Καταιγιστική η Σερβία κέρδισε την Ιταλία

Στη δεύτερη ημέρα του 29ου Τουρνουά Ακρόπολις, το πρώτο ματς της ημέρας, ανάμεσα σε Ιταλία και Σερβία, βρήκε τους (τυπικά) γηπεδούχους να χάνουν με σκορ 64-96  .

 Πολύ σημαντική ήταν η συμβολή των περιφερειακών σουτέρ για τους Σέρβους (Μπιέλιτσα (13 π.), Μπογκντάνοβιτς (15 π.), οι οποίοι όμως κατάφεραν να εκμεταλλευτούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (13 πόντους, 7 ριμπάουντ) αλλά και τον Νίκολα Γιόκιτς (20 πόντους, 4 ριμπάουντ), μέσα στη ρακέτα. Από την άλλη μεριά πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάρκο Μπελινέλι και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, χωρίς όμως αυτό να επαρκεί για να καταφέρει κάτι η ομάδα τους.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με κακές επιλογές, κυρίως στην επίθεση. Οι Ιταλοί ήταν ελαφρώς καλύτεροι των Σέρβων τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, με τον Μάρκο Μπελινέλι να δίνει αρκετές λύσεις, στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ισορροπίες άλλαξαν, με τους Σέρβους να βάζουν «μπρος τις μηχανές» και να βρίσκουν λύσεις τόσο μεσα στη ρακέτα με τον Νίκολα Γιόκιτς όσο και έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Από τη μεριά των Ιταλών, πολύ θετικοί ήταν επιθετικά, οι Αλεσάντρο Τζεντίλε και Μάρκο Μπελινέλι. Παρόλο την προσπάθεια των Ιταλών να ισορροπήσουν και πάλι το ματς, πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, οι Σέρβοι με ένα επιθετικό «ξέσπασμα» και με τρομερή ευστοχία στο τρίποντο κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά στους 13 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν με εμφανώς πιο ανεβασμένο ρυθμό, έχοντας πολύ καλύτερα ποσοστά ευστοχίας και τρέχοντας στο γήπεδο με μεγαλύτερη ενέργεια. Οι Σέρβοι όμως εκμεταλλευτήκαν την γρήγορη επίθεση τους, το τρίποντο αλλά και τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, με αποτέλεσμα να να φτάσουν τη διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στους 20 πόντους.

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Με εξαιρετικό μπάσκετ κατά διαστήματα και με τρομερές συνεργασίες κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά των πόντων σε υψηλά επίπεδα. Οι Ιταλοί στο τέλος φάνηκαν απογοητευμένοι και κατάλαβαν πως όλα είχαν τελειώσει. Τελικό αποτέλεσμα στον αγώνα το 64-96.

Παίκτης κλειδί για ακόμα μία φορά ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος εκτός από την εξαιρετική του απόδοση στο σκοράρισμα, κατάφερε και δημιούργησε πολλά ελεύθερα σουτ για τους συμπαίκτες του. Ο Σέρβος σούπερ σταρ τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Δεκάλεπτα: 15-14, 32-45, 49-69, 64-96

Ιταλία (Σακέτι): Ντέλα Βάλε 9, Μπελινέλι 16, Τζεντίλε 11, Μπίλιγκα 6, Βιτάλι 6, Φίλοϊ, Μπρουκς 3, Τεσιτόρι 2, Ρίτσι, Αμπάς 9, Σακέτι 2.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Σιμόνοβιτς 8, Μπογκντάνοβιτς 15, Μπιέλιτσα 13, Μπίρτσεβιτς, Γιόκιτς 20, Μιλουτίνοφ 3, Μίτσιτς 11, Γκούντουριτς 13, Γιόβιτς, Μαριάνοβιτς 13.

Διαιτητές: Σχινάς, Τσαρούχα, Κάρδαρης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ