Κεμζούρα: “Θα μπορούσα να πω ότι πάμε να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ.”

Ο Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε για τους λόγους που έφεραν το +21 επί της Αρμάνι Μιλάνο, τη διαρκή άνοδο στην απόδοση του Ολυμπιακού και το ντέρμπι που έρχεται με τον Παναθηναϊκό.

Το σύνθημα ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ έδωσε ο Κεστούτις Κεμζούρα.

Αναλυτικάτα όσα είπε: 

“Στο πρώτο ημίχρονο τους επιτρέψαμε να φτάσουν με ευκολία στο καλάθι, κάναμε λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν. Στο πρώτο ημίχρονο όμως και κυρίως στην αρχή του ήμασταν τρομεροί αμυντικά και εκεί πιστεύω ότι κάναμε την διαφορά. Είναι σπουδαίο κατόρθωμα το γεγονός ότι κρατήσαμε την Αρμάνι στους 70 πόντους. Μοιράσαμε πολλές ασίστ, ενώ με κάνει πολύ χαρούμενο το γεγονός ότι νικήσαμε στη μάχη των ριμπάουντ. Είπαμε στο ημίχρονο πως τα σουτ θα μπουν όταν θα χρειαστεί, παρότι ότι στο πρώτο μέρος ήμασταν άστοχοι. Δώσαμε έμφαση στην άμυνα, κάτι που μας έδωσε ρυθμό και πολλά εύκολα καλάθια στο transition. Δεν είναι πολλά τα παιχνίδια στα οποία μπορώ να χρησιμοποιώ 12 παίκτες. Σήμερα μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα και όλα τα παιδιά μας έδωσαν κάτι. Θέλω να σταθώ στον Μιλουτίνοφ που ήταν κυρίαρχος στα ριμπάουντ και στον Παπανικολάου που έκανε όλη την βρώμικη δουλειά στην άμυνα, κάτι που δεν φαίνεται στην στατιστική. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν είμαι χαρούμενος για παίκτες όπως ο Τσέρι, ο Κόνιαρης και Βεζένκοφπου μας έδωσαν σημαντικές λύσεις. Ο Σπανούληςείναι ο Σπανούλης. Για αυτό αναφέρομαι σε παίκτες που δεν έπαιζαν τόσο στα προηγούμενα ματς, αλλά σήμερα ήταν εξαιρετικοί. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη του. Μας ευχαριστεί πολύ που τους ευχαριστούμε”.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: “Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το ματς για όλους. Αυτό όμως δεν αλλάζει την προσέγγιση μου πως το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και εγώ σκέφτομαι παιχνίδι με το παιχνίδι. Εγώ σκεφτόμουν μόνο το σημερινό ματς. Άλλωστε, η Ευρωλίγκα είναι ένας μαραθώνιος με πολλά δύσκολα παιχνίδια. Αν τελείωνε σήμερα, θα ήμασταν εκτός playoffs, όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Σε αυτά τα παιχνίδια βέβαια κρίνονται στην σκληρότητα και την θέληση. Εμένα ο ρόλος μου είναι να τους κρατάω συγκεντρωμένους στο στόχο. Μετά θα έρθει και η σκληράδα που απαιτείται σε τέτοια παιχνίδια”.

Για το κατά πόσο έχει περάσει την δική του φιλοσοφία: “Είναι δύσκολο αυτό, δεν μπορώ να μιλήσω με νούμερα. Αυτό είναι μια συνεχής διαδικασία, προπόνηση με την προπόνηση, παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχουμε μια βάση παικτών από το παρελθόν όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Μιλουτίνοφ. Σε αυτό το κάδρο μπαίνει και ο Κόνιαρης. Είναι κάτι που δεν χρειάζεται να το αλλάξουμε, γιατί δεν είναι σπασμένο. Βλέπουμε πως κάποιοι παίκτες ταιριάζουν καλά μεταξύ τους καλά όπως ο Ρότσεστι, ο Μπόλντγουϊν και ο Πολ. Πρέπει μέσα σε όλα να βρούμε χρόνο για τον Τσέρι και τον Πάντερ. Σήμερα χρησιμοποιήσαμε περισσότερο τον Βεζένκοφ και μας έδωσε πολλά πράγματα. Υπάρχει βάση, αλλά είναι μια νέα ομάδα. Για να γίνουμε μια ομάδα με στόφα πρωταθλητή θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Προσπαθώ να βρω τα κομμάτια μέρα με τη μέρα”.

Για την απαίτηση του κόσμου περί νίκης στο ΟΑΚΑ:

“Θα μπορούσα να πω ότι πάμε να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν μπορώ να το υποσχεθώ. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα παλέψουμε από την αρχή ως το τέλος. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. έχουμε χρόνο και θα κάνουμε την καλύτερη προετοιμασία μας γι αυτό το παιχνίδι”.

Για την ενέργεια που έβγαλε ο Ολυμπιακός μετά από την περίοδο αμφισβήτησης: “Δεν γνωρίζω τι διαβάζουν και πόσο διαβάζουν οι παίκτες μου. Δεν είμαι φαν των social media, είμαι οπαδός της παλιάς σχολής. Όταν η ομάδα δεν πάει καλά ξέρω ότι εγώ δεν έχω κάνει καλά πράγματα και φέρω ευθύνη. Ξέρω ότι δουλεύουμε πολύ ως σύνολο. Όταν κερδίζεις όλα είναι καλά, στην ομάδα και στη χώρα, όταν δεν κερδίζεις είναι καταστροφικά. Η κριτική δεν είναι κακή, είναι πάντα θετική. Όταν την ακούς σε βοηθάει να αναπτυχθείς. Όταν δε την δέχεσαι, είναι ακόμα πιο ωφέλιμη”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ