Μισή πρόκριση η Λεβερκούζεν, στις λεπτομέρειες η Σαχτάρ

Για την φάση των “16” του Europa League, η Λεβερκούζεν έκανε βήμα πρόκρισης επί της Ρέιντζερς ενώ η Σαχτάρ έκανε το κάτι παραπάνω και επικράτησε της Βόλφσμπουργκ.

Νωρίτερα και στους αγώνες των 19.55, τις νίκες πήραν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βασιλεία και Μπασακσεχίρ. Αναλυτικά εδώ.

Ρέιντζερς- Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-3

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην Σκωτία, νικώντας την Ρέιντζερς με 3-1. Πολύ κακή εμφάνιση από τους γηπεδούχους, που δεν κατάφεραν να κοντράρουν τους αντιπάλους τους. Οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις που δημιούργησαν και πήραν σημαντική νίκη.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με ένα γκολ. Αυτό ήρθε με εκτέλεση πέναλτι από τον Χάβερτζ, σε μια απόφαση που εκνεύρισε τον κόσμο, αλλά ήταν απολύτως σωστή. Γενικά, το πρώτο 45λεπτο δεν είχε πολύ θέαμα, όμως οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι, με περισσότερες φάσεις και υπεροχή στην κατοχή.

Ο Χάβερτζ πέτυχε πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο 37’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.  Η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας ενώ ο ΜακΓκρέγκορ έπεσε αριστερά. Το πέναλτι κέρδισε ο Αρανγκίζ από τον Έντμουντσον, ο οποίος χρησιμοποίησε το χέρι του (0-1).

Ο Αράνγκιζ διπλασίασε το προβάδισμα της Μπάγερ στο 67’. Ο Ντιαμπί σέντραρε από δεξιά, ο Ταβερνιέρ έδιωξε και η μπάλα στρώθηκε στο πόδι του Αράνγκιζ, που εκτέλεσε με μία επαφή τον ΜακΓκρέγκορ (0-2).

Ο Έντμουντσον μείωσε στο 75’. Ο Ταβερνιέρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Έντμουντσον ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά (1-2).

Ο Μπαϊγί έκανε το 1-3 στο 88’. Ο Ντιαμπί τον βρήκε στην περιοχή, αποφεύγει τον Πόλστερ και έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του ΜακΓκρέγκορ (1-3).

Κίτρινες: Καμαρά (20’), Ντέμιρμπαϊ (29’), Άρφιλντ (72’), Βέντελ (77’), Κεντ (79’), Βάισερ (81’), Ντιαμπί (86’)

Ρέιντζερς (Τζέραρντ): ΜακΓκρέγκορ, Μπάρισιτς, Γκόλντσον, Έντμουντσον, Ταβερνιέρ (85’ Πόλστερ), Ντάβις, Άρφιλντ, Καμαρά (68’ Χάτζι), Κεντ, Μορέλος, Αριμπό (54’ Καμπέρι)

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Μπος): Χραντέτσκι, Ταψόμπα (68’ Παουλίνιο), Ντράγκοβιτς, Τα, Βέντελ, Ντέμιρμπαϊ (82’ Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αρανγκίζ, Χάβερτζ, Βάισερ, Ντιαμπί, Μπελαραμπί (62’ Μπαϊγί)

 

Βόλφσμπουργκ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-2

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έφυγε με τη νίκη με 2-1 από τη Γερμανία, επί της Βόλφσμπουργκ. Οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες και πήραν σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, με δύο εκτός έδρας γκολ.

Οι Ουκρανοί πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ. Αυτό που σημάδεψε την αναμέτρηση ήταν τα δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα, όπου και τα δύο ήταν άστοχα! Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο 45λεπτο, με μοιρασμένη κατοχή και φάσεις.

Ο Μοράες άνοιξε το σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων στο 17’. Ο Ισμαϊλί σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στο κεφάλι του Μοράες, που νίκησε τον Κάστιλς (0-1).

Ο Κοβαλένκο εκτέλεσε πέναλτι αλλά νικήθηκε από τον Κάστιλς στο 22. Πολύ κακό σουτ του Κοβαλένκο, που έστειλε τη μπάλα κατευθείαν στην αγκαλιά του αντίπαλου κίπερ. Την παράβαση έκανε ο Άρνολντ, ο οποίος χρησιμοποίησε το χέρι του εντός περιοχής.

Δεύτερο χαμένο πέναλτι στον αγώνα, αυτή τη φορά από τη μεριά των Γερμανών με τον Βέγκχορστ στο 45+1’. Γλίστρησε την ώρα της εκτέλεσης και η μπάλα πήγε εκτός γηπέδου.

Ο Μπρουκς ισοφάρισε στο 48’ για τους “Λύκους”. Από κόρνερ του Μπρέκαλο, ο Μπρουκς σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και σκόραρε. Κακή αντίδραση του Πιατόφ, που βγήκε και δεν βγήκε (1-1).

Ο Αντόνιο έδωσε ξανά προβάδισμα στη Σαχτάρ στο 73’. Ο Πάτρικ εκτέλεσε φάουλ, ο Κάστιλς απέκρουσε δύσκολα, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Αντόνιο πλάσαρε σε κενή εστία (1-2).

Κίτρινες: Βέγκχορστ (18’), Στέφεν (56’), Μπρουκς (71’)

Βόλσφμπουργκ (Γκλάσνερ): Κάστιλς, Οτάβιο, Μπρουκς, Νότσε, Στέφεν, Γκέρχαρντ, Σλάγκερ (73’ Βίκτορ), Άρνολντ, Μπρέκαλο, Βέγκχορστ, Μεχμέντι (80’ Γκίντσεκ)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Κάστρο): Πιατόφ, Ισμαϊλί (68’ Κοτσολάβα), Κριβτσόβ, Ντοντό, Αντόνιο, Κοβαλένκο (66’ Μαϊκόν), Τάισον (88′ Κονοπλιάνκα), Πάτρικ, Τετέ, Μοράες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ