Μπράνισλαβ Νίκιτς στο Kingsport.gr: «Τα καλύτερα έρχονται!»

Μπράνισλαβ Νίκιτς έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Kingsport.gr και στους Κωνσταντίνο Τσίπτσιο και Δημήτρη Μαγγανάρη.

Ο μέσος του Άρη μιλάει για την επιστροφή της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη Σούπερ λιγκ, καθώς ο στόχος επετεύχθη, για τον κόσμο της ομάδας που ήταν πάντα δίπλα και  για την επόμενη μέρα.

Επιπλέον, αναφέρεται στην φετινή του παρουσία και στους τραυματισμούς του, για το αν θα παραμείνει στην ομάδα και για τον πατέρα του Νίκολα που είχε αγωνιστεί στον Άρη στο παρελθόν.

Ακόμα, σχολιάζει τον νέο προπονητή Πάκο Ερέρα, τον Ντάρσι Νέτο, αποκαλύπτει αν θα γίνει στο μέλλον προπονητής και κάνει την πρόβλεψή του για το Μουντιάλ.

Τέλος, μιλάει για το στήριγμα και …’’μάνατζερ’’ του, την γυναίκα του Μαρία και για το παιδί που περιμένουν σε λίγους μήνες.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

‘’Έπρεπε να επιστρέψει η ομάδα στην φυσική της θέση. Εκεί που ανήκει’’

Για την επίτευξη του στόχου της ανόδου: «Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στον ΑΡΗ  ο στόχος ήταν ένας. Η άνοδος ήταν μονόδρομος. Έπρεπε να επιστρέψει η ομάδα στην φυσική της θέση. Εκεί που ανήκει. Στο τέλος πετύχαμε το αυτονόητο, όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Όσοι έχουν παίξει στην δεύτερη κατηγορία, ξέρουν για πόσο δύσκολο πρωτάθλημα μιλάμε. Με πίστη και υπομονή πετύχαμε τον στόχο μας και ίσως στο τέλος το κάναμε να φανεί και εύκολο. Ο κόσμος το περίμενε τόσο καιρό και χαιρόμαστε που το καταφέραμε».

 

‘’Ο πατέρας μου με έφερνε στο γήπεδο από πολύ μικρό και όλη μου η ζωή ήταν  «ΑΡΗΣ – ΑΡΗΣ – ΑΡΗΣ’’

Για την παρουσία του στην φετινή σεζόν και τους τραυματισμούς: «Έπαιζα σε κάθε παιχνίδι με όρεξη. Σε αυτή την ομάδα έχω μεγαλώσει. Ο πατέρας μου με έφερνε στο γήπεδο από πολύ μικρό και όλη μου η ζωή ήταν  «ΑΡΗΣ – ΑΡΗΣ – ΑΡΗΣ». Δεν το σκέφτηκα καθόλου όταν ήταν να έρθω. Ξεκίνησα πάρα πολύ καλά, σε ένα κρίσιμο σημείο όμως έπαθα έναν τραυματισμό στον μηνίσκο, που με πήγε πίσω και στην άκρη. Η ομάδα συνέχισε να παίζει καλά και είχε πάρει μπρος και αυτό έκανε δύσκολο το έργο του κόουτς στο να με ξαναρίξει στους αγώνες. Εγώ έκανα την δουλειά μου και στο τέλος πήρα τις ευκαιρίες που ήθελα. Μακάρι να έπαιζα περισσότερο, όμως ξέρω πως ο στόχος είχε σημασία και από την μεριά μου έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου. Όπως και όλα τα παιδιά».

 

’Όλη η δύναμη της  ομάδας είναι ο κόσμος της’’

Για τον κόσμο της ομάδας: «Τι να πω για τον κόσμο! Ότι και να πω για αυτό τον κόσμο είναι λίγο. Όλη την χρονιά ήταν δίπλα μας, μας στήριξε και μας βοήθησε και  πιστεύω πως όλοι, και εγώ προσωπικά, αφιερώνουμε την άνοδο στον κόσμο. Σε αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα, στήριξαν και μας οδήγησαν ξανά στην πρώτη κατηγορία. ΑΡΗΣ χωρίς κόσμο δεν υπάρχει. Όλη η δύναμη της  ομάδας είναι ο κόσμος της. Μαζεύαμε 15 χιλιάδες κόσμου σε πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας. Αριθμοί που σπάνια συναντάμε πλέον και στην Superleague. Μόνο τα καλύτερα εύχομαι για τον κόσμο μας και τους ευχαριστώ».

 

‘’Ο κόσμος διψάει, θα στηρίξει την ομάδα και τα καλύτερα έρχονται’’

Για την επόμενη μέρα του ΑΡΗ στην Superleague:  «Τα δύσκολα πέρασαν.  Η ομάδα γύρισε όμως πρέπει να συνεχίσει την σκληρή δουλειά, γιατί το πρωτάθλημα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Να τεθούν οι σωστές βάσεις από νωρίς και βήμα βήμα η ομάδα να ξαναγίνει μεγάλη και δυνατή. Μεγάλη είναι ήδη, όμως πρέπει να ξαναβρεί την παλιά της δύναμη και να επανέλθει. Ο κόσμος διψάει, θα στηρίξει την ομάδα και τα καλύτερα έρχονται.

 

‘’Το συμβόλαιο μου έχει λήξει, όμως εγώ εννοείται πως θα ήθελα να παραμείνω’’

Για την υπόθεση της παραμονής του στον ΑΡΗ: «Για το αν θα παραμείνω  στην ομάδα δεν γνωρίζω κάτι ακόμη. Το συμβόλαιο μου έχει λήξει, όμως εγώ εννοείται πως θα ήθελα να παραμείνω. Δεν χρειάζεται να εξηγώ ποιοι είναι οι λόγοι. Είμαι δεμένος με  αυτή την ομάδα και αυτό το γήπεδο. Και να μην μείνω όμως είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος που είμαι μέλος σε αυτή την ομάδα, όπως ήταν ο πατέρας μου και άφησα και εγώ την δική μου σφραγίδα. Θα δούμε, όλα είναι ανοιχτά. Τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε. Ότι και να γίνει όμως είμαι ευχαριστημένος».

 

‘’Πιστεύω πως θα ταιριάζει με το στιλ και το ποδόσφαιρο που θα θέλει να παίξει ο Άρης’’

Για τον νέο προπονητή , Πάκο Ερέρα: «Έχω διαβάσει  και έχω δει σε ποιες ομάδες έχει δουλέψει. Έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό και πιστεύω πως θα ταιριάζει με το στιλ και το ποδόσφαιρο που θα θέλει να παίξει αυτή η ομάδα του χρόνου. Θα πετύχει, είμαι αισιόδοξος. Κάθε αρχή σε μία καινούρια ομάδα είναι δύσκολη όμως πιστεύω πως θα πάει καλά ο προπονητής μας».

 

‘’Ένα μεγάλο μπράβο στον Ντάρσι Νέτο…’’

Για τον Ντάρσι Νέτο: «Ο Νέτο είναι φοβερός. Φοβερός χαρακτήρας, επαγγελματίας. Είναι 37 χρονών και κάθε μέρα ήταν και είναι εκεί, έκανε σκληρές προπονήσεις και δεν είναι τυχαία τα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του. Καθόμαστε και δίπλα δίπλα, μιλάμε συνεχώς και είναι τιμή μου που έπαιξα μαζί του. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης και ένα εξαιρετικό παιδί. Το είδατε και στο τελευταίο του παιχνίδι, με την αγάπη που του έδειξε ο κόσμος. Όλοι κάποια στιγμή θέλουμε να το ζήσουμε αυτό. Είναι μοναδικό. Ένα μεγάλο μπράβο στον Ντάρσι Νέτο και είμαι χαρούμενος που τον γνώρισα».

 

‘’Είναι σημαντικό πατέρας και γιος να παίζουν σε μία ομάδα με την οποία μεγάλωσαν’’

Για την σχέση της οικογένειας του με τον ΑΡΗ: «Ο πατέρας μου έχει περάσει από την ομάδα. Όταν δέχθηκα την πρόταση από τον ΑΡΗ και ήταν να έρθω εδώ, τον ειδοποίησα, χωρίς όμως να του έχω πει κάτι. Και του είπα «Πατέρα μου, έχω να σου πω για τις προτάσεις που έχω.» Ενώ είχα ήδη κλείσει στον ΑΡΗ, δεν του το είπα αμέσως όμως. Με ρώτησε από ποια ομάδα είχα πρόταση και του απάντησα «από την ομάδα σου!» και μόλις του είπα πως το σκέφτομαι αν θα δεχθώ μου απάντησε «Πας καλά; Σκέφτεσαι αν θα πας στον ΑΡΗ; Εννοείται πως θα δεχτείς!» Του είπα λοιπόν πως έχω ήδη συμφωνήσει με την ομάδα και χάρηκε πάρα πολύ. Είναι σημαντικό πατέρας και γιος να παίζουν σε μία ομάδα με την οποία μεγάλωσαν.

Σαν ποδοσφαιριστής ο πατέρας μου έκανε μεγάλη καριέρα. Και σαν προπονητής είχε ξεκινήσει αρκετά καλά όμως δεν είναι το ίδιο. Είναι πιο δύσκολη η προπονητική. Ενώ έχει λοιπόν όλα τα απαραίτητα διπλώματα δεν τον βλέπω να θέλει να ασχοληθεί και περισσότερο. Χρειάζεται αρκετός χρόνος καθημερινά, νεύρα, άγχος και πλέον έχει ηρεμήσει. Με συμβουλεύει σαν άνθρωπο και σαν αθλητή, χωρίς να ανακατεύεται όμως. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ με αυτά που μου λέει».

 

‘’Μετά το ποδόσφαιρο σκέφτομαι να γίνω προπονητής’’

Για το επόμενο βήμα της καριέρας του όταν αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Μετά το ποδόσφαιρο σκέφτομαι να γίνω προπονητής. Όλη μου η ζωή είναι το ποδόσφαιρο. Από 9 χρονών ασχολούμαι και πιστεύω πως μόλις τελειώσω θέλω να ασχοληθώ με κάτι αντίστοιχο. Δεν έχω αποφασίσει όμως αν θέλω να γίνω προπονητής στις μεγάλες ομάδες ή αν θέλω να ξεκινήσω με τα μικρά παιδιά και τις ακαδημίες. Είμαι σίγουρος όμως πως θα παραμείνω στον χώρο του ποδοσφαίρου. Έχω σκοπό όμως να παίξω άλλα 5-6 χρόνια. Νιώθω νέος μέσα μου, άρα έχουμε δρόμο ακόμη».

 

‘’Η Μαρία είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, η δύναμη μου και το στήριγμα μου. Είναι εκεί για μένα πάντοτε’’

Για το γεγονός πως θα γίνει πατέρας και για την σχέση του με την Μαρία, την σύζυγό του: «Σε λίγους μήνες θα γίνω πατέρας. Ανυπομονώ , είναι κάτι το διαφορετικό, είμαι έτοιμος  για αυτό, νιώθω έτοιμος όμως μερικές φορές όταν βλέπω την γυναίκα μου με την κοιλιά δεν το συνειδητοποιώ και εγώ ο ίδιος. Είμαι ευτυχισμένος όμως και θα πάνε όλα καλά. Με την Μαρία γνωριστήκαμε στην Κέρκυρα. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, η δύναμη μου και το στήριγμα μου. Είναι εκεί για μένα πάντοτε. Με βοηθάει σε κάθε μου βήμα και είμαι ευγνώμων που την γνώρισαν. Ελπίζω να μην αποφασίσει να με αφήσει (γέλια)! Πάντα εγώ έχω τον τελευταίο λόγο και λέω «Ναι γυναίκα μου» (γέλια)!  Πάντως, πέρα από την πλάκα είναι και κάτι σαν μάνατζερ μου, γιατί με βοηθάει και με συμβουλεύει σε κάθε μου απόφαση».

 

‘’Το Βέλγιο έχει καλή ομάδα, όμως τους λείπει η εμπειρία’’

Για το Μουντιάλ που έρχεται και για το ποια ομάδα θα υποστηρίζει: «Υποστηρίζω όλες τις χώρες της Πρώην Γιουγκοσλαβίας. Και Σερβία και Κροατία, μακάρι να πάνε μακριά στον θεσμό. Από τα φαβορί είναι δύσκολο να διαλέξω. Βραζιλία, Γαλλία, Αργεντινή θα πάνε καλά, αλλά και το Βέλγιο έχει καλή ομάδα, όμως τους λείπει η εμπειρία. Θα  γίνει καλή διοργάνωση και θα την παρακολουθήσουμε».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ