Ματς ροντέο με την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη

Η ΑΕΛ επικράτησε του Βόλου με 3-1 στο AEL FC Arena, για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ λιγκ.

Οι “βυσσινί” αναδείχθηκαν νικητές στο θεσσαλικό ντέρμπι, που παρότι δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο, ήταν ένα ματς με 4 γκολ, 3 κόκκινες, 2 πέναλτι και ολική ανατροπή.

Με αυτή τη νίκη που πήραν οι γηπεδούχοι χάρις τα γκολ των Τόρζε (45+5′) (82′) και Μπούστος (90+3′) βρίσκονται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Χουάν Φεράντο, η οποία βρέθηκε μπροστά στο σκορ χάρις το γκολ του Τσοκάνη (15′), είναι στην 11η θέση με 30 βαθμούς.

Στην αρχή της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει καλύτερα και μόλις στο 8′ κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Μάρκοβιτς ανέτρεψε τον Φεράρι και ο Κουτσιαύτης έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Μάντζης που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα πάνω στον στον Κρίστινσον και στη συνέχεια της φάσης χάθηκε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Μαξ πήρε το ριμπάουντ και με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα άουτ.

Ωστόσο στο 15′ ήρθε η δικαίωση για τον Βόλο, όταν σε πολύ γρήγορη κόντρα επίθεση, ο Μαξ πάσαρε στον Γκουαροτσένα και αυτός την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Τσοκάνη, ο οποίος με μια προβολή έκανε το 0-1.

Το παιχνίδι δεν σταμάτησε να έχει υψηλό ρυθμό, με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να χάνει την πρώτη της καλή στιγμή στο 18′ με μια φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τόρζε που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μελίσσας.

Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει, όμως οι ισορροπίες άλλαξαν στο 44′, με τον Γκιαζάλ να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν κράτησε πολύ για τους “βυσσινί”, καθώς στο 45+4′ αποβλήθηκε και ο Οικονόμου, ο οποίος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα διότι έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και πέναλτι στους γηπεδούχους.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Γκάμπριελ Τόρζε, ο οποίος ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο δέυτερο ημίχρονο η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, μπήκε πολύ δυνατά χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Σετσέροβιτς στο 52′, με τον Μελίσσα να κάνει ακόμη μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 67′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 9 παίκτες, αφού ο Λύρατζης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κουτσιαύτη. Η αποβολή του Λύρατζη έκανε την ΑΕΛ να ανεβάσει την πίεση της.

Στο 82′ ο Τόρζε έκανε το 2-1, με μια τρομερή ατομική ενέργεια και ένα εκπληκτικό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μελίσσα βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Παρά το γεγονός ότι ο Βόλος είχε μείνει με 9 παίκτες κατάφερε να γίνει απειλητικός στο 85′, με τον Μουνίθ να περνάει τον Κρίστινσον με εξαιρετική ντρίμπλα, να πλασάρει και τον Ζίζιτς να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Την σφραγίδα αυτής της επεισοδιακής νίκης την έβαλε ο Μπούστος στο 93′ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Κόκκινες: Γκιαζάλ – Οικονόμου, Λυράτζης

Κίτρινες: Γκιαζάλ, Φιλίπ, Τόρχε – Φεράρι, Οικονόμου, Λύρατζης, Μουνίθ

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαίλ, Μιλοσάβλιεβιτς (64′ Ηλιάδης), Τόρχε, Παπάζογλου (63′ Ασούμπρε), Μούζεκ (75′ Φίλιπ), Μάρκοβιτς (53′ Ζίζιτς), Σεσέροβιτς (76′ Μπούστος), Μπέρτος, Γκιαζάλ, Βινίσιους

Βόλος: Μελίσας, Φεράρι, Μαξ, Τσοκάνης (53′ Μπαλογιάννης), Μάντζης (54′ Μουνίθ), Γκουαροτσένα (87′ Τόρες), Τσαούσης (46′ Δημόπουλος), Οικονόμου, Λύρατζης, Ζοάο (87′ Κιζιρίδης), Διαμαντής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ