1-1, 1-4, 2-1, 2-3)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Γκιουβέτσης, Γαλανίδης

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόνγκο 3, Κανέτα, Ντι Σόμα, Βελότο, Ρεντσούτο 2, Νταμόντε, Φιγκάρι, Μποντέγκας 1, Αϊκάρντι 2, Ντόλτσε, Νικόσια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ