Κλάσικερ μόνο στα χαρτιά!

Κλάσικερ μόνο στα χαρτιά, μιας και η Μπάγερν Μονάχου ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της αναμέτρησης όπου ισοπέδωσε την Μπορούσια Ντόρτμουντ με 4-0.

Ιστορία έγραψε με το αποψινό του γκολ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι καθώς σε 11 αγωνιστικές στην Μπουντεσλίγκα έχει καταφέρει να σκοράρει και στις 11 σερί!

 

Έτσι παρατάχτηκαν:

Με τον υπηρεσιακό Χάνσι Φλικ στον πάγκο τους, οι Βαυαροί θα αγωνίστηκαν με το «κλασσικό» 4-2-3-1 και τον Μάνουελ Νόιερ στα γκολπόστ. Η τετράδα της άμυνας απαρτιζόταν από τους τους Παβάρ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα και Ντέιβιτς. Γκορέτσκα και Κίμιχ έπαιξαν στον άξονα, με τους Κομάν, Μίλερ και Γκνάμπρι να βρίσκονται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λεβαντόφσκι.

Από την άλλη πλευρά, ο Λουτσιέν Φαβρ κατέβασε στο Μόναχο τους «κιτρινόμαυρους» επίσης με διάταξη 4-2-3-1. Ο Μπίρκι υπερασπίστηκε την εστία, ενώ Χακίμι, Ακανζί, Χούμελς και Σουλτς βρέθηκαν στα μετόπισθεν. Βάιγκλ και Βίτσελ ήταν οι δύο «κόφτες», με τους Σάντσο-Αζάρ στα άκρα και τον Τζούλιαν Μπραντ πίσω από τον Μάριο Γκέτσε.

 

Ο Αγώνας

Το σκορ άνοιξε ο συνήθης ύποπτος, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης με κεφαλιά ψαράκι όντας αμαρκάριστος έπειτα από σέντρα του Μπέντζαμιν Παβάρ από τα δεξιά.

Μετά το γκολ της η Μπάγερν πολιόρκησε τα καρέ των φιλοξενούμενων. Κατάφερε και βρήκε δίχτυα ξανά στο 38ο λεπτό με τον Γκνάρμπι, όμως το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Για λόγους ο τακτικής ο Λούσιαν Φαβρ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή αρκετά νωρίς. Μόλις στο 36′ ο Γκερέιρο πέρασε στην θέση του Σάντσο.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Μπάγερν απόλυτη κυρίαρχος της αναμέτρησης μιας και η Μπορούσια δεν κατάφερε να σημειώσει καμία τελική προσπάθεια προς την εστία του Νόιερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε το πρώτο,με την Μπάγερν να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα(47′) ο Γκνάρμπι έγραψε το 2-0 σε κόντρα επίθεση. Το γκολ ακυρώθηκε εξαρχής ως οφσάιντ όμως μετά από την εξέταση του VAR ορθά άλλαξε γνώμη ο διαιτητής της αναμέτρησης και καταλογίστηκε.

Η πρώτη μεγάλη και ουσιαστική ευκαιρία της Ντόρτμουντ ήρθε στο 70ο λεπτό με τον Χακίμι να βρίσκει στην κόντρα τον Αλκάθερ με το σουτ του δεύτερου να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Νόιερ.

Το 3-0 ήρθε στο 76′. Μίλερ και Λεβαντόφσκι έκαναν ό,τι ήθελαν στην άμυνα της Ντόρτμουντ με τον δεύτερο να νικάει με αριστερό πλασέ σε τετ-α-τετ τον Μπίρκι.

Ο απόλυτος διασυρμός της Ντόρτμουντ ήρθε από τα πόδια δικού της παίκτη. Ο Πέρισιτς έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά με τον Χούμελς να προλαβαίνει τον Τιάγκο αλλά στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του(80′).

Έτσι με την νίκη της αυτή η Μπάγερν προσπέρασε τους κίτρινους και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς ενώ η Ντόρτμουντ έπεσε στην 5η με δύο λιγότερους στο σύνολο(19 β.).

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου(Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα(72′ Τιάγκο), Κίμιχ, Μίλερ, Γκνάρμπι(70′ Κοουτίνιο), Λεβαντόφσκι, Κομάν(75′ Πέρισιτς).

Μπορούσια Ντόρτμουντ(Λούσιαν Φαβρ): Μπίρκι, Χακίμι, Ακάντζι, Χούμελς, Σουλτς, Βίτσελ, Βάιγκλ(61′ Αλκάθερ), Αζάρ, Μπραντ, Σάντσο(36′ Γκερέιρο), Γκέτσε(61′ Ρόις).

 

Μικρά μικρά από την Αλιάνζ Αρένα

-Πριν την σέντρα υπήρξε η βράβευση του Τόμας Μίλερ, που έχει ήδη συμπληρώσει εδώ και καιρό 500 εμφανίσεις με τη φανέλα των νταμπλούχων Γερμανίας!

-Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Ρόμπερτ Ένκε, που έβαλε τέλος στη ζωή του στις 10 Νοεμβρίου του 2009.

-Έγραψε ιστορία ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι καθώς έχει καταφέρει να σκοράρει και στις 11 αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα μέχρι στιγμής!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ