Καταλανός και …ασημένιος ο Coutinho!

Η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή ως τώρα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι η μετακίνηση του Βραζιλιάνου σταρ Philippe Coutinho από τη Λίβερπουλ στη Μπαρσελόνα αντί 160 συνολικά εκατομμυρίων ευρώ με τον 25χρονο άσο να παρουσιάζεται επίσημα τη Δευτέρα από τη διοίκηση της Μπάρσα. Ο Νίκος Στρατής παρουσιάζει στο Kingsport.gr τη λίστα με τις τριάντα ακριβότερες μεταγραφές της ιστορίας του ποδοσφαίρου αλλά και το “τρικ” της Παρί ΣΖ με τον Κιλιάν Εμπαπέ που κανονικά θα ήταν στο …βάθρο!

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου διεθνούς μεσοεπιθετικού υπολογίζεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ (120 τώρα + 40 μπόνους)  ενώ ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο 5,5 ετών. Ένα συμβόλαιο που τον καθιστά ως το  ακριβότερο απόκτημα όλων των εποχών για τον σύλλογο του “Καμπ Νοου” ενώ φυσικά είναι ρεκόρ και στο ισπανικό ποδόσφαιρο.  Η ρήτρα του ορίστηκε στα 400 εκατ. ευρώ, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί η ετήσια αποζημίωση του (εκτιμάται στα 15 εκατομμύρια). Την οριστική πλέον συμφωνία (που δεν είχε επέλθει το καλοκαίρι) έκανε γνωστή η ίδια η Μπαρσελόνα το βράδυ του Σαββάτου, ημέρα κατά την οποία αφίχθη στην Βαρκελώνη ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που είχε στείλει σαφές μήνυμα στην διοίκηση της Λίβερπουλ ότι ήθελε να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στο Καμπ Νόου. Τη Δευτέρα ο Κοουτίνιο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν θα υπογράψει συμβόλαιο και θα παρουσιαστεί από τη νέα του ομάδα.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως ουσιαστικά ο Κοουτίνιο πρέπει να βρίσκεται στην τρίτη θέση της πιο “δαπανηρής” λίστας αφού ο Γάλλος Κιλιάν Εμπαπέ τυπικά πήγε ως δανεικός πριν λίγους μήνες από την Μονακό στην Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο “λογιστικά” η μεταγραφή θα χρεωθεί στο καλοκαίρι του 2018 έναντι 180 εκατομμυρίων ώστε να αποφύγουν οι Παριζιάνοι του Καταριανού μεγιστάνα Νασέρ Αλ Κελαϊφί την τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ για παραβίαση του FFP (Financial Fair Play)

Νεϊμάρ ο …παγκόσμιος ρέκορντμαν!

Βραζιλιάνος είναι και ο εδώ και λίγους μήνες …κάτοχος του ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής στο ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Νεϊμάρ που το περασμένο καλοκαίρι μεταπήδησε από την Μπαρσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν η οποία πλήρωσε την ρήτρα του 25χρονου άσου εκταμιεύοντας στον λογαριασμό των μπλαουγκράνα 222 εκατομύρια ευρώ!

Ως απάντηση σε αυτή την …αναγκαστική πώληση της Μπάρσα ήρθε η αγορά του Γάλλου εξτρέμ Ουσμάν Ντεμπελέ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το περασμένο καλοκαίρι και με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, έναντι 105 εκατομμυρίων ενώ με τα μπόνους επίτευξης στόχων (40 εκατομμύρια ευρώ!) μπορεί η τελική τιμή να …εκτοξευθεί στα 145!

Αλλα 105 είχε δώσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Γιουβέντους για τον Γάλλο Πολ Πογκμπά το καλοκαίρι του 2016 ενώ το …Top Five συμπληρώνει το νουμερο …101 που αντιστοιχεί στην περιβόητη μετακίνηση του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2013 σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ “δαπανηρής” αγοράς της Ρεάλ που κρατούσε από το καλοκαίρι του 2009 με την μεταγραφή του Κριστιάνο Ροναλντο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντι 95 εκατομμυρίων. Τέλος οι μετακινήσεις των  Γκονσάλο Ιγκουαιν από την Νάπολι στην Γιουβέντους, Νεϊμάρ από την Σάντος στην Μπαρσελόνα (2013), Ρομέλου Λουκάκου από την Εβερτον στην Μάντσρσερ Γιουνάιτεντ και την πρόσφατη αγορά του Βίρζιλ Φαν Ντάικ από την Λίβερπουλ να ολοκληρώνουν την δεκάδα των πιο ακριβών μεταγραφών.

Από τον Σουάρες στον …Κρέσπο!

Στις θέσεις 11 ως 20 της εν λόγω ….βαθμολογίας βρίσκουμε τους “πολυδάπανους” Λουίς Σουάρες (82 εκ.), Χαμες Ροδρίγκες (80), Αλβαρο Μοράτα (79), Ζινεντίν Ζιντάν (77 εκ. το καλοκαίρι του 2001 που πήγε από Γιουβέντους σε Ρεάλ Μαδρίτης), Κέβιν Ντε Μπράουνε (75), Ανχελ Ντι Μαρία (74,5), Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (70), Ραχίμ Στέρλινγκ (69), Κακά (65) και Έντινσον Καβάνι (64,5)

Τις τριάντα πρώτες θέσεις συμπληρώνουν οι Νταβίντ Λουίζ (62,5), Ανχελ Ντι Μαρία (Μαν.Γιουν.σε Παρί ΣΖ με 61,5 εκ.), Οσκαρ (από Τσέλσι σε Σαγκάη με 60 όσα κι ο “προδότης” Φίγκο το 2000 που άφησε στα …κρύα του λουτρού την Μπάρσα για την Ρεάλ), Φερνάντο Τόρες (59), Χουλκ (58,5), Μπενζαμιν Μεντί (58,2), Τζον Στόουνς (58), Κάιλ Γουόκερ (56,7) και Ερνάν Κρέσπο (Πάρμα σε Λάτσιο το 2000) με 55 εκατομύρια ευρώ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ