Μπαξεβανίδης: «Ο σταθερός κορμός είναι το κλειδί της επιτυχίας»

O αρχηγός της Ξάνθης, Δήμος Μπαξεβανίδης μίλησε για την στρατηγική της ομάδας του, για το αν μπορεί να διατηρηθεί σε ευρωπαϊκή τροχιά και αποθέωσε τον επιθετικό των Ακριτών, Έρικ Γέντρισεκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη νίκη της Ξάνθης επί του Αστέρα Τρίπολης:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζαμε πως ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία ποιοτική και καλή ομάδα, χρειαζόταν βαθμούς και θα έμπαινε στο παιχνίδι δυνατά. Θέλω να είμαι ειλικρινής και για αυτό θα πω ότι ήταν καλύτερος στα πρώτα 25 λεπτά. Από εκεί και πέρα ισορροπήσαμε το παιχνίδι, παίξαμε πιο έξυπνα και αυτό ήταν που τελικά μας έδωσε τη νίκη».

Για την στρατηγική που είχαν στο παιχνίδι:

«Η Ξάνθη είναι μία ομάδα που κοιτάζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σε κάθε αγώνα κοιτάζει να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα μπήκαμε στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας είχαμε ότι και η ισοπαλία, σε μία τέτοια έδρα, θα ήταν σημαντική για τη συνέχεια. Ωστόσο, τέλος καλό όλα καλά. Πλέον έχουμε να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο».

Για το αν το περίμενε έπειτα από 9 αγωνιστικές να είναι η Ξάνθη στην 4η θέση του πρωταθλήματος και πάνω από την ΑΕΚ:

«Γενικά ως άνθρωπος είμαι αισιόδοξος. Από την προετοιμασία άρχισα να καταλαβαίνω ότι η ομάδα έχει βάσεις, έχει πλάνο, το οποίο στηρίζει μέσα στο γήπεδο. Να το εξηγήσω αγωνιστικά, ξεκινάμε πρώτα αμυντικά και στη συνέχεια κοιτάμε να έχουμε σωστή ανάπτυξη για να φτάσουμε στο γκολ. Αυτά τα έχουμε δουλέψει από το καλοκαίρι.

Είχαμε ως βάση την προηγούμενη χρονιά. Μπορεί να μην πίστευα ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο θα ήμασταν τόσο ψηλά, αλλά η ήττα από τον Παναθηναϊκό την πρώτη αγωνιστική μας έκανε καλό. Για εμάς αυτό λειτούργησε θετικά και τώρα είμαστε σε θέση να νικάμε μέσα στην Τρίπολη και να είμαστε στην 4η θέση».

Για το αν η Ξάνθη μπορεί να διατηρήσει τη θέση της στην πεντάδα:

«Είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν βάλαμε στόχο να φτάσουμε στην τετράδα ή την πεντάδα. Όσο… γραφικός κι αν γίνομαι η Ξάνθη μετά την περιπέτεια που πέρασε και το μπαράζ που έπαιξε με τον Βόλο, κοιτάζει το κάθε ματς ξεχωριστά».

Για το πως εξηγεί το γεγονός ότι ομάδες που έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ από την Ξάνθη, όπως ο Αστέρας είναι σε τροχιά υποβιβασμού, ενώ η ομάδα του είναι τόσο ψηλά στην βαθμολογία:«Η ομάδα μας τα τελευταία χρόνια βαδίζει σε μία σταθερότητα. Δεν έχουμε πολλές αλλαγές στον κορμό. Αυτό είναι μέχρι στιγμής το κλειδί της επιτυχίας. Όσον αφορά την Τρίπολη, νομίζω ότι έχουν θέμα στην ψυχολογία τους. Ίσως χρειάζονται μία νίκη για να… ξεφύγουν και να δουν διαφορετικά τη συνέχεια».

Για τον Ερικ Γέντρισεκ, ο οποίος έφτασε τα 7 γκολ και πλέον είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα μαζί με τον Ευθύμη Κουλούρη του Ατρομήτου κι αν εκτιμάει ότι είναι από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα:

«Φυσικά και πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα. Το έδειξε και πέρσι. Είναι τρομερός επιθετικός. Έχει αυτό το στοιχείο που δύσκολα το βρίσκεις, έχει το γκολ. Μπορεί πολλές φορές μέσα στο γήπεδο να μην «υπάρχει», αλλά περιμένει τη στιγμή του και θα χτυπήσει. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε και κάνουμε τα πάντα για να τον στηρίζουμε, ώστε να πετύχει κι άλλα γκολ».

Για την έξοδο στην Ευρώπη:

«Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω. Είναι πάρα πολύ νωρίς, για να κάνουμε αυτή την κουβέντα. Αν θέλετε θα σας δώσω την απάντηση προς το τέλος του πρωταθλήματος, που το τοπίο θα είναι λίγο καλύτερο».

Για τη μάχη του τίτλου κι αν θεωρεί ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί:

«Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι με τον ΠΑΟΚ. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά είναι μικρές. Ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν τυχερός. Έχει δρόμο το πρωτάθλημα, αλλά χρίζω ως φαβορί αυτή τη στιγμή τον ΠΑΟΚ, γιατί έχει ένα μικρό προβάδισμα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ