Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας

Τριάντα χιλιάδες θεατές επευφημούσαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος και τερμάτισαν στο Παναθηναϊκό στάδιο, αλλά και σε όλες τις διαδρομές του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας, που διεξήχθη με επιτυχία και πολύ καλές επιδόσεις, το μεγάλο αθλητικό γεγονός βοήθησε και οι καλές καιρικές συνθήκες.

Για τον 36 ο Μαραθώνιο συμμετείχαν 55.000 δρομείς από 105 χώρες, αριθμός ρεκόρ. Οι   18.500 στο Μαραθωνοδρόμοι ήταν οι περισσότεροι από τους μισούς από το εξωτερικό.

Το παρών έδωσε αθλητική ηγεσία με επικεφαλή τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, ενώ στις κερκίδες βρέθηκαν αρκετοί βουλευτές και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου Αθήνας.

Ο ηλιόλουστος ουρανός έδωσε την ευκαιρία να διεξαχθεί ένας από τους καλυτέρους αγώνες των τελευταίων ετών.

Οι θεατές κατά μήκος δημιούργησαν καταπληκτική  ατμόσφαιρα αλλά και στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου, καθώς και εντός της πόλης, όπου διεξήχθησαν τα 5 χλμ και 10 χλμ, τα 3 χλμ του Run Greece και οι αγώνες παιδιών.

Ο Κενυάτης αθλητής Μπρίμιν Μισόι ήταν  ο μεγάλος νικητής στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε την κλασική διαδρομή των 42 χλμ σε χρόνο 2.10.57, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο στάδιο «Καλλιμάρμαρο».

Ο Τέσφα Τορουνέχ ήταν δεύτερος με 2.12.52 και ο Αζμεράβ Τσερεμε τρίτος με 2.13.20.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ