Μάτος κερνάει, Μάτος πίνει!

Με 2-0 νίκησε ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και απέκτησε προβάδισμα για τον τελικό του θεσμού.

Τα δυο γκολ του Μάτος στο 17’ και στο 90+4’, ήταν αρκετά για να δώσουν το προβάδισμα πρόκρισης στον «Δικέφαλο» που βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον τελικό του Κυπέλλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο η απόδοση των «ασπρόμαυρων» δεν ήταν σε αυτά που έχει συνηθίσει τον κόσμο του, αλλά ουσιαστική πίεση δέχθηκε μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

Τέλος διαμαρτυρίες υπάρχουν για τον διαιτητή και από τις δυο ομάδες, από την πλευρά των γηπεδούχων για τα σκληρά μαρκαρίσματα που έμειναν ατιμώρητα και οι φιλοξενούμενοι για ο οριακό offside του Μάτος.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε πάρει τα μέτρα στο γήπεδο και στο 14’ βγήκε από τα δεξιά ο Βιεϊρίνια έκανε τη σέντρα και για λίγο τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Αστέρα.

Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση, έξυπνα την έστειλε απευθείας στο τέρμα, αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Αθανασιάδης, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να το εκτελεί ξανά, αυτή τη φορά η άμυνα των Αρκάδων την έδιωξε, αλλά το γύρισμα από τους παίκτες του «Δικεφάλου» βρήκε τον Ζαμπά, αυτός με κεφαλιά έδωσε στον Μάτος και ο Βραζιλιάνος με δυνατό συρτό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν να είναι επιθετικοί, γυρνούσαν τη μπάλα με υπομονή, αλλά κάποιες φορές δεν τελείωναν σωστά τις φάσεις, ενώ άλλες έδιωχνε η άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ενδεικτικό της πίεσης των γηπεδούχων ο Αστέρας τελείωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς ούτε μια τελική προσπάθεια.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ακριβώς τα ίδια πράγματα, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αλλά αυτή τη φορά δεν απειλούσε όπως στο πρώτο, αντίθετα ο Αστέρας δεν απειλούσε την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 68’ ο Ιγκλέσιας πάτησε στην περιοχή, αλλά πριν πλασάρει ο Μάτος του έκλεψε τη μπάλα, τελευταία στιγμή.

Στο 77′ ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός, ο Βιειρίνια έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

 

Σκόρερ: 17’, 90+5 Μάτος

Κίτρινες: Ίνγκασον, Καντουρί  – Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Κατσάς

Κόκκινη: Ιγκλέσιας

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Κάνιας (74’ Σάκχοφ), Βιεϊρίνια (82’ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65’ Καντουρί), Άκπομ

Αναπληρωματικοί: Παπαδόπουλος, Κρέσπο, Λύρατζης, Ενρίκε

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ορτέγκα, Μουνάφο (Μπελόκ), Ιγκλέσιας, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος (86’ Καλτσάς), Αραβίδης (70’ Δουβίκας), Τσιλιανίδης

Αναπληρωματικοί: Παπαδόπουλος, Γλέζος, Βλάχος, Ρολ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ