Λύθηκε πρώτο το θέμα του προπονητή στον Άρη

Ο Άρης αποφάσισε να τελειώσει νωρίς με το ζήτημα του προπονητή, εξασφαλίζοντας την παρουσία του Μίχαελ Ένινγκ την επόμενη σεζόν.

Όπως αναμενόταν ο Μίχαελ Ενινγκ ήταν η πρώτη κίνηση του Άρη με το βλέμμα στην επόμενη σεζόν. Χρονικά η ενδεδειγμένη, αφού το σωστό είναι πρώτα να κλείσεις τον προπονητή που θα κάθεται στον πάγκο και στη συνέχεια να περάσεις στον σχεδιασμό.

Κάθε προπονητής έχει μια φιλοσοφία. Ένα τρόπο παιχνιδιού. Κάποιες νόρμες μέσα στο κεφάλι του και χρειάζεται και τα κατάλληλα υλικά για να παρουσιάσει αυτό που οραματίζεται, στο χορτάρι. Βρίθει ποδοσφαιρικής λογικής η κίνηση αφού ο Χαριστέας εδώ και καιρό συζητά με τον Γερμανό, για το νέο μοντέλο Άρης που θα κυκλοφορήσει στα γήπεδα με το πέρας της φετινής ιδιαίτερης λόγω Κορωναιού σεζόν. Τον θεωρεί τον κατάλληλο, παίρνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη να στηρίξει την επιλογή που έκανε πριν από μερικούς μήνες, έπεισε επ΄ αυτού και τον Θόδωρο Καρυπίδη και πλέον ο Άρης πριν καν αρχίσουν τα πλέι-οφ έχει ξεμπερδέψει με το θέμα προπονητή. Θα ήταν άλλωστε έκπληξη να συμβεί κάτι διαφορετικό… Ο Άρης έχει πολλά στο κεφάλι του αυτή την περίοδο για να προσέθετε ακόμη ένα.

Μένει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια καθόλα σημαντική για το μέλλον του γερμανού τεχνικού. Η απαγόρευση μεταγραφών που έχει ο Άρης, τροχοπέδη στην υλοποίηση του πλάνου για την επόμενη χρονιά. Χωρίς τη δυνατότητα μεταγραφών, το έργο γίνεται δύσκολο για τον Ενινγκ όπως θα ήταν και για κάθε προπονητή. Ίσως η ανανέωση με τον Γερμανό να είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης αισιοδοξεί ότι ο Άρης θα από τινάξει από πάνω του τον βραχνά της ΦΙΦΑ και έτσι θα μπορέσει ο ίδιος και ο Χαριστέας να του δώσουν τα υλικά που θέλει.

Οι σκέψεις για Ματέο, και κάποιες άλλες κινήσεις που ήδη έχουν γίνει, μαρτυρούν την διάχυτη πεποίθηση του club, ότι σύντομα θα ανασαίνει εκ νέου ελεύθερα. Ο Ενινγκ όταν ήρθε τον περασμένο Νοέμβριο βρήκε μια ομάδα έτοιμη, με καλό υλικό και μια χρονιά πετυχημένη στην πλάτη της, όσον αφορά την επίτευξη του μίνιμουμ στόχου της ευρωπαϊκής εξόδου.

Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλές παρεμβάσεις, το ρόστερ πλην Ντούρμισαϊ, παρέμεινε το ίδιο και τον Γενάρη και οι όποιες αλλαγές μετατέθηκαν για την επόμενη χρονιά. Ο Ενινγκ θα κάνει την προετοιμασία, θα έχει λόγο για τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα επιλεγούν και δεν έχει κρύψει ότι θα ήθελε να αλλάξει κάπως την φυσιογνωμία της ομάδας. Να χαμηλώσει τον μέσο όρο ηλικίας, να βάλει περισσότερη πίεση και τρεξίματα, να κάνει στην ουσία πιο αθλητική ομάδα τον Άρη, να αυξήσει το κίνητρο ακόμη και στην καθημερινή προπόνηση, ίσως να αλλάξει και τον σχηματισμό με τον οποίο δεν πειραματίστηκε μεσούσης της περιόδου αποφεύγοντας να πάρει ρίσκα. Πήγε όσο πιο safe γινόταν, εμπιστεύτηκε λίγους και του βγήκε.

Αν αρθούν τα ban και αποκτήσει ελευθερία μεταγραφικών κινήσεων, είμαι βέβαιος ότι δεν θα θελήσει να κρατήσει και πολλούς των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Και κάποιων που είναι σε ισχύ…

Πριν πάμε όμως στην επόμενη σεζόν, η νέα ουσιαστικά θητεία του στον Άρη ξεκινά με μια πρόκληση που μπορεί να του δώσει την ώθηση και μια μεγαλύτερη άνεση χρόνου στον ηλεκτρικό πάγκο, όχι μόνο του Άρη αλλά και της πλειονότητας των ελληνικών ομάδων. Να οδηγήσει σε λίγες εβδομάδες τον Άρη σε ένα τελικό κυπέλλου μετά από δέκα χρόνια και- γιατί όχι- να συνδέσει το όνομά του με την κατάκτηση ενός τροπαίου μετά από μισό αιώνα. Ευχή και κατάρα θα πει κάποιος. Την λες όμως και μια μεγάλη ευκαιρία με το καλημέρα.

Υ.Γ.: Πολλές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που αναμένονται από την ΕΠΟ γύρω από το θέμα της τιμωρίας του Άρη από την ΦΙΦΑ. Έχει ζουμί η υπόθεση και για την ΕΠΟ θα ήταν ευχής έργο να καθαρίσει την… μπουγάδα ο Γεραπετρίτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ