Λεονάρντο Κούτρης στο Kingsport.gr: «Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή… όταν έμαθα για την Εθνική!»

Ο Λεονάρντο Κούτρης μιλάει στο ανανεωμένο Kingsport.gr και στους Αντώνη Μουστάκα και Γιάννη Δρόσο, για τα αισθήματα του όταν έμαθε ότι κλήθηκε στην Εθνική, την γνώμη του για το Nation League και το Euro.

Ακόμα, o Έλληνας διεθνής αναφέρεται στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για την δύσκολη συνέχεια του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη (με Μπέτις και Μίλαν) και τέλος μας μιλάει για τον επιθετικό του ρόλο και τις οδηγίες του προπονητή του, Πέδρο Μάρτινς.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο Kingsport.gr:       

Πως αισθάνθηκες όταν κλήθηκες στην Εθνική;

«Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή η αλήθεια είναι ότι το έμαθα όταν πήγα στο Ρέντη για προπόνηση, με ενημέρωσαν από εκει , ξαφνιάστηκα η αλήθεια είναι δεν το περίμενα μου ήρθε ξαφνικό, αλλά χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη. Γιατί ήταν ένα πράγμα που περίμενα καιρό τώρα».    

Η κλήση σου στην Εθνική θεωρείς πως είναι μια ανταμοιβή για τους κόπους σου;

«Εντάξει θεωρώ ότι δουλεύω σκληρά, αυτό έκανα πάντα στην ζωή μου ποτέ δεν έχω καταφέρει κάτι χωρίς να δουλέψω . Θεωρώ ότι δούλεψα αρκετά και πιο μικρός και τώρα συνεχίζω να το κάνω και θα το κάνω πάντα. Πιστεύω ότι έχω κάνει καλή πορεία τώρα τελευταία και με την μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό και την προηγούμενη χρονιά, την πρώτη μου χρονιά, σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και θεωρώ ότι οι κόποι μου ανταμείβονται, γιατί έχω δουλέψει σκληρά και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να φορέσω το Εθνόσημο».                    

Τι γνώμη έχεις  για το Nations League αυτή η διοργάνωση θα κουράσει τους ποδοσφαιριστές ή θα δυναμώσει τις Εθνικές ομάδες ;

«Θεωρώ ότι είναι μια ωραία διοργάνωση, έξυπνη διοργάνωση από την στιγμή που έχουν βγάλει τα φιλικά και έχουν τοποθετήσει ένα τέτοιο τουρνουά που σου δίνει την ευκαιρία να προκριθείς και από τώρα στο Euro.Με τους ομίλους αυτούς, μπορείς να ανέβεις και να πέσεις, είναι σαν κανονικό τουρνουά. Θεωρώ ότι όχι σε καμιά περίπτωση, δεν θα κουράσει τους ποδοσφαιριστές είναι τιμή να εκπροσωπείς την χώρα σου και θεωρώ ότι είναι μια διοργάνωση καλή , ώστε οι ποδοσφαιριστές να δουλέψουν καλά και να έχουν ματς στα πόδια τους με τις Εθνικές ομάδες, όχι ότι δεν κάνουν στο φιλικό, αλλά το φιλικό είναι διαφορετικό από το επίσημο. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση και όπως είπα και πριν, είναι ευκαιρία για πολλές ομάδες να προκριθούν από τώρα στο επόμενο Euro».

Η Εθνική μας πιστεύεις ότι στα προκριματικά θα είναι πιο εφικτό να προκριθεί στο Euro;

«Θα έχουμε την ευκαιρία στα προκριματικά, εντελώς διαφορετική διοργάνωση άλλες ομάδες. Δεν ξέρουμε, αν θα είναι ισχυρές ή αδύναμες από εμάς. Δεν έχει καμία σημασία. εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας, να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θέλουμε πάρα πολύ, που μας λείπει».

Έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη του κου Μάρτινς στον Ολυμπιακό και αγωνίζεσαι ως βασικός. Μάλιστα οι καλές σου εμφανίσεις, έφεραν και την κλήση σου στην Εθνική. Τι να περιμένουμε από σένα στη συνέχεια;

«Εντάξει έχω γυρίσει καλά, είμαι σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό μου, που με έκανε ακόμα πιο δυνατό, θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός φέτος είναι πολύ μεγαλύτερος, αλλά στο Ολυμπιακό, πάντα υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός και θεωρώ ότι αυτό σε κάνει καλύτερο. Αυτή την στιγμή έχω ένα συμπαίκτη τον, Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος είναι ένας καταπληκτικός παίκτης και πολύ καλό παιδί και πιστεύω ότι και εγώ παίρνω πράγματα από αυτόν και αυτός παίρνει πράγματα από εμένα. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός θα μας κάνει καλύτερους, δεν θα μας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Τώρα από εκεί και πέρα, εγώ προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι, σε κάθε παιχνίδι να δίνω το 100% που έχω, για να βοηθήσω την ομάδα μου. Θεωρώ ότι σιγά σιγά βρίσκω τον ρυθμό μου. Ανεβαίνω και άλλο, γιατί έλειπα αρκετούς μήνες, δεν έχω φτάσει στο επιθυμητό σημείο που θέλω, ξέρω τον εαυτό μου, ξέρω τι θέλω να δώσω ακόμα και παιχνίδι με παιχνίδι πιστεύω πως θα βελτιώνομαι και θα μπορώ να βοηθήσω και άλλο την ομάδα μου».                    

Βοήθησες τα μέγιστα με την πάσα -γκολ στον Άρη, όπως και με τον Παναθηναϊκό είχες καλή παρουσία. Σαν αριστερό μπακ σε βλέπουμε να ανεβαίνεις αρκετά στην επίθεση. Είναι οδηγία του κου Μάρτινς ή είναι από την ‘’φύση’’ σου και σου αρέσει ο επιθετικός ρόλος;

«Εντάξει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο θεωρώ ότι τα μπακ, είναι η θέση κλειδί σε μια ομάδα που έχει την μπάλα στα πόδια και επιτίθεται περισσότερο και από την ‘’φύση’’ μου αρέσει να ανεβαίνω, γιατί πιο παλιά έπαιζα και σαν εξτρέμ, αλλά είναι και εντολή του κόουτς, οι μπακ να πηγαίνουν πάνω- κάτω και θεωρώ  ότι είναι ένα στοιχείο που μου αρέσει να κάνω στο παιχνίδι μου. Βοηθάω την επίθεση, αλλά πάνω από όλα είμαι αμυντικός και θέλω να είμαι σε αυτόν τον τομέα σωστός και από εκεί και πέρα, όποτε έχω την ευχέρεια, εννοείται πώς θα ανέβω στην επίθεση, να βοηθήσω και εκεί και θεωρώ όπως είπες και εσύ, έχουμε κάνει πολύ καλές φάσεις και γκολ από τα μπακ του Ολυμπιακού και θα συνεχίσω να κάνω γιατί είναι ένα κομμάτι που μου αρέσει και μπορώ να συνεισφέρω καλά».                          

Πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να είχατε πάρει τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη;

«Εννοείται! Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί, απλά έγινε πάλι κάτι που γίνεται συχνά στα παιχνίδια μας, φέτος. Ο αντίπαλος χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα σε εμάς, βάζει από το πουθενά ένα γκολ. Έγινε το ίδιο τώρα στο ντέρμπι και βρεθήκαμε από το πουθενά να κυνηγάμε το σκορ, αλλά θεωρώ ότι η ευθύνη ήταν δικιά μας ,γιατί έπρεπε να παίξουμε πιο έξυπνα και να τελειώσουμε πιο καλά τις φάσεις που είχαμε. Αυτό είναι το πρόβλημα μας ότι φτιάχνουμε φάσεις, αλλά δεν τις τελειώνουμε όπως πρέπει, γιατί η ομάδα έχει απίστευτη ποιότητα δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν μπορούμε σκοράρουμε εύκολα και χρειαζόμαστε τόσες τελικές για να βάλουμε ένα γκολ . Θεωρώ ότι ήταν ένα αποτέλεσμα που μας αφήνει πολύ μεγάλη πίκρα, γιατί και αξίζαμε και θέλαμε το τρίποντο, αλλά όπως είπα η ευθύνη είναι δικιά μας και έπρεπε να κάνουμε την δουλειά μας καλύτερα, ώστε να πάρουμε αυτό το τρίποντο που ξέρουμε ότι ήταν σημαντικό για εμάς και για όλο τον κόσμο».                       

Ποια είναι η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα; Μπορεί να καλύψει την διαφορά από τον ΠΑΟΚ;

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα φυσικά και μπορεί να καλύψει την διάφορα έξι πόντων έχουμε πολύ δρόμο ακόμα,  δεν θα παρατήσουμε τίποτα και ποτέ! Κάθε παιχνίδι θα πηγαίνουμε να το κερδίζουμε, εννοείται ότι αυτό κάνουμε πάντα, τώρα έχουμε την διακοπή με τις Εθνικές θα καθαρίσει λίγο το κεφάλι μας από την ομάδα, θα ξεφύγει ο κάθε παίκτης, λίγο θα πάρει τις απαραίτητες ανάσες και θα ξεκινήσουμε την δουλειά και πάλι , για να είμαστε έτοιμοι στο ματς το επόμενο που έρχεται, που είναι ένα δύσκολο παιχνίδι στο Περιστέρι με τον πολύ καλό Ατρόμητο και φέτος.Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες ,πρώτα από όλα που είναι σημαντικό και από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι διαφορετικά, να κερδίζουμε, να παίρνουμε του τρεις πόντους και να μην νοιάζει τι κάνουν οι αντίπαλοι μας. Απλά το μόνο που να μας νοιάζει, είναι να παίρνουμε εμείς τα τρίποντα και στο τέλος θα δούμε που θα είμαστε».                      

Ακολουθούν δύο δύσκολοι- τελικοί με Μπέτις και Μίλαν. Μπορεί ο Ολυμπιακός να προκριθεί στην επόμενη φάση;

«Φυσικά και μπορούμε είναι δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Η Μπέτις είναι μια εξαιρετική ομάδα, εντάξει για την Μίλαν δεν χρειάζεται να πω κάτι, αλλά δείξαμε και στα δυο παιχνίδια με τις συγκεκριμένες ομάδες ότι μπορούμε να τις χτυπήσουμε και να τις κερδίσουμε, και με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη, όπως και στο Μιλάνο ασχέτως που δεχτήκαμε τρία γκολ και χάσαμε το παιχνίδι. Θα κοιτάξουμε εκείνο το παιχνίδι, μόλις έρθει η ώρα του. Το παιχνίδι στην Μπέτις που είναι πολύ κρίσιμο και πολύ δύσκολο. Εννοείται πώς θα πάμε να πάρουμε τους τρεις πόντους. Στην συνέχεια θα κοιτάξουμε όταν έρθει το παιχνίδι με την Μίλαν, αλλά προέχει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, να κάνουμε εμείς καλά την δουλειά μας, να γυρίσουμε στις νίκες, ώστε να πάρουμε και ψυχολογία για τον παιχνίδι με τη Μπέτις».                

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ