Λούκα Μπάνκι: «Προσεγγίσαμε πολύ σωστά το παιχνίδι»! (vid)

Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα της Σαν Λορέτσο στον ημιτελικό του διηπειρωτικού κυπέλλου με τον προπονητή της “Ένωσης” Λούκα Μπάνκι να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του στο παρκέ.

Ο Ιταλός προπονητής έμεινε άφωνος από τον κόσμο της ομάδας, ενώ τόνισε ότι δεν ξεχωρίζει βασικούς και αναπληρωματικούς καθώς όλοι οι παίκτες του βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Ο Ιταλός κόουτς είπε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το πως προσέγγισαν οι παίκτες μου το ματς, πνευματικά, σωματικά και τακτικά. Δεν ήταν εύκολο να βρούμε ενέργεια απέναντι σε μια τόσο αθλητική ομάδα, αλλά οι παίκτες μου έκαναν πολύ καλή δουλειά. Χρησιμοποίησα και τους 12 παίκτες στις πρώτες δύο περιόδους. Πιστεύω πως αυτό σημαίνει πολλά για την ομάδα μας, οι 11 από αυτούς σκόραραν απόψε. Ήταν η σωστή προσέγγιση ενός τέτοιου αγώνα. Η νίκη στον ημιτελικό είναι ένα επιτακτικό βήμα για να παίξουμε την Κυριακή για το τρόπαιο».

Για το κοινό της ΑΕΚ και πως επηρέασε την ομάδα του, σχολίασε: «Αυτή είναι η πρώτη μου σεζόν στην ΑΕΚ. Αντιμετωπίζω αυτή την κατάσταση για πρώτη φορά. Αυτό είναι μέρος της ταυτότητας της ΑΕΚ, ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχουν οι οπαδοί στον αγώνα. Αυτό είναι κάτι που μας κάνει πολύ περήφανους και μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο να τους κάνουμε χαρούμενους. Οι Έλληνες είναι παντού, σαν τους Ιταλούς! Όπου και να πάμε, έχουμε οπαδούς της ΑΕΚ να μας υποστηρίζουν. Φέτος, παίξαμε σε επτά πόλεις στην Ευρώπη, και ανεξαρτήτου προορισμού, ήταν εκεί κάθε φορά για να μας υποστηρίξουν! Είναι σαν μια γειτονιά της ΑΕΚ. Κάποιοι είναι από την Βραζιλία, κάποιοι από την Νότιο Αμερική, κάποιοι από την Ευρώπη, όχι απαραίτητα από την Ελλάδα. Είναι κάτι μοναδικό και μοιάζει με την δική μου χώρα. Είμαστε μετανάστες και όταν βλέπουμε την ΑΕΚ να παίζει, όποιο κι αν είναι το άθλημα, ο κόσμος θέλει να συμμετέχει. Είμαι χαρούμενος, όταν είναι κι εκείνοι χαρούμενοι».

Για την άμυνα, την στρατηγική του, τα 20 λάθη που ανάγκασε την Σαν Λορένζο και το ποσοστό στα τρίποντα, υποστήριξε: «Το είπα στους παίκτες μου πριν το ματς: Είμαστε εδώ για να κάνουμε τα ίδια πράγματα, αυτά που είναι μέρος της ταυτότητάς μας, και να είμαστε ενωμένοι. Καταλαβαίνεις πόσο καλά παίζεις, όταν βλέπεις την ομαδική προσπάθεια στην άμυνα και στην επίθεση. Αμυντικά, προσπαθήσαμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, να μην τρέξει η Σαν Λορέντζο στο γήπεδο και να μην πάρει ελεύθερα σουτ, όπως συνηθίζει να κάνει. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στους σουτέρ τους, πιέσαμε στην μπάλα. Δεν υποφέραμε πολύ από την διαφορά μεγέθους, ειδικά κάτω από την μπασκέτα. Επιθετικά, οι 11 τάπες δείχνουν ότι δεν είχαμε την τέλεια επίθεση. Βιαστήκαμε και μετά κολλήσαμε στο να προστατέψουμε την ρακέτα. Πιστέυω πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά και θα είναι μια αποστολή το επόμενο ματς».

Για το ποια ομάδα θα ήθελε να βρει στον Τελικό, την Φλαμένγκο ή τους Όστιν Σπερς, τόνισε: «Για να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω πολλά για τις υπόλοιπες ομάδες. Ξέρω παίκτες, αλλά είδαμε πως οι Σπερς ήρθαν εδώ με διαφορετικό ρόστερ από αυτό που είχαν στην διάρκεια της G-League, υπάρχουν μερικά ερωτηματικά για το πως θα εμφανιστεί αυτή η ομάδα, γιατί υπάρχουν και άλλοι κανόνες στο μπάσκετ της FIBA. Από την άλλη, υπάρχει και η οικοδέσποινα ομάδα, που θα έχει μαζί της τους Τορτσίντα, αν φτάσουν στον τελικό. Ήμασταν έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τρεις πολύ καλές ομάδες. Κάναμε πολύ καλή δουλειά και πιστεύω πως η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη για να εμφανιστεί όπως κι απόψε στον Τελικό, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο αντίπαλος».

Για το ότι πήρε 49 πόντους από τον πάγκο, δήλωσε: «Μιλάμε μόνο την επίθεση, όταν βλέπουμε αριθμούς, αλλά οι παίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά και στις δύο μεριές του παρκέ. Κρατήσαμε το ίδιο επίπεδο επιθετικότητας σε όλη την διάρκεια του ματς. Ξεμείναμε λίγο στην αρχή της τρίτης περιόδου και η Σαν Λορένζο σκόραρε 28 πόντους. Είναι πολύ αυτό για ένα ματς σαν αυτό. Μιλάμε για ομάδες που έχουν βάθος στο ρόστερ. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για “πρώτα” και “δεύτερα”, βασικούς και αναπληρωματικούς. Είμαι ο τύπος του προπονητή που συνηθίζει να κάνει ροτέισιον και είτε οι βασικοί, είτε οι αναπληρωματικοί, ξέρουν πως πρέπει να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή για να προσεγγίσουν το παιχνίδι σε κάθε θέση, αλλά με το ίδιο επίπεδο συγκέντρωσης κι ενέργειας. Αυτό έγινε και απόψε και πρέπει να είναι έτοιμοι να το επαναλάβουν την Κυριακή. Το να έχω 12 παίκτες στο παρκέ ήδη από τα πρώτα 20 λεπτά, και οι 11 εξ’ αυτών να σκοράρουν, είναι πολύ σημαντικό, όπως προανέφερα. Ο μόνος που δεν σκόραρε, ο Ξανθόπουλος, έκανε τρομερή δουλειά για να σκοράρει η ομάδα. Καλύτερα να μην μιλάω για βασικούς και αναπληρωματικούς, γιατί και οι 12 είναι στο ίδιο επίπεδο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ