Κόντρα σε όλα, ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τους “8”

Την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννενα. Η ομάδα της Ηπείρου, μπορεί να κέρδισε το πρώτο ματς με 1-0, αλλά και να προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ, ωστόσο οι “πράσινοι” έβγαλαν αντίδραση, πέτυχαν 3 γκολ και πέτυχαν την ανατροπή και την πρόκριση.

Οι παίκτες του “Τριφυλλιού” είδαν να τους ακυρώνεται ένα κανονικότατο γκολ στο 34’ για οφσάιντ του Ινσούα αλλά δεν πτοήθηκαν, μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο με πίστη στην ανατροπή και το κατάφεραν, πετυχαίνοντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τρία γκολ αλλά αυτή τη φορά σε μόλις ένα ημίχρονο.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Παντελάκης στο 24’. Ο Δώνης ισοφάρισε στο 56’ ενώ μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Σένκεφελντ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το σκορ πρόκρισης διαμόρφωσε ο Μακέντα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 72’.

Αγώνας:

Η ομάδα του Δώνη ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο μέρος αλλά είδε τον ΠΑΣ στην μοναδική του ευκαιρία και από μία στημένη μπάλα, να προηγείται στο σκορ. Είχε, βέβαια, και ένα γκολ που ακυρώθηκε σαφώς άδικα καθώς ο Ινσούα ήρθε πεντακάθαρα πίσω από τον τελευταίο αμυνόμενο αλλά ο δεύτερος βοηθός φάνηκε πως είδε άλλη φάση. Πολλές φάσεις και αρκετά σουτ προς το τέρμα του Γιαννίκογλου από τους παίκτες του Δώνη, χωρίς να φέρνουν κάποιο μη ακυρωθέν γκολ.

Οι “Πράσινοι” μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα και είχαν την κατοχή, προσπαθώντας να βρουν χώρους για να δημιουργήσουν φάσεις. Στο 12’, ο Μπουζούκης εκτέλεσε το πρώτο κόρνερ της αναμέτρησης αλλά το γυριστό του Σένκεφελντ κατέληξε εύκολα στα χέρια του Γιαννίκογλου. Ο Μακέντα απείλησε σοβαρά την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα αλλά η κεφαλιά του, μετά από σέντρα του Μπουζούκη, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Μπουζούκης επιχείρησε σέντρα-σουτ στο 21’ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα από το δεξί δοκάρι του Γιαννίκογλου. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γιόχανσον έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, έφτασε μόνος του έξω από την περιοχή αλλά και το δικό του σουτ πέρασε λίγο άουτ.

Οι Γιαννιώτες ήταν αυτοί που κατάφεραν όμως να ανοίξουν το σκορ στο 24’ με τον Παντελάκη, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της παράτασης. Από κόρνερ, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Διούδη, αφού βρήκε πρώτα στο αριστερό δοκάρι για το 0-1.

Ο Ινσούα σκόραρε στο 34’ με κεφαλιά αλλά ο βοηθός Βασίλης Καλύβας υπέδειξε οφσάιντ, κάτι που δεν φάνηκε σύμφωνα με το ριπλέι.  Ο Ινσούα πήγε να ζητήσει τα «ρέστα» από τον βοηθό, με αποτέλεσμα να δεχτεί κίτρινη κάρτα.

Οι “Πράσινοι” μπήκαν με δίψα για την ανατροπή αλλά την πρόκριση στο δεύτερο ημίχρονο. Βρήκαν και τα τρία γκολ που ήθελαν για ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα, σε συνδυασμό και με το γκολ των φιλοξενούμενων στο πρώτο 45λεπτο. Απόλυτη κυριαρχία και πολύ μεγάλη κατοχή, φέρνοντας την ανατροπή. Ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Διούδη και δεν κατάφερε να αντιδράσει σε κανένα γκολ που δέχτηκε.

Τεράστια επέμβαση του Γιαννίκογλου στο 51’ σε κεφαλιά του Περέα μετά από κόρνερ και αποτέλεσμα μόνο ένα ακόμα κόρνερ.

Στο 56’, ο Παναθηναϊκός βρήκε την ισοφάριση με τον Δώνη. Ο Ζαχίντ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Δώνης βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή και η κεφαλιά του δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γιαννίκογλου διαμορφώνοντας το 1-1.

Οι παίκτες του Δώνη μπήκαν με πίστη στην πρόκριση και βρήκαν το δεύτερο γκολ στο 58’. Το κόρνερ δεν απομακρύνθηκε σωστά από τους φιλοξενούμενους, ο Χατζηγιοβάνης επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Σένκεφελντ επωφελήθηκε από τις κόντρες, νικώντας στο τετ α τετ τον Γιαννίκογλου και κάνοντας το 2-1.

Στο 70’, ο Γιόχανσον ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μπουκουβάλα και ο Μακέντα εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα του πέναλτι για το 3-1. Τρίτο γκολ αλλά ταυτόχρονα σκορ πρόκρισης έδωσε ο Ιταλός επιθετικός στο “Τριφύλλι”.

Η Αθηναϊκή ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κουρμπέλη στο 78’. Μαρκάρισμα μετά από άσχημη απομάκρυνση του Διούδη από τον αρχηγό των “Πρασίνων”, κόβοντας, ταυτόχρονα, μια υποσχόμενη αντεπίθεση με καλές προοπτικές.

Κίτρινες: Κάστρο (19’), Ινσούα (34’), Μπουκουβάλας (45+2’), Κουρμπέλης (64’, 78’), Μακέντα (69’), Δώνης (74’), Καρτάλης (74’), Παντελάκης (79’)

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ, Μπουζούκης (46’ Περέα), Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Καρτάλης, Σιόντης (23’ Λιάσος), Ξύδας (75’ Λέο), Κάστρο (43’ Νικολιάς), Παμλίδης, Κρίζμαν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ