Με… αυτογκολάρα για Ευρώπη η Μπιλμπάο, Λεβάντε και Θέλτα για παραμονή

Για την 34η αγωνιστική της La liga, σημαντικές νίκες για διαφορετικούς σκοπούς πήραν η Μπιλμπάο και η Λεβάντε, ενώ η Θέλτα πήρε ”χρυσό” βαθμό για την παραμονή.

H Λεβάντε ήταν καταιγιστική και νίκησε με 4-0 την Μπέτις στη Βαλένθια. Μετά από δύο μήνες και 9 αγωνιστικές πανηγύρισαν το τρίποντο οι γηπεδούχοι και ανέβηκαν στην 14η θέση και αποσπάστηκαν τρεις βαθμούς από την γραμμή του υποβιβασμού. Τα τέρματα των νικτών πέτυχαν οι (9′) Καμπάνια, (32′ αυτ.) Μορόν, (56′ πεν.) Μοράλες και (81′) Κόκε.

Η Μπιλμπάο έφυγε νικήτρια από την έδρα της Λεβάντε με 0-1 και κοιτάζει την έξοδο στην Ευρώπη. Οι Βάσκοι χάρη στο όμορφο… αυτογκόλ(!) του Εν-Νεσιρι στο 43ο λεπτό, που με έξοχη κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το τρίποντο και πλησίασαν την 6η θέση την Σεβίλλη (έχει ματς λιγότερο) στους τρεις βαθμούς διαφορά.

Η Θέλτα πήρε σημαντικό βαθμό στην έδρα της Εσπανιόλ στην μάχη παραμονής που δίνει. Οι Καταλανοί άνοξαν το σκορ με τον Γου Λι στο 43′, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 με κοντινό πλασέ του Μάξι Γκόμες στο 72′. από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, αρχικά στο 49′ ο Ιάγκο Άσπας έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά να ισοφάρισει. Όπως και στο 52′ η Εσπανιόλ με την κεφαλιά του Ερμόσο να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα της Γαλικίας έφτασε τους 37 ναθμούς και βρίσκεται στην 15η θέση, δυο βαθμούς μακριά από την γραμμή του υποβιβασμού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ