Με το ένα… πόδι στον τελικό η Άρσεναλ

Οι ρεβάνς του Europa League θα πραγματοποιηθούν σήμερα, με φόντο μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης στο Μπακού.

Η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει την Βαλένθια στο Μεστάγια (22:00), έχοντας θέσει γερά θεμέλια για την πρόκριση μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα.

Απουσίες μετρούν και οι δύο ομάδες, μιας και για τις «Νυχτερίδες», οι Τσερίσεφ και Κοντόγκμπια δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τους τραυματισμούς τους σε γόνατο και μηρό αντίστοιχα, ενώ δεν ταξίδεψαν με την αποστολή των «Κανονιέρηδων», δεν ταξίδεψαν οι Βαγιερίν, Χόλντινγκ, Ράμσεϊ, Σουάρεζ και Βέλμπεργκ, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Η Βαλένθια βρέθηκε μια φορά σε τελικό, το 2004 στο Γκέτεμποργκ όπου αντιμετώπισε την Μαρσέιγ και επικράτησε με 2-0 κατακτώντας το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (όπως ονομαζόταν τότε).

Η Άρσεναλ, από την άλλη, έχει βρεθεί μια φορά σε τελικό, το 2000 στην Κοπεγχάγη, όπου αντιμετώπισε την Γαλατασαράι, αλλά ηττήθηκε με 4-1 στην διαδικασία των πέναλτι.

Τσέλσι-Φρανκφούρτη

Η Τσέλσι θα υποδεχτεί στις 22:00 την Άινταχτ Φρανφκούρτης στο Στάμφορντ Μπριζ, αντιμετωπίζοντας προβλήματα.

Οι Αμπαντού, Χούντσον-Οντόι, Καντέ, Ρούντιγκερ και Βαν Γκίνκελ δεν θα βοηθήσουν την Τσέλσι λόγω τραυματισμών, ενώ με τους φιλοξενούμενους δεν ταξίδεψε ο Ταβάτα εξαιτίας του τραυματισμού του στον αστράγαλο.

Η Άιντραχτ θέλει να βρεθεί ξανά στον τελικό μετά το μακρινό 1980, όπου αντιμετώπισε την Γκλάντμπαχ στο διπλό τελικό σε Μενχενγκλάντμπαχ και Φρανφκούρτη, με το 3-2 του πρώτου αγώνα και του 0-1 να της δίνουν το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η Τσέλσι μετρά και αυτή ένα κύπελλο στην κατοχή της το 2013, όπου αντιμετώπισε την Μπενφίκα στο Άμστερνταμ και επικράτησε με 2-1.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ