Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ: Επιστροφή με ντέρμπι στην Αγγλία

Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί στο Ετιχάντ την Άρσεναλ (17/6, 22.15), για την 28η αγωνιστική της Premier League και το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, μετά την πανδημία του κορωνοϊού και την καραντίνα.

Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να γίνει πριν την διακοπή, αλλά το θετικό κρούσμα των “Κανονιέρηδων”, Μικέλ Αρτέτα, άλλαξε τα σχέδια.

Είναι άγνωστο το πως οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση και ποια είναι τα πλάνα των δύο προπονητών, αλλά σίγουρα το ματς θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου στις εξέδρες του Etihad.

Οι “Πολίτες” δεν έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα της ευρωπαϊκής τιμωρίας λόγω του FFP (Financial Fair Play) και ουσιαστικά στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα, μη έχοντας ελπίδα για τον τίτλο. Είναι περισσότερο μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας για τους ποδοσφαιριστές του Γκουαρδιόλα να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, ενόψει των αναμετρήσεων του FA Cup και φυσικά του Champions League.

Ο Σανέ φαίνεται πως επιστρέφει για τα καλά στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού και διεκδικεί φανέλα βασικού ενώ ο Στέρλινγκ θα αγωνιστεί κανονικά στο άλλο άκρο της επίθεσης.

Πιθανή ενδεκάδα: Έντερσον, Μεντί, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Γουόλκερ – Ρόντρι, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε – Σανέ, Στέρλινγκ, Αγκουέρο

Για τους Λονδρέζους, η περίοδος της καραντίνας ωφέλησε, καθώς είχαν τραυματίες που επέστρεψαν στις προπονήσεις, όπως οι Μπεγιερίν και Τίρνεϊ. Στόχος, φυσικά, μετά την τιμωρία των αντιπάλων τους, είναι η έξοδος στο Champions League μέσω της 5ης θέσης. Η απόσταση είναι στους 5 βαθμούς και με ένα ματς λιγότερο.

Ζήτημα της τελευταίας στιγμής αποτελεί ο Τσάκα, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το αν είναι 100% έτοιμος για να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα. Στον πάγκο αναμένεται να μείνουν Οζίλ και Λακαζέτ.

Πιθανή ενδεκάδα: Λένο, Τίρνεϊ, Μουστάφι, Λουίζ, Μπεγιερίν – Τσάκα, Γκεντουζί, Θεμπάγιος – Σακά, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ