Με θρίαμβο έφτασε κοντά στην παραμονή η Λαμία – Διασυρμος για τον ΟΦΗ

Την συντριβή γνώρισε ο ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ από τον ΠΑΣ Λαμία που θριάμβευσε με 1-3 χτυπώντας στις αντεπιθέσεις τους Κρητικούς που ήταν πολύ απειλητικοί, δημιούργησαν πολλές φάσεις αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο ΟΦΗ ήταν στην 14η θέση με 17 βαθμούς, ενώ η Λαμία στης 12η με 21 βαθμούς. Η νίκη της Λαμίας την φέρνει πολύ κοντά στην παραμονή, ενώ οι Κρητικοί φτάνουν σε τέλμα αφού η υπόθεση παραμονής δυσκολεύει πάρα πολύ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Χάιμε Βέρα ήταν καλύτερη στο ματς δημιουργώντας πολλές κλασικές ευκαιρίες, ενώ η Λαμία καραδοκούσε στις αντεπιθέσεις. Στο β΄μέρος οι αντεπιθέσεις της Λαμίας έφεραν αποτέλεσμα αφού πέτυχε 3 τέρμα με τον Καραμάνο (57′), τον Τόμας (60′) και με τον Μπερτόλιο (73′). Ο ΟΦΗ έμεινε με 10′ παίκτες στο 80′ μετά από αποβολή του Δεληγιαννίδη, όμως κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σακόρ στο 86′.

Το ματς

Α’ μέρος

Καλύτερα πατούσε ο γηπεδούχος ΟΦΗ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει στους Κρητικούς με ένα σουτ του Ρικάρντο Βαζ στο 10′ που μπλόκαρε ο Μελίσσας. Στο 13′ όμως ήρθε μία πολύ καλή ευκαιρία για τους Κρητικούς όταν μετά από κομπίνα, ο Μιχόγεβιτς έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω. Στο 18′ ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, όταν ο Φερέιρα Σόουζα έβαλε την μπάλα μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε αλλά ο Μελίσσας απέκρουσε με δυσκολία. Ο καταιγισμός επιθέσεων του ΟΦΗ συνεχίστηκε με φοβερή ενέργεια του Ναμπί στο 20′, όμως το σουτ του σταμάτησε το αριστερό δοκάρι.

Η πρώτη φάση για τη Λαμία ήρθε στο 27′ όταν ο Τσούκαλος νίκησε τον Μιχόγεβιτς στην μονομαχία αλλά το σουτ μπλόκαρε ο Στρέζος. Στο 29′ εκτέλεση φάουλ του Ναμπί πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μελίσσα.

Από το 30′ και ύστερα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τη Λαμία να βρίσκει λίγα μέτρα στο γήπεδο και να επιχειρεί επιθέσεις κυρίως από δεξιά με τον Καραμάνο με τον ΟΦΗ να βρίσκει χώρους για να βγει στην αντεπίθεση. Στο 39′ ο εξτρέμ  των “Ασπρόμαυρων” Ρικάρντο Βαζ, έχασε  μια ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται όταν ο Φερέιρα του έδωσε σε κενό τέρμα αλλά εκείνος πλάσαρε χλιαρά και ο Μελισσάς μπλόκαρε. Στην αμέσως επόμενη φάση η Λαμία έβγαλε ιδανική αντεπίθεση όμως το πλασέ του Καραμάνου από τη μικρή περιοχή πέρασε λίγο έξω. Η Λαμία απείλησε ξανά στο 43′ με σουτ του Μπερτόλιο που απέκρουσε με υπερένταση ο Στρέζος. Ένα λεπτό αργότερο ξανά ο Μπερτόλιο σούταρε με τη μπάλα να περνά λίγο έξω. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Β’ μέρος

Η πρώτη ευκαιρία του β’ ημιχρόνου ανήκε στο ΟΦΗ όταν στο 52′ ο Βαζ έπιασε μονοκόμματο σουτ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα έξω. Η Λαμία απάντησε στις ευκαιρέις στο 55′ όταν ο Τσούκαλος από αριστερά έδωσε στον Τομάς, εκείνος σούταρε όμως ο Στρέζος έκανε πολύ δύσκολη επέμβαση και στη συνέχεια οι αμυντικοί του ΟΦΗ έδιωξαν σε κόρνερ. Στο 57′ η Λαμία άνοιξε το σκορ με φοβερή λόμπα του Καραμάνου που “κρέμασε” τον Στρέζο κάνοντας το 1-0. Η Λαμία έκανε το 0-2 στο 60′ με κοντινή προβολή του Τομάς που εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα του ΟΦΗ.

Στο 69΄οι Κρητικοί επιχείρησαν να επιστρέψουν στο ματς όμως ο Φερέιρα από πολύ κοντά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ωραία εκτέλεση κόρνερ του Ναμπί. Ο Ναμπί στο 72′ τροφοδότησε τον Πέρσον ο οποίος σούταρε στην εξωτερική πλευρά τον διχτύων. Στο 74′ η Λαμία κατάφερε να κάνει και το 0-3 σε μια πολύ γρήγορη αντεπίθεση με ωραία ενέργεια και αριστερό σουτ του Μπερτόλιο δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα της Φθιώτιδας. Στο 80′ ο Δεληγιαννίδης είδε την κόκκινη κάρτα,. Το μόνο που κατάφερε ο ΟΦΗ ήταν να μειώσει σε 1-3 με τον Σακόρ στο 86′. Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι στον αγώνα. Έτσι η Λαμία έφυγε με σπουδαίο διπλό από το Ηράκλειο και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής της.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Βέρα): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Κοροβέσης, Μιχόγεβιτς, Παπάζογλου, Μεγιάδο (75′ Κουτσιανικούλης), Κυριακίδης (63′ Σακόρ), Ναμπί, Νέιρα, Βαζ (67′ Νέιρα), Πάρσον

Λαμία (Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντονόπουλος, Μπεχαράνο, Μπερτόλιο (80′ Πίτι), Τόμας, Δημούτσος, Πλιάτσικας, Σκόνδρας (46′ Ασίγκμπα), Τσόυκαλος (56′ Έπστάιν), Αντέζο, Καραμάνος

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης με βοηθούς τους Χατζηνάκο, Γκάγκα. Τέταρτος ήταν ο Τσαγκαράκης, ενώ παρατηρητής ο Δάλλας.

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ

-Με ένα πανό που έγραφε μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες πριν πάρουν τη θέση τους για την αναμέτρηση.

-Με πορτοκαλί φανέλα ο φιλοξενούμενος ΠΑΣ Λαμία, με λευκές εμφανίσεις ο γηπεδούχος ΟΦΗ.

-Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα για τους 4 αδικοχαμένους που τους παρέσυραν τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου τη νύχτα του Σαββάτου.

-Γενέθλια είχε σήμερα ο μέσος του ΟΦΗ, Μιγκέλ Μεγιάδο που έκλεισε τα 26 του χρόνια.

-Αήττητη η Λαμία στα ματς με τον ΟΦΗ, αφού και πρόπερσι είχε φύγει νικήτρια από το Ηράκλειο

-Πρώτο γκολ με τα ασπρόμαυρα για τον Σακόρ που αποκτήθηκε στα μέσα του Γενάρη.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

-Μεγάλη εμφάνιση από τον τερματοφύλακα της Λαμίας, Νίκου Μελίσσα που κράτησε ζωντανή την ομάδα του στο α’ ημίχρονο.

-Το πανέμορφο γκολ του Καραμάνου που κρέμασε τον Στρέζο, έλυσε τον γόρδιο δεσμό όσον αφορά το σκοράρισμα.

-Φοβερή εμφάνιση από τον μοναδικό διασωθέντα των Κρητικών, Φερέιρα Σόουζα. Ο 19χρονος επιθετικός του ΟΦΗ ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αμυντικούς της Λαμίας, όμως δεν είχε την ανάλογη υποστήριξη.

– Ο Ισπανός εξτρέμ του ΟΦΗ Ρικάρντο Βαζ, έχασε 2 κλασικές ευκαιρίες (μία σε κάθε ημίχρονο) όταν το ματς ήταν ακόμη 0-0.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ