Κεμζούρα: “Αναλαμβάνω την ευθύνη”

Την ευθύνη για την κακή εικόνα του Ολυμπιακού και την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε ανέλαβε ο Κεστούτις Κεμζούρα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα και αναφέρθηκε στην έλλειψη πάθους από τους παίκτες του, κυρίως στα ριμπάουντ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Συγχαρητήρια στην Φενέρμπαχτσε, ήταν πιο έτοιμη, έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια. Η δεύτερη περίοδος ήταν κλειδί, γιατί δεν τα πήγαμε καλά αμυντικά. Ήμασταν πολύ soft στην άμυνα, τους αφήναμε να σουτάρουν ελεύθεροι και τα έβαλαν. Αλλάξαμε κάποιες άμυνες αλλά πολλές φορές δεν είναι θέμα τακτικής. Είναι να παλεύεις περισσότερο, να σπας τα σκριν, να έχεις καλύτερη επικοινωνία στο παρκέ και να μαρκάρεις τον αντίπαλό σου. Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν έκανα καλή δουλειά για να τους προετοιμάσω και να απαιτήσω τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο. Μας σκότωσαν επίσης από τις δεύτερες επιθέσεις, πέτυχαν πολλούς πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Γι’ αυτό όμως δεν μπορώ να πάρω ευθύνη εγώ, δεν μπορώ να κάνω εγώ box out. Είναι είτε εμείς, είτε αυτοί. Αν δείτε τα στατιστικά, μόνο δύο παίκτες μας έχουν επιθετικά ριμπάουντ, ο Μιλουτίνοφ και ο Ρούμπιτ. Είχαμε αυτά τα σημαντικά προβλήματα και στο παρελθόν και πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά”.

Σχετικά με το γεγονός ότι για ένα ακόμη ματς ένας αντίπαλος γκαρντ κάνει μεγάλη ζημιά είπε: “Ο Ντε Κολό βρήκε ρυθμό σκοράροντας κάποια σουτ στον αιφνιδιασμό. Το πρόβλημα για μας άρχισε ξανά όταν κάναμε τις πρώτες αλλαγές. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, τους περιορισμούς μας, αλλά αυτό έχουμε και μας πονά. Είναι και θέμα συγκέντρωσης, όταν μετά από ένα τάιμ άουτ λέμε να παίξουμε αλλαγές στην άμυνα και δεν το κάνουμε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό. Αν συνεχίσουμε έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να απαιτώ από τους παίκτες να έχουν πειθαρχία σε αυτό που τους ζητάμε”.

Ερωτηθείς αν ελπίζει ακόμη σε πρόκριση απάντησε: “Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο πρόγραμμα, πάντα είναι δύσκολο. Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν τελειώσει. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν μπορούμε να αλλάξουμε ό,τι έγινε με τη Φενέρ, αλλά πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη και να παλέψουμε για το κάθε παιχνίδι. Δείξαμε μέσα στη σεζόν ότι είχαμε και κάποια πολύ καλά παιχνίδια κερδίζοντας κορυφαίες ομάδες, αλλά και χάσαμε από κάποιες που έπρεπε να κερδίσουμε. Ακόμη εξαρτάται από μας”.

Σε ερώτηση για το αν θα αποκτηθεί παίκτης μετά και τη φυγή του Κέβιν Πάντερ είπε: “Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη με την διοίκηση. Θα δούμε. Έχουμε ανοιχτά τα μάτια, κοιτάζουμε τι γίνεται στην αγορά, αλλά το να βρεις παίκτη και να τον προσαρμόσεις δεν είναι εύκολο. Θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και θα δούμε. Για την ώρα δεν έχουμε κάποιο πλάνο”.

Όσο για το αν θεωρεί πως κάνει πιο γρήγορα από ό,τι πρέπει αλλαγές, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα ματς την εβδομάδα, είπε: “Σήμερα τους άφησα περισσότερο. Για παράδειγμα ο Τσέρι παίζει με πολλή ένταση, αλλά δεν θες να τον κρατήσεις στο παρκέ μέχρι να πεθάνει. Πρέπει να τον κρατάς μέσα όσο καιρό έχει ενέργεια σε υψηλό επίπεδο. Η ιδέα μου είναι να έχουν οι παίκτες την ίδια ένταση και ενέργεια, αλλά δεν γίνεται πάντα. Δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια σύνθεση όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά”.

Για το επίτευγμα του Βασίλη Σπανούλη να γίνει πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα, είπε: “Συγχαρητήρια στον Σπανούλη για το ρεκόρ του. Είναι κάτι σπουδαίο αυτό που πέτυχε, κάτι ξεχωριστό. Με το να είμαι προπονητής του καταλαβαίνω καλύτερα πόσο μεγάλο είναι αυτό το κατόρθωμα”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ