Με ανατροπή η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας

Με ανατροπή και σκορ 2-1 έληξε η πρώτη εξ αναβολής αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας, μεταξύ ΑΕΚ και Λαμίας στο γήπεδο της Καλλιθέας.

Με πολλές αλλαγές η Ένωση αντιμετώπισε τη Λαμία και βρήκε τη λύση, με τα τέρματα των Γιακουμάκη και Γκάλο, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Επστάιν.

Εκτός για την ΑΕΚ ήταν οι διεθνείς Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Μπάρκας (Εθνική Ανδρών), Γαλανόπουλος (Ελπίδων), Λιβάγια (Κροατία) ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης   δεν υπολόγισε και τους  τραυματίες Οικονόμου, Αλμπάνης, Πόνσε και ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος.

Η ΑΕΚ είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της στο πρώτο ημίχρονο, ενώ προσπαθούσε μέσα από αρκετές πάσες να βρει ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία της Λαμίας.  Φτωχό σε θέαμα το πρώτο ημίχρονο που είχαν μόνο μία  τελική και οι  δύο ομάδες. Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν απολαυστικό με την Ένωση να καταφένει να κάνει την ανατροπή και να παίρνει την πρώτη νίκη της στο Κύπελλο, αλλά και το πολύτιμο τρίποντο για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο μεγάλος άτυχος της αναμέτρησης στάθηκε ο Γιαννιώτας, αφού το χτύπημα στα πλευρά τον ανάγκασε να αποχωρήσει με ασθενοφόρο για από το γήπεδο.

Αναλυτικά ο αγώνας:

Στο 4΄λεπτο της αναμέτρησης έγινε η πρώτη καλή φάση, με μια κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, πρόλαβε με σωτήριο τάκλιν ο Χουλτ και απομάκρυνε σε πλάγιο άουτ.

Ο Γιακουμάκης προσπάθησε στο 18΄ από τα αριστερά, να περάσει την άμυνα της Λαμίας, με τον Αντέτζο να τον πιέζει και να καταφέρνει να τον κόψει, όμως με δυσκολία.

Μετά το 20λεπτο, το ματς  άρχισε να γίνεται πιο γρήγορο, όμως υπήρχαν αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες.

Στο 36ο λεπτο έγινε το πρώτο σουτ στο ματς, ο Δημούτσος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, η μπάλα αναπήδησε και έφτασε στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

Η μέρα με τη νύχτα το πρώτο με το δεύτερο μέρος, καθώς είχε αρκετά καλό ρυθμό και στο 47′ έγινε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για την Λαμία. Γύρισμα του Σκόνδρα, ο Καραμάνος έκανε το σουτ υπό πίεση, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και βγήκε κόρνερ.

Στο 52′ ευκαιρία στο ματς για την ΑΕΚ. Η κάθετη μπαλιά πέρασε για τον Γιαννιώτα, ο οποίος έκανε διαγώνιο σουτ , μέσα από την περιοχή, αλλά μπλόκαρε ο Μελίσσας με διπλη προσπάθεια.

Μέσα σε δυο λεπτά ακόμα μια  καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Γιαννιώτα , αφου ο Τσόσιτς έβγαλε κάθετη πάσα, ο Γιαννιώτας είδε την έξοδο του Μελίσσα και έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως  η μπάλα πέρασε εκτός από το αριστερό δοκάρι.

Ευκαιρία για την Λαμία στο 55΄, με τον Καραμάνο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Τσιντώτα να απομακρύνει στο τετ α τετ.

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης  ήρθε στο 64΄ για την Λαμία, να ανοίγει το σκορ. Με μια σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Επστάιν έπιασε το σουτ στην κίνηση, νικώντας τον Τσιντώτα και στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και στο 73′ ο Τσιντώτας έκανε το βολέ, ο Μπογέ έπιασε στον ύπνο τους αμυντικούς της Λαμίας, βγαίνοντας από πίσω, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Γιακουμάκη, που σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1!

Η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή με τον Γκάλο στο 87΄, να εκτελεί απευθείας φάουλ και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό “Γ” της εστίας του Μελίσσα, γράφοντας το τελικό 2-1.

Κίτρινες: Γιαννιώτας, Μπογέ, Μπότος – Οσμάν Αντέτζο,

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μοράν, Τσόσιτς, Αϊντάρεβιτς (74΄Κλωναρίδης) , Γιαννιώτας(66΄Γούσης) , Μπότος (58΄Μπογέ), Γιακουμάκης.

Λαμία: Μελίσσας, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Οσμάν, Δημούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Μαστούρ( 67΄Μπουλούλης) , Επστάιν(76΄Τσούκαλο) , Καραμάνος (83΄Κωστίκα)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ