Κατερίνα Στεφανίδη στο Kingsport.gr: “Να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή, ώστε να γυρίσουμε σε μία κανονικότητα”

Η Κατερίνα Στεφανίδη, η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, μίλησε αποκλειστικά στο Kingsport.gr και στον Στέλιο Καλογερά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, μίλησε για την πολύ δύσκολη κατάσταση που περνάει ολόκληρος ο κόσμος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναφέρθηκε στην καθημερινότητα της, η οποία πέρα από τον περιορισμό να πάει στο στάδιο, δεν έχει αλλάξει κατά πολύ.

Επίσης, αποκάλυψε τι είδους γυμναστική κάνει στο σπίτι και ποια μέσα χρησιμοποιεί. Τέλος, τάχθηκε υπέρ της απόφασης για την ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

Αναλυτικά, η αποκλειστική συνέντευξή της στο Kingsport.gr:

“Σταμάτησα να διαβάζω όλες τις στενάχωρες ειδήσεις”

Πώς βιώνεις αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση με τον κορωνοϊό;

“Στην αρχή αυτής της κατάστασης είχα πάρα πολύ άγχος. Μετέπειτα σταμάτησα να διαβάζω όλες τις στενάχωρες ειδήσεις. Με τον τρόπο αυτόν, ηρέμησα λίγο”.

Σου φαίνεται δύσκολο να μείνεις σπίτι, από τη στιγμή που ο ρυθμός της ζωής σου ήταν διαφορετικός λόγω των προπονήσεων και των διοργανώσεων; Πώς περνάς την καθημερινότητα σου;

“Για εμένα τα πράγματα δεν είναι τόσο διαφορετικά. Περίπου τους έξι μήνες του χρόνου, που δεν ταξιδεύουμε για αγώνες, είμαι όλη την ημέρα στο σπίτι μου, εκτός από τις τρεις με τέσσερις ώρες που έχω προπόνηση καθημερινά. Πιστεύω ότι είναι μέρος του αθλητισμού σε αυτό το επίπεδο. Αυτόν τον καιρό πάντως, κοιμάμαι πάρα πολλές ώρες. Κάνω περίπου τέσσερις ώρες προπόνηση και μετά δύο ώρες αποθεραπεία στο σπίτι. Επίσης, μαγειρεύω και σε συνδυασμό με το καθάρισμα του σπιτιού, περνάει η μέρα μέσα στο σπίτι. Το μοναδικό πράγμα που με ενοχλεί είναι ότι δεν μπορώ να πάω στο στάδιο”.

“Το μόνο που μου λείπει είναι τα άλματα”

Πόσο δύσκολο είναι για τους αθλητές του επιπέδου σου και του αθλήματος σου, να κάνουν προπόνηση στο σπίτι χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό;

“Είναι δύσκολο και όσο περισσότερο καθόμαστε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Προσωπικά το μόνο που μου λείπει είναι τα άλματα. Αν μπορούσαμε να πάμε στο στάδιο δύο φορές την εβδομάδα για άλματα, θα μου ήταν αρκετό”.

Ποιους εναλλακτικούς τρόπους επιλέγεις για την κατ’ οίκον εκγύμναση;

“Σε ότι έχει να κάνει με τη δύναμη έχουμε μία μπάρα και κάποια κιλά, χωρίς όμως να κάνουμε ποτέ πολλά βάρη. Τα περισσότερα πράγματα που κάνουμε για τη δύναμη είναι πλειομετρικές ασκήσεις και ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Σε γενικές γραμμές, δεν έχουμε κάνει τόσο εναλλακτικά πράγματα, παρά μόνο ότι κάνουμε συνήθως και μπορούμε να κάνουμε ακόμα”.

Ποια είναι η συμβουλή σου προς τους αθλητές, ώστε να επιστρέψουν ψυχικά και σωματικά έτοιμοι, ύστερα από αυτή τη «δοκιμασία»;

“Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δώσω συμβουλές, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο καθένας πρέπει να βρει τους δικούς του τρόπους και να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία”.

“Πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή”

Ποιο είναι το μήνυμα σου στους συμπολίτες μας, εν μέσω αυτή της κρίσης που βιώνουμε;

“Θέλω να πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο τέλος αυτού του lockdown και πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή, ώστε να γυρίσουμε σε μία κανονικότητα”.

Ποια είναι η γνώμη σου για τη διακοπή των Ολυμπιακών αγώνων; Είσαι υπέρ ή κατά;

“Σαφώς και συμφωνώ με τη συγκεκριμένη απόφαση. Δεν νομίζω ότι μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ