Μανώλης Σιώπης στο Kingsport.gr: «Θέλουμε να έρθει το κύπελλο στην Πλατεία!»

Ο Μανώλης Σιώπης σπάει τη …σιωπή του στο Kingsport.gr και μιλάει για όλα στους Δημήτρη Μαγγανάρη και Αντώνη Μουστάκα.

Ο μέσος του Πανιωνίου αναφέρεται στην πορεία του Ιστορικού στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, σχολιάζει την κλήρωση με τον ΠΑΟΚ, για το ποιον αντίπαλο προτιμούσε και για το αν μπορούν να φέρουν το κύπελλο στη Νέα Σμύρνη.

Σχολιάζει την περσινή «μαγική» χρονιά και πορεία των Νεοσμυρνιωτών, την μοναδική και καλύτερη στιγμή στην καριέρα του, όταν έγινε ”ένα” με την εξέδρα και τον κόσμο του Πανιωνίου και εκφράζει τα συναισθήματά του.

Ακόμα, επισημαίνει τις διαφορές στο ρόστερ των «κυανέρυθρων» (σε σχέση με πέρυσι), για το χαρακτηριστικό που κάνει να ξεχωρίζει η ομάδα με τις υπόλοιπες, για τις ακαδημίες της, για το ελληνικό και ξένο στοιχείο, για το «μέταλλο» που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τις ομοιότητες που έχουν Ατρόμητος και Πανιώνιος.

Αποκαλύπτει για τον δανεισμό του από τον Ολυμπιακό, για την σχέση του με τον Χάσι, για όταν ξεκίνησε από τις ακαδημίες των «ερυθρολεύκων», αν το έχει μετανιώσει και για το προσωπικό του στοίχημα.

Ακόμα, για το γκολ που δεν έχει πετύχει ακόμα …με το Ρεκόρ Γκίνες να τον περιμένει και το… «παντζούρι» που βλέπει, όταν είναι να σκοράρει και μόλις το κάνει, θα πέσουν τα τσιμέντα!!!

Μιλάει για την αγάπη του για το μπάσκετ, το κεφάλαιο εθνική Ελλάδας, για το αν γινόταν δημοσιογράφος και σχολιάζει την σχέση του, με τους Ρισβάνη, Χατζηισαϊα και Γιαννιώτη.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

 

¨«Αν ήταν καλά οικονομικά, θα βλέπατε ακόμα καλύτερο Πανιώνιο!»

Ο Ατρόμητος έχει πάρει μια διαφορά ασφαλείας και βρίσκεται στην 4η θέση. Όπως όλα δείχνουν, για την 5η θέση θα κονταροχτυπηθείτε με Αστέρα και Ξάνθη. Πιστεύεις πως θα είναι η ομάδα σου που θα πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο;

«Συμφωνώ για τον Ατρόμητο ότι λογικά έχει κλειδώσει την τέταρτη θέση. Εμείς (Πανιώνιος) πιστεύω αν καταφέρουμε να πάρουμε τον Αστέρα εντός και την Ξάνθη εντός, που έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, πιστεύω θα καταφέρουμε να πάρουμε την 5η θέση και να κλειδώσουμε την θέση στην Ευρώπη».

Παρατηρούμε πως φέτος η ομάδα ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και χωρίς να εντυπωσιάζει σε θέαμα. Παίζει ρόλο το δημιουργικό και το εκτελεστικό κομμάτι, δουλεύετε μέσα από τις προπονήσεις (τακτική) ή είναι θέμα τύχης;

«Θέμα τύχης πιστεύω πώς δεν είναι. Θέμα τύχης αν ήταν, θα ήταν σε ένα- δύο ματς, η ομάδα έχει καταφέρει, αυτά τα τελευταία χρόνια, να έχει ένα ‘’μέταλλο’’, το οποίο ‘’μέταλλο’’ να μην είναι πρωταθλητισμού, αλλά στις υψηλές θέσεις να βρίσκεται και αυτό έχει βγει μέσα από πολύ δουλειά και για αυτό έχει καταφέρει και παίρνει αποτελέσματα σαν να είναι μεγάλη ομάδα, γιατί έχει την ιστορία της μεγάλης ομάδας και πιστεύω πώς αν ήταν και καλά οικονομικά, θα βλέπατε ακόμα καλύτερο Πανιώνιο!»

 

«Θα προτιμούσα την ΑΕΛ- θέλουμε το κύπελλο στην Πλατεία»

Στα ημιτελικά του κυπέλλου και η κλήρωση σας έφερε αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και μάλιστα έχετε καλή παράδοση στο να τον αποκλείετε. Πιστεύετε στην πρόκριση ή θα προτιμούσες κάποιον άλλον αντίπαλο;

«Καλά εννοείται πώς θα προτιμούσα την Λάρισα (γέλια)!! Ο ΠΑΟΚ ξέρουμε πώς είναι μία μεγάλη ομάδα, τον σεβόμαστε, αλλά όσο υπάρχει ελπίδα, ελπίζουμε. Όπως και εμείς, όπως το θέλει ο κόσμος και θέλουμε να πάμε τελικό για τον κόσμο μας, θα κοιτάξουμε αυτά τα δύο ματς, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και μακάρι να φτάσουμε στον τελικό».

«Ονειρεύεστε» και μπορεί να έρθει το κύπελλο στην Πλατεία; Ποια είναι η άποψη σου;

«Όπως σου είπα και πριν, όσο υπάρχει ελπίδα, ελπίζεις. Εννοείται πως κάνουμε όλοι όνειρα και θέλουμε να έρθει το κύπελλο στην Πλατεία, γιατί είναι ένας τίτλος και στον Πανιώνιο έχουμε να δούμε τίτλο πολλά χρόνια. Μακάρι…»

 

«Έχει ένα μοναδικό κλίμα σαν ομάδα, από τον φροντιστή μέχρι τον πρόεδρο»

Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό στον Πανιώνιο, που τον κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος;

«Έχει ένα μοναδικό κλίμα σαν ομάδα, από τον φροντιστή μέχρι τον πρόεδρο. Πιστεύω πώς δεν υπάρχει αυτό το πράγμα σε άλλη ομάδα. Έχει καταφέρει ο Ατρόμητος να το κάνει φέτος, αυτό το «δέσιμο» και του βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά όποιος έχει περάσει από τον Πανιώνιο, θα σου πει το ίδιο πράγμα, ότι είναι κάτι μοναδικό και για αυτό βλέπεις μία τόσο δεμένη ομάδα κάθε χρόνο».

Σε σχέση με πέρυσι, έχετε πολλές διαφορές στο ρόστερ (κυρίως σε παίκτες) που έφυγαν και ήρθαν. Σας έχει επηρεάσει αυτό;

«Εντάξει, στην αρχή σε επηρεάζει, αλλά πάνω-κάτω η ομάδα, πάλι κάνει μία καλή σεζόν και με πολλές αλλαγές και με καινούριο προπονητή. Αλλά έχει αυτό το «μικρόβιο», όπως είπα και πριν, όποιος και να μπαίνει στην ομάδα, ξέρει σε τι ομάδα έχει έρθει, ξέρει ότι η ομάδα έχει αυτό το οικογενειακό κλίμα και μπαίνει κατευθείαν στο κλίμα της ομάδος και καταφέρνει να κάνει μία αξιόλογη πορεία και φέτος και να είναι μέσα στους στόχους της».

Έφυγαν τρεις βασικοί παίκτες Οικονόμου, Χατζισαφί και Μασούντ που είχαν ενεργό ρόλο στο παιχνίδι του Πανιωνίου. Θεωρείς πως είναι σημαντικές απώλειες ή έχουν αντικατασταθεί επάξια (τόσο από τις μεταγραφές, όσο και από το υπάρχον ρόστερ);

«Ναι είναι σημαντικοί παίκτες και στα αποδυτήρια και στο αγωνιστικό τομέα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες νεαρής ηλικίας που είναι στο ίδιο μοτίβο με αυτό που θέλει ο Πανιώνιος. Έχουνε κίνητρο, θέλουν να κάνουν μία καλή μεταγραφή, έχουν μπει στο κλίμα της ομάδος και βλέπουμε ότι η ομάδα, συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και στα ίδια αποτελέσματα όπως και πριν».

 

«Ο κόσμος στηρίζει όλο και περισσότερο την ομάδα-  τα τελευταία χρόνια έχει καλό κόσμο»

Το ελληνικό στοιχείο στον Πανιώνιο με τον καιρό μειώνεται, καθώς έρχονται παίκτες από διάφορες άλλες χώρες. Πιστεύεις πως βοηθάει αυτό στην ομοιογένεια της ομάδας;

«Αυτό θα δείξει στα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας αριθμός ξένων παικτών που έχουν ενταχθεί στο κλίμα του Πανιωνίου, σε αυτό που ζητάει και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Τα επόμενα χρόνια δεν μπορώ να ξέρω, τι μπορεί να συμβεί!»

Ο Πανιώνιος παράγει πολλούς παίκτες από τις ακαδημίες του. Ποια είναι η άποψή σου; Πιστεύεις ότι δουλεύει περισσότερο με τους νέους, σε σχέση με τις μεγάλες ομάδες ;

«Πιστεύω ότι δουλεύει περισσότερο με τους νέους παίκτες, σε σχέση με τις άλλες ομάδες, διότι δεν έχει αυτή την οικονομική άνεση για να παίρνει όποιον παίκτη θέλει. Εκεί θα μείνω και για αυτό, μπορούν και έρχονται παίκτες ως δανεικοί από τις μεγάλες ομάδες, όπως βλέπουμε παίρνουν τις ευκαιρίες και τους στηρίζει η ομάδα και μπορούν να δείξουν τι μπορούν να κάνουν».

Ο κόσμος είναι δίπλα σας σε εντός και εκτός έδρας αγώνες. Η διοίκηση κατά καιρούς «γκρινιάζει» πως δεν γεμίζει το γήπεδο. Είσαι σύμφωνος με αυτό;

«Εντάξει, δεν θα έλεγα ότι ισχύει μόνο σε εμάς αυτό. Ισχύει σε κάθε ομάδα, πιστεύω τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος στηρίζει όλο και περισσότερο την ομάδα, μέσα από τις επιτυχίες, γίνεται μία πολύ σκληρή δουλειά, κάτω από κακές συνθήκες. Και όμως τα παιδιά όλα, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση κάνουν ότι μπορούνε για να έχουν καλό αποτέλεσμα στον Πανιώνιο για να μπορέσουν να φέρουν τον κόσμο. Αλλά πιστεύω πώς τα τελευταία χρόνια έχει καλό κόσμο ο Πανιώνιος».

 

«Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου! Μοναδική στιγμή!»

Θα ήθελα να μου περιγράψεις την περσινή και «μαγική» χρονιά που είχες ανέβει στην εξέδρα και ήσουν ένα με τον κόσμο. Πώς το έζησες όλο αυτό;

«Είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου! Μοναδική στιγμή! Όποτε την σκέφτομαι και ειδικά, όποτε είμαι με τον Ρισβάνη, γιατί ήμασταν εγώ, ο Ρισβάνης και ο Κόρμπος, είναι μοναδική, γιατί δεν ξέρω αν μου ξανασυμβεί! Ποτέ μην λες ποτέ όμως… Ήμασταν μαζί με τον κόσμο, ξέραμε ότι θα φύγουμε από την ομάδα. Ερχόντουσαν συναισθήματα (από την ομάδα), χαρές, λύπες που παλεύαμε την κατηγορία την πρώτη χρονιά και πού φτάσαμε. Είναι μοναδική και κράτησε αυτό, ότι είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου!»

Βλέπεις παρόμοια στοιχεία της πορείας του περσινού Πανιωνίου με τον φετινό Ατρόμητο που ήταν/είναι σε τροχιά κατάκτησης πρωταθλήματος;

«Ναι συμφωνώ! Έχει βάλει αρκετά το ελληνικό στοιχείο και το νεαρό (ελληνικό στοιχείο), το οποίο δίνει αρκετά μεγαλύτερο κίνητρο στην ομάδα, γιατί οι νεαροί παίκτες έχουνε κίνητρο να κάνουν μία καλή σεζόν και να κάνουν μία καλή μεταγραφή. Όπως βλέπουμε έχει βγει στον Ατρόμητο, γιατί έχει πολλούς, νεαρούς, “καινούριους” Έλληνες παίκτες. Έχουνε ‘’δέσει’’ πολύ εύκολα, γιατί οι περισσότεροι γνωρίζονται και αυτό πιστεύω ότι είναι το στοιχείο που έχουνε ίδιο, όπως με εμάς, πέρυσι.

 

«Και οι τρεις είναι «φίλοι- αδέρφια» –  Με Ρισβάνη Κ@@ς και βρακί είμαστε!»

Γιαννιώτης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης σου λείπουν καθόλου από την ομάδα; Θα τους ήθελες πίσω στον Πανιώνιο; και πες μας δύο λόγια για τον καθένα και την σχέση που έχετε.

«Στην ζωή μου τους έχω καθημερινά. Είναι πραγματικά αυτό που λέμε «φίλοι- αδέρφια» που δεν βγάζεις συνήθως από το ποδόσφαιρο, γιατί υπάρχει πολύ ανταγωνισμός, αλλά τους αγαπάω πολύ και τους τρεις. Τους θαυμάζω γενικότερα για την προσωπικότητά τους. Εννοείται πώς θα τους ήθελα στην ομάδα μου, να περνάμε περισσότερες ώρες μαζί. Τώρα έναν- έναν…

Γιαννιώτης: νομίζω πώς τον ξέρω πιο πολύ από όλους. Είναι ένα παιδί που έχει τεράστια βελτίωση αγωνιστική. Βελτιώνεται κάθε μέρα, δουλεύει πολύ σκληρά, είναι άκρως επαγγελματίας και στην ζωή του και στον αγωνιστικό τομέα και πραγματικά πιστεύω πως θα κάνει πολλά πράγματα.

Χατζηισαίας: τον γνώρισα στον Πανιώνιο, δεθήκαμε κατευθείαν. Στυλάρα! Του αρέσει να ντύνεται εκκεντρικά! Είναι ένα παιδί που έχει απίστευτο ταλέντο και αυτό φαίνεται από τον ενάμιση χρόνο που έκατσε στον Πανιώνιο και πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και εμείς κάτσαμε τρία χρόνια και με το ζόρι καταφέραμε και φύγαμε!! (γέλια). Αυτό δείχνει ότι έχει πολύ μεγάλο ταλέντο και αν δουλέψει ακόμα πιο πολύ, πιστεύω πως θα φτάσει πολύ ψηλά.

Ρισβάνης: Βάλε ένα μπιπ εδώ! Κ@@ς και βρακί είμαστε! Είναι πραγματικά αδερφός-αδερφός.. ο ψηλός (Ρισβάνης) και ο κοντός (Σιώπης) και στην προετοιμασία του Ολυμπιακού ήμασταν συνέχεια μαζί, λέμε τα πάντα. Είναι ένα παιδί και αυτός με πολύ μεγάλο ταλέντο, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και φαίνεται στο αγωνιστικό κομμάτι.

Πιστεύω πως και αυτός, και ο Γιαννιώτης και ο Χατζηισαϊας θα πλαισιώσουν την Εθνική και στο μέλλον θα καθιερωθούν κιόλας. Τους έχει ανάγκη η Εθνική τέτοιους παίκτες και πραγματικά και στους τρεις εύχομαι τα καλύτερα από καρδιάς, γιατί εκτός από φίλους, τους έχω και σαν αδερφούς».

Φέτος δεν υπάρχουν πλέι-οφ στο πρωτάθλημα. Θα τα ήθελες ή όχι, και γιατί;

«Όπως και πέρυσι και πρόπερσι, δεν έβρισκα τον λόγο που γινόντουσαν τα πλέι οφ. Δεν μου αρέσουν! Γιατί εμείς σαν πιο ‘’υποδεέστερη’’ ομάδα που βγαίναμε πέμπτοι, δεν είχαμε το ρόστερ να αλλάζουμε παίκτες και να κυνηγάμε μία καλύτερη θέση.. από αυτή την άποψη. Ειδικά φέτος που είμαι και τραυματίας, όχι δεν θα το ήθελα».

 

«Ιδιαίτερος τραυματισμός, θέλει ιδιαίτερη διαχείριση – Δεν είμαι αντικειμενικός για την δημοσιογραφία!»

Είσαι τραυματίας στους κοιλιακούς και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ωστόσο βρίσκεσαι σε στάδιο αποθεραπείας/αποκατάστασης. Πότε υπολογίζεις να βρίσκεσαι εντός γηπέδων; Έχεις υπομονή και πως είναι να τα βλέπεις εκτός αγωνιστικού χώρου;

«Όποτε βλέπω αγώνες live, από κοντά την ομάδα, θέλω να μπω μέσα στο γήπεδο και να παίξω!…  αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται. Αυτή την χρονιά έχω συνηθίσει, γιατί έχω πολλούς τραυματισμούς. Τι να κάνουμε, έτσι είναι ο αθλητισμός! Εγώ θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου και μετέπειτα αν μπορέσω να γυρίσω (και) γρήγορα κοντά στην ομάδα να την βοηθήσω, μακάρι να είναι το συντομότερο. Αλλά θα μου πάρει λίγος χρόνος, γιατί είναι ιδιαίτερος τραυματισμός και θέλει ιδιαίτερη διαχείριση».

Τις προάλλες παρακολουθήσαμε μαζί από τα δημοσιογραφικά και σε είχα ως …βοηθό δημοσιογράφου(!) στο ματς με την Λαμία. Πως είδες την εμπειρία, θα το σκεφτόσουν, όταν τελείωσεις την ποδοσφαιρική σου καριέρα;

«(γέλια) Δεν είμαι αντικειμενικός, δεν θα μπορέσω να ασχοληθώ ποτέ με την δημοσιογραφία!!»

Να μην σε πάρω μεταγραφή στο site; (γέλια)

«(γέλια) Όχι, δεν το έχω καθόλου!»

 

«Να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό – Δεν υπήρχε καλή διαχείριση από εμένα, από τον προπονητή (Χάσι) και καταλήξαμε στο να φύγω δανεικός»

Είσαι από τους καλύτερους παίκτες στην θέση σου, ο Ολυμπιακός (με τον Χάσι) όμως είδες να μην σε εμπιστεύεται. Τι έφταιξε πιστεύεις; Το καλοκαίρι που επιστρέφεις από τον δανεισμό, θέλεις να καθιερωθείς (είναι το προσωπικό σου στοίχημα) ή σκέφτεσαι το εξωτερικό;

«Εννοείται πως είναι προσωπικό στοίχημα να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό! Είμαι παιδί του Ολυμπιακού από τις ακαδημίες του και από τότε που έφυγα από τον Ολυμπιακό, ήθελα να ξαναγυρίσω και να παίξω (για τον Ολυμπιακό). Με τιμάνε τα λόγια σας που μου λέτε πώς είμαι ένας από τους καλύτερους στη θέση μου… θα δείξει το καλοκαίρι! Τώρα τι έφτιαξε; το τι έφταιξε, δεν το ξέρω εγώ! Εγώ έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, μέχρι και εκεί που μπορούσα. Μετέπειτα έμεινα τραυματίας και από εκεί και πέρα, δεν υπήρχε καλή διαχείριση από εμένα, από τον προπονητή (Χάσι) και καταλήξαμε στο να φύγω δανεικός».

Δυο λόγια για το κεφάλαιο Εθνική, σε έχει στην προεπιλογή του ο Σκίμπε. Θα μπορέσει να βρίσκεται στην επόμενη διοργάνωση στο ευρωπαϊκό;

«Κανένας δεν είναι σίγουρος, όπως και εγώ φέτος, που έχω τόσους τραυματισμούς. Μακάρι να είμαι υγιής, να μπορώ και εγώ να βρίσκομαι στην Εθνική, γιατί είναι τιμή για τον καθέναν. Όσον αφορά για το ευρωπαϊκό, είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκεται η Εθνική στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, γιατί έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα με τον κο Σκίμπε. Έχει γίνει ομάδα που είναι το πιο σημαντικό και πιστεύω πως θα συνεχίσει με αργά και σταθερά βήματα απάνω σε αυτό και θα τα καταφέρουμε».

 

«Όταν φτάνω μπροστά από το τέρμα, είναι λες και έχει παντζούρι!! – Θα πέσουν τα τσιμέντα, όταν γίνει!»

Δεν έχεις πετύχει ποτέ γκολ στη Σούπερ λιγκ. Είναι κάτι που το κυνηγάς και το θέλεις ή το έχεις αφήσει στη τύχη του;

«(γέλια) Το κυνηγάω και το θέλω! Πέρυσι, το κυνήγησα πάρα πολύ και με κράζανε Ρισβάνης, Γιαννιώτης, Κόρμπος, ότι θα σπάσω το Ρεκόρ Γκίνες και δεν θα βάλω ποτέ γκολ(!) και το κυνηγούσα, αλλά δεν ερχόταν. Και άκουσα μια φορά τον Ρισβάνη να μου λέει ‘’μην το κυνηγάς, αν είναι να έρθει, θα έρθει…!’’ ακόμα να έρθει!»

Στο Football Manager στα στατιστικά σου, στο τελείωμα, σου δίνει 6(!) (με άριστα το 20)! Συμφωνείς με αυτό;

«(γέλια) Δίκιο έχει, αφού όταν φτάνω μπροστά από το τέρμα, είναι λες και έχει παντζούρι!! και δεν μπορώ να σκοράρω!»

Μόλις σκοράρεις… τι πιστεύεις πως θα γίνει; Το έχεις σκεφτεί;

«Θα πέσουν τα τσιμέντα!! Να ξέρεις, θα πέσουν τα τσιμέντα!! Σε όλους αυτό λέω, για αυτό δεν βάζω γκολ!!! (γέλια)»

 

«Με έχει δυσκολέψει ο Φορτούνης- Μου αρέσει το μπάσκετ, Θαυμάζω Λεμπρόν Τζέιμς!»

Ποιος παίκτης σε έχει δυσκολέψει περισσότερο (σε όλα τα χρόνια που αγωνίζεσαι);

«Με έχει δυσκολέψει πολύ ο Φορτούνης. Πρόπερσι που είχε βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα».

Ισχύει ότι έχεις μεγάλη αδυναμία στο μπάσκετ;

«Όχι αδυναμία, αγάπη έχω στο μπάσκετ!

Θα έπαιζες κιόλας; (γέλια)

«Είμαι και μισή μερίδα, που να παίξω!! (γέλια)! Εντάξει, αν είχα το ύψος 1.90φεύγα, θα έπαιζα πλέι μέικερ ξεκάθαρα! Θαυμάζω τον Λεμπρόν Τζέιμς, για τον επαγγελματισμό του, για το αγωνιστικό, για τη ζωή που κάνει. Μακάρι να το πάρει ο Λεμπρόν φέτος! Να σου πω την αλήθεια, παρακολουθώ πιο πολύ ΝΒΑ, παρά ποδόσφαιρο. Τόσο πολύ…  Μου αρέσει πολύ το μπάσκετ, σαν άθλημα».

 

«”Άρρωστος” Ολυμπιακός ο πατέρας μου, Ολυμπιακός και εγώ!«

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω και ήσουν 14 χρονών. Θα πήγαινες πάλι στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, θα επέλεγες κάποια άλλη ομάδα (πχ Πανιώνιος) ή θα είχες κάποιο άλλο σχέδιο;

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!  Ολυμπιακό με χίλια! “Άρρωστος” Ολυμπιακός ο πατέρας μου, Ολυμπιακός και εγώ. Ήτανε όνειρο όταν πήγα στον Ολυμπιακό, γιατί είχε γίνει μία σχολή του Ολυμπιακού στο χωριό μου και εγώ όταν είχα πάρει αυτό το χαρτί, είπα ‘’θα πάω στον Ολυμπιακό, Τέλος!’’ και κατάφερα και πήγα».

Θα άλλαζες κάτι ή τι θα έκανες διαφορετικά στην ποδοσφαιρική σου καριέρα; Και Ποια θα επέλεγες ως την καλύτερη στιγμή σου;

«Η καλύτερη στιγμή είναι αυτή στον Πανιώνιο με τον κόσμο στην εξέδρα (που είπαμε πριν). Δεν θα άλλαζα τίποτα, γιατί είμαι της άποψης, ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται και έτσι πιστεύω ότι αυτή είναι η ζωή. Είμαι πολύ τυχερός για ότι μου έχει δώσει ο Θεός και τον ευχαριστώ μέχρι στιγμής».

 

«Δίπλα μου πάντα η οικογένεια μου- Με στήριξε ο Ουζουνίδης»

Ποιος άνθρωπος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα σου;

«Η οικογένεια μου δεν το συζητώ, ήταν πάντα δίπλα μου, σε όλα! Γιατί όταν έφυγα από το χωριό στα 14μου, ήρθα στην Αθήνα μόνος μου, πέρασα πολύ δύσκολα και ο πατέρας μου και η μάνα μου, με βοήθησαν πάρα πολύ, να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Στο ποδόσφαιρο, ο Ουζουνίδης ήταν ο άνθρωπος που με στήριξε και ήταν ο πρώτος προπονητής που έπαιξα σούπερ λιγκ. Χωρίς να έχω παίξει σε καμία ομάδα, μόνο στην ακαδημία του Ολυμπιακού, με πήρε στον Πλατανιά και με πίστεψε. Είναι ο άνθρωπος που με πίστεψε περισσότερο από τον καθένα, σε επαγγελματικό επίπεδο».

Τέλος πως περνάει τον ελεύθερο του χρόνο ο Σιώπης και τι του αρέσει να κάνει;

«Του αρέσει το σινεμά, να πηγαίνει με τους φίλους του πάρα πολύ, πχ Ρισβάνης, ξεκάθαρα… ο ψηλός και ο κοντός! Του αρέσει να πίνει καφέ στο Qahwa, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μετά την προπόνηση. Γενικά, του αρέσει να έρχεται να πίνει καφέ, να τρώει και να πηγαίνει να ξεκουράζεται. Επίσης, μου αρέσει πολύ η μουσική, όποτε είμαι σπίτι μόνος μου, θα ακούσω μουσική, θα σκέφτομαι την προπόνηση, τους αγώνες, τι έχω περάσει μέχρι στιγμής, τι θα μπορούσα να έχω βελτιώσει στην προπόνηση, το τι να βελτιώσω στο μέλλον. Ήρεμα, μου αρέσει πολύ και το καλό φαγητό. Αυτά!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ