Μαρία Παλαμά: «Μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση»

Ήταν μια από τις ακρογωνιαίες λίθους της πολύ μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής Κορασίδων. Η ίδια πιστεύει πολύ στην ομάδα και θεωρεί μεγάλη της τιμή κάθε φορά που αγωνίζεται φορώντας το Εθνόσημο.

Η Μαρία Παλαμά μίλησε στο Kingsport.gr και στους Θάνο Φωτόπουλο και Γιάννη Δρόσο για την μεγάλη της αγάπη το ποδόσφαιρο, την πορεία της Εθνικής άλλα και για τους στόχους αυτής της ομάδας. Τέλος αναφέρεται και στα δικά της όνειρα που είναι να αγωνιστεί σε σύλλογο του εξωτερικό, ενώ δεν ξεχνάει να τονίσει το πόσο καλή δουλειά γίνεται στην ομάδα της την Καρδίτσα.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Γιατί γυναικείο ποδόσφαιρο και όχι κάποιο άλλο σπόρ;

Ο πατέρας μου και ο αδερφός μου έπαιζαν ποδόσφαιρο και με τράβηξε. Ίσως επειδή ζούσα σε επαρχία, κωμόπολη. Έπαιζα με τα αγόρια και με τράβηξε περισσότερο το ποδόσφαιρο. Για εμένα είναι ένας τρόπος ζωής.

Άρα κίνητρο ήταν το «διαφορετικό»; Δηλαδή να ασχοληθείς με ένα σπορ στο οποίο δεν ασχολούνται πολλές γυναίκες; Το έχουν πει πολλές γυναίκες αυτό. Θέλεις να ξεχωρίζεις;

Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ανδροκρατούμενο άθλημα, είναι και γυναικείο. Για εμένα είναι κάτι ξεχωριστό βέβαια. Δεν ξέρω εάν το έκανα επειδή θέλω να είμαι ξεχωριστή, απλά το έκανα επειδή μου αρέσει. Και όταν μου αρέσει κάτι προσπαθώ να παλέψω για αυτό και να γίνω όσο καλύτερη μπορώ.

Πόσο σε βοηθάει στη βελτίωσή σου το γεγονός ότι αγωνίζεσαι σε μια ομάδα που φέτος έχει πολύ υψηλούς στόχους; Είναι μια οργανωμένη ομάδα με έναν προπονητή αρκετά γνωστό και έμπειρο. Πόσο σε βοηθάει αυτό;

Με βοηθάει γιατί κάνουμε πολύ συχνά προπονήσεις, με συμβουλεύουν. Και με τις προπονήσεις πιστεύω ότι ο αθλητής πάντα γίνεται καλύτερος, βελτιώνεται. Επίσης θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους παλιούς μου προπονητές και στη Γλυφάδα και στην Ελπίδα, αλλά και στις συμπαίκτριές μου, γιατί και οι συμπαίκτριες είναι αυτές που σε βοηθάνε να βελτιώνεσαι. Πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί αρκετά με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων.

Για την Εθνική Ελλάδας ένα σχόλιο; Μιας που ήσουν και εσύ στην ομάδα που πήρε την πρόκριση.

Είναι μεγάλη τιμή να φοράω το εθνόσημο. Ειδικά όταν άκουσα τον Εθνικό ύμνο, ήταν ένα αίσθημα πρωτόγνωρο. Ανατρίχιασα όταν κρατούσα το εθνόσημο και άκουγα τον Εθνικό ύμνο. Μου άρεσε πάρα πολύ και σαν εμπειρία.

Από όλα αυτά που λες, μου έχει μείνει η σκηνή με τη σημαία.

Ναι, είχαμε γυρίσει στο πλάι και κοιτούσαμε τη σημαία την ώρα του Εθνικού ύμνου.

Πώς βίωσες εκείνα τα τρία ματς στη Ναύπακτο;

Καταρχάς, είτε έπαιζα είτε όχι, αν και θα απογοητευόμουν εάν δεν ξεκινούσα, αλλά εφόσον πήγε καλά, έπαιξα και στα τρία παιχνίδια και πήγαμε καλά, αυτό εμένα με ευχαρίστησε. Μπράβο στους προπονητές, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούμε και εμείς από μόνες μας.

Έχεις κάποια παίκτρια ή παίκτη πρότυπο;

Στο γυναικείο μου αρέσει πάρα πολύ η Μάρτα, η Βραζιλιάνα.

Δεν είσαι η μόνη.

Είναι ποδοσφαιρικό πρότυπο για εμένα. Και στο αντρικό ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι στόχοι τώρα για την Εθνική; Πάτε μόνο και μόνο για να χαρείτε τη συμμετοχή, ή πάτε για να διεκδικήσετε κάτι καλό

Πάμε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση, παρόλο που έχουμε πετύχει δύσκολο όμιλο, πιστεύω ότι με αρκετή δουλειά, πίστη και πάθος θα τα καταφέρουμε.

Και μια ευχή;

Καλή επιτυχία σε όλους, χωρίς τραυματισμούς όπως είπε και η Ιφιγένεια και όσοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο, αλλά και τα άλλα αθλήματα, να το ακολουθήσουν, παρόλα τα προβλήματα που έχει.

Μου έκανες πάσα τώρα, το ακολουθούν;

Είναι κοντά. Και στην Καρδίτσα και στη Γλυφάδα είχαμε αρκετό κόσμο, αλλά εντάξει, στο εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερη βοήθεια, υπάρχουν περισσότεροι φίλαθλοι. Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο, αλλά υπάρχουν.

Θα ήθελες να πας στο εξωτερικό; Ακολουθώντας τα βήματα και άλλων Ελληνίδων αθλητριών όπως πχ της Κόγγουλη που είναι και κοπέλα που αγωνιζόταν στις Ελπίδες Καρδίτσας;

Ναι. Πιστεύω ότι κάθε αθλήτρια που έχει στόχους θα ήθελε να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Για εμένα είναι να αγωνιστώ στο εξωτερικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ