Με ανατροπή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων η Φλαμένγκο

Η Φλαμένγκο είναι η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Κατάρ, καθώς επικράτησε με 3-1 της Αλ Χιλάλ του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πρώτο ημιτελικό. Αντίπαλός της στον μεγάλο τελικό, θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Μοντερέι – Λίβερπουλ που αγωνίζονται αύριο, Τετάρτη 18/12.

Η Αλ Χιλάλ μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Με την Φλαμένγκο σε παθητικό ρόλο, οι ομάδα από την Σαουδική Αραβία είχε την κατοχή, κερδίζοντας εύκολα την μπάλα στον χώρο του κέντρου.

Στο 15′ η Βραζιλιάνοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κακό διώξιμο με τις γροθιές από τον Αλ Μαγιούφ, η μπάλα κατέληξε στον ελεύθερο Γκέρσον που με την μία επιχείρησε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στην αμέσως επόμενη φάση και το 16ο λεπτό η Αλ Χιλάλ απάντησε, έχοντας μια διπλή μεγάλη ευκαιρία να μπουν εκείνη μπροστά στο σκορ. Ο Αλ Νταουσαρί μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά. Βρήκε τον χώρο έκανε ένα ωραίο πλασέ με το δεξί ο Άλβες απέκρουσε την μπάλα, εκείνη στρώθηκε στον Γκομίς, με τον Γάλλο φορ να μην κάνει καλό πλασέ σε κενή εστία, στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά η Άραβες θα πετύχουν το τέρμα που έψαχναν στο 18′. Η παίκτες του Λουτσέσκου γύρισαν πολύ ωραία την μπάλα, ο Τζιοβίνκο έστειλε την μπάλα στο πλάι, στον αμαρκάριστο Αλ Μπουράκ εκείνος έστρωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί βρέθηκε μόνος του, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Φλαμένγκο δεν μπόρεσε να αντιδράσει κόντρα στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία των παικτών της Αλ Χιλάλ, με το 1-0 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Με το καλησπέρα του δευτέρου ημιχρόνου και στο 49′ ο Ντε Αρασκουέτα ισοφάρισε για την Φλαμένγκο. Ο Ουρουγουανός, μετά από ωραία συνεργασία των συμπαικτών του και ασίστ του Γκαμπριέλ, σκόραρε σε κενή εστία, κάνοντας το 1-1.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό, ύστερα από την ισοφάριση, με μοναδική καλή ευκαιρία ένα μακρινό σουτ στο 55′ από τον Καρίγιο για την Αλ Χιλάλ, η Φλαμένγκο έκανε την ανατροπή.

Στο 78ο λεπτό ο Ραφίνια έκανε μια υπέροχη πάρε-βάλε μπαλιά μέσα στην περιοχή, με τον Χενρίκε να πετάγεται και να πιάνει μία γεμάτη κεφάλια στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος και την κακή έξοδο του Αλ Μαγιούφ, για το 2-1.

Οι Βραζιλιάνοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα στο 82′ “κλειδώνοντας” την πρόκριση στον τελικό. Ο Χενρίκε μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε ένα χαμηλή πάσα προς την μικρή περιοχή, με τον αμυντικό της Χιλάλ Αλμπουλαχί να βάζει το πόδι του και άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του (3-1).

Η ομάδα του Λουτσέσκου έμεινε με δέκα παίκτες στην συνέχεια και το 83ο λεπτό. Ο Καρίγιο δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα από το διαιτητή, μετά από άσχημο μαρκάρισμα πάνω στον Ντε Αρασκουέτα.

Το 3-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με την Φλαμένγκο να παίρνει την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Φλαμένγκο (Ζόρζε Ζεσούς): Άλβες, Φελίπε Λουίς, Πάμπλο Μαρί, Ροντρίγκο Τσάιο, Ραφίνια, Γκέρσον (74′ Ντιέγκο), Αράο, Ριμπέιρο, Ντε Αρασκουέτα (90+3′ Πίρις), Μπρούνο Χενρίκε (89′ Βιτίνιο), Γκάμπριελ.

Αλ Χιλάλ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Αλ Μαγιούφ, Αλ Μπουράκ, Γιανγκ Χιουν Σου, Αλμπουλαχί, Αλ Σαράνι, Εντουάρντο, Κουέγιαρ, Καρίγιο, Τζιοβίνκο (71′ Κρίμπιν), Αλ Νταουσαρί (82′ Αλ Αμπέντ), Γκομίς (90+2′ Ουτάφ).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ