Με εξάρα και με το ένα πόδι στην πρόκριση η Εθνική Γυναικών

Χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα, η Εθνική Ομάδα Γυναικών επικράτησε με το ευρύ 6-0  του Κοσσόβου στα Τίρανα της Αλβανίας και έκανε ακόμη ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο της 1ης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για την ομάδα του Δήμου Κάβουρα, σκόρερ ήταν η Ελένη Μάρκου στο 33’, η Ναταλία Χατζηγιαννίδου στο 39’, η Ελένη Κακαμπούκη στο 51’, η Σοφία Νάτη στο 57’, η Σοφία Κόγγουλη στο 76’ και η Δανάη Σιδηρά στο 82’.

Οι Ελληνίδες διεθνείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες κυρίως με την άσο της Ντούισμπουργκ, Σοφία Νάτη, αλλά και με την Ελένη Μάρκου, την παίκτρια του ΠΑΟΚ. Η Νάτη, ήταν η κορυφαία του αγώνα, καθώς πέτυχε ένα γκολ και έδωσε 3 ασίστ.

Συνολικά η ελληνική ομάδα έκανε 19 ευκαιρίες, ενώ δύο φορές που οι παίκτριες του Κοσσόβου απείλησαν, η Ελένη Πελετίδου δήλωνε «παρούσα».

Στο 33’ έγινε το 1-0 με την Μάρκου μετά από ασίστ της Νάτη. 6 λεπτά αργότερα, πάλι ύστερα από ασίστ της Νάτη, η αρχηγός της Εθνικής Ναταλία Χατζηγιαννίδου έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Ελλάδα συνέχισε από εκεί που είχε μείνει. Και έτσι στο 51’ η Ελένη Κακαμπούκη μετά από ακόμη μία ασίστ της Νάτη έκανε το 3-0.

Η «εντυπωσιακή φωτοβολίδα της Γερμανίας» όμως δεν έμεινε μόνο στις 3 ασίστ που έδωσε. Με την εμφάνισή της δικαιούταν απόλυτα ένα γκολ, το οποίο πέτυχε στο 57’ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Η Σοφία Κόγγουλη, επιθετικός της Βερόνα σκόραρε και εκείνη στο 76’ για το 5-0.

Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε στο 82ο λεπτό η Δανάη Σιδηρά, παίκτρια του Απόλλωνα Κύπρου.

Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, την οποία θα «σφραγίσει» κόντρα στην οικοδέσποινα Αλβανία τη Μεγάλη Τρίτη στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Ελλάδα (Δήμος Κάβουρας): Πελετίδου, Γεωργίου (79’ Κωτσάκη), Χατζηγιαννίδου, Γκάτσου, Δημητρίου, Μάρκου, Παπαδοπούλου, Παντελιάδου (68’ Κόγγουλη), Κακαμπούκη (64’ Σιδηρά), Μωραΐτου, Νάτη

Κόσσοβο (Αφρεντίτα Φαζλία): Κολγκέσι, Καστράτι (61’ Λουτσάκου), Καστράτι, Σάλα, Λιμανί, Κριέζιου, Σύλα, Ντουργκούτι, Ρέξνα (72’ Μούσα), Μορίνα (36’ Μπάικα), Μπικάι

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ