Μεγάλος Τσιτσιπάς, κέρδισε το ATP Finals

Ακόμη μια μεγάλη στιγμή για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4) του Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε το ATP Finals που διεξάγεται στην Ο2 Arena του Λονδίνου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια μεγάλη εμφάνιση και ανατροπή, έφτασε στην κατάκτηση της 4ης μεγάλης διοργάνωσής του και 3ης για φέτος, νικώντας το Νο 5 στον κόσμο.

Μετά την Στοκχόλμη πέρσι, ο “Στεφ”, έφτασε στην 3η κατάκτηση τίτλου για φέτος, ύστερα από την Μασσαλία και το Εστορίλ, παίρνοντας τον τίτλο στο Λονδίνο και το ATP Finals. Ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά. Παρά το γεγονός πως έχασε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες, με 8-6 στο τάι-μπρέικ, έκανε επίδειξη δύναμης στο 2ο σετ με 6-2. Στο 3ο προηγήθηκε με 3-1 με break, ωστόσο ο Αυστριακός αντέδρασε και υποχρέωσε τον 21χρονο πρωταθλητή να σερβίρει για να μείνει στο ματς, ωστόσο και το 3ο σετ, οδηγήθηκε σε τάι-μπρέικ.

Εκεί ο Τσιτσιπάς δυσκόλεψε τα πράγματα, αφού προηγήθηκε 4-1 με δύο mini-break, ο Τίεμ απάντησε με τρεις σερί πόντους, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε με ένα ακόμα mini-break, κράτησε το σερβίς του στους δύο επόμενους πόντους και έκανε το 7-4 για να κατακτήσει τον τίτλο. Αυτή ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά κόντρα στον Αυστριακό αντίπαλο του και έτσι ανέβασε το ρεκόρ του σε 9-8 για φέτος κόντρα σε αθλητές της πρώτης δεκάδας.

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε πρώτος στο εναρκτήριο σετ του αγώνα. Έφτασε σε τρία break points στο πρώτο σετ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει έστω και έναν από αυτούς (ειδικά στο 8ο γκέιμ όπου ο 21χρονος τενίστας είχε δύο ευκαιρίες) και έτσι με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους, αυτό οδηγήθηκε σε tie-break. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε θέση να κυνηγάει, αφού έμεινε με 2-5 πίσω, ωστόσο έκανε το 6-6. Εκεί ένα κακό χτύπημα έφερε το 6-7 και το ο Τίεμ έκανε το 8-6, για να πάρει το πρώτο σετ.

Ο έλληνας τενίστας, εκμεταλλευόμενος τον εφησυχασμό του Αυστριακού, μπήκε με το πόδι στο γκάζι και κάνοντας δύο break στα πρώτα σέρβις games του Τίεμ στο 2ο σετ, βρέθηκε να προηγείται με 4-0 και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του, για να κάνει το 6-2 και να οδηγήσει το ματς στο 3ο και καθοριστικό σετ.

Στο 3ο game του τρίτου σετ, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με δύο break points στην διάθεσή του και εκμεταλλεύτηκε το 2ο για να πάρει προβάδισμα με 2-1 και αργότερα κράτησε το σερβίς του για να γράψει το 3-1. Ωστόσο ο Τίεμ του πήρε τα τρία επόμενα, κάνοντας εκείνος break στο 6ο game του 3ου σετ. Ο Νο6 του κόσμου αναγκάστηκε να σερβίρει δύο φορές για να μείνει στο παιχνίδι, για να οδηγηθεί ο αγώνας σε ένα 2ο tie-break. Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής, βρέθηκε με 4-1 μπροστά, κάνοντας δύο μίνι-μπρέικ, αλλά ανεξήγητα, δύο άσχημες επιλογές στα σερβίς του, έβαλαν τον Τίεμ στο ματς για να κάνει το 4-4. Ο Τσιτσιπάς θα υποχρεώσει στο λάθος τον Αυστριακό για το 5-4 και κρατώντας το σερβίς του έκανε το 7-4 μέσα σε αποθέωση, για τον 4ο τίτλο της καριέρας του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ