Μπλατ: «Όταν σταματήσαμε τα λάθη και δεν ασχολούμασταν με τους διαιτητές, ήρθε η διαφορά»

Πολύ χαρούμενος με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Περιστερίου ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς από τη μία είδε την ομάδα του να ξεπερνά την κούραση της διαβολοβδομάδας στην Ευρωλίγκα, ενώ από την άλλη το «κλειδί» ήταν η ηρεμία.

«Προτού ξεκινήσω θέλω να πάρω την ευκαιρία και να ευχηθώ σε εσάς και όλους στην Ελλάδα καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα με υγεία για τη νέα χρονιά και με πράγματα τα οποία είναι πραγματικά σημαντικά», δήλωσε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ και πρόσθεσε για το ματς:

«Είδατε τι έγινε στο παιχνίδι, στην αρχή υποφέραμε από την κόπωση που είχαμε από την εβδομάδα των διπλών αγώνων, αλλά και το καλό πλάνο που είχε το Περιστέρι στο πρώτο ημίχρονο. Δεν πρέπει να το παραβλέπουμε αυτό, έπαιξαν καλά. Εμείς δεν παίξαμε και αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Όταν σταματήσαμε να κάνουμε τα λάθη και να μην ασχολούμαστε με τους διαιτητές, η διαφορά ήρθε φυσιολογικά σε εμάς. Καμία φορά θα βρεθείς κάτω αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως να σηκωθείς. Όταν το κατάλαβαν αυτό οι παίκτες αγωνίστηκαν καλά για 25 λεπτά. Αν δείτε σε όλη την Ευρώπη οι ομάδες στα εγχώρια πρωταθλήματά τους μετά τους διπλούς αγώνες υποφέρουν και πρέπει σωματικά και πνευματικά να το παλέψεις για να κερδίσεις. Δεν είναι εύκολο να είσαι κάτω με 20 πόντους και να κερδίζεις με 25, είναι 45 πόντοι διαφορά».

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Δεν θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για τον Νίκολα. Ό,τι είπα στον Νίκολα το είπα προσωπικά και επειδή έχουμε γυναίκες εδώ και είστε καλοί άνθρωποι δεν θα πω το τι του είπα. Αυτό που είπα στους παίκτες μου είναι ότι πρέπει να βγάζετε τα αρνητικά συναισθήματα θετικά στο παιχνίδι σας, παίζοντας πιο σκληρά και καλύτερα. Αν θυμώνεις για κάτι προσπάθησε περισσότερο απέναντι στον αντίπαλό σου. Αν ο διαιτητής σφυρίξει κάτι υπέρ σου ή κατά σου που δεν είναι σωστό, χρησιμοποίησέ το για εσένα στη συνέχεια του αγώνα και χρησιμοποίησε την ενέργειά σου προς ένα θετικό αποτέλεσμα για να βγεις απ’ αυτή την κατάσταση.

Δεν έχει να κάνει με το ότι το είχε κάνει με τον Παναθηναϊκό, σήμερα είχαμε άλλη ομάδα απέναντί μας, δεν είναι αποδεκτό και το ξέρει. Και αν δεν το ήξερε, το ξέρει τώρα. Ελπίζω στο ματς με την Νταρουσάφακα να μην βρεθούμε στην ίδια κατάσταση, αλλά δείξαμε την ικανότητα ότι μπορούμε να επανέλθουμε αν έρθουμε ξανά εδώ, αλλά δεν θέλουμε. Είναι δύσκολο και σημαντικό το παιχνίδι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για την ομάδα μου».

Για τον κόσμο που βρέθηκε στο ΣΕΦ: «Είμαι χαρούμενος που ήρθε τόσος κόσμος σε μία περίοδο εορτών για να δουν τον αγώνα. Και πραγματικά μας βοήθησε όπως πήγε το παιχνίδι. Το πρόβλημα σήμερα ήμασταν εμείς και όχι οι διαιτητές, το πραγματικό πρόβλημα ήμασταν εμείς και με τον τρόπο που παίζαμε».

Για την κατάσταση του Στρέλνιεκς: «Χτύπησε δυνατά στο κεφάλι και έκανε 5 ράμματα, ίσως να μπορούσε να παίξει αλλά δεν το ρισκάραμε, γιατί ένα χτύπημα στο κεφάλι θέλει προσοχή και να μας έλεγαν οι γιατροί ότι θα μπορούσε να παίξει δεν θα το ρισκάραμε. Αυτά τα χτυπήματα είναι σοβαρά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ