Νίκησε σε ντέρμπι, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά

Η ΑΕΚ έσπασε την… γκαντεμιά των ντέρμπι και επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0, στο παιχνίδι το οποίο ολοκλήρωσε την 23η αγωνιστική της Super League 1.

Οι “κιτρινόμαυροι” μάλιστα, επέστρεψαν στις νίκες στα ντέρμπι μετά από σχεδόν δύο χρόνια και τον Απρίλιο του 2018.

Σκόρερ για την Ένωση ο Σέρχιο Αραούχο, που έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ άκουσε τον κόσμο να τον αποθεώνει και πέτυχε το πρώτο του γκολ στην τρίτη του θητεία στην ομάδα, κάνοντας το 1-0.

Με αυτή την νίκη η ΑΕΚ έφτασε τους 44 βαθμούς και παρέμεινε στην τρίτη θέση προσπαθώντας όσο μπορεί να ροκανίσει τους βαθμούς για τα πλέι οφ. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 37.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κάρτα που είδε ο Σένκεφελντ ήταν η έβδομη και από τη στιγμή που πλέον δεν υπάρχει επιλογή αγώνων ο Ολλανδός θα χάσει τα ματς με Παναιτωλικό και Αστέρα που ακολουθούν.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να είχε βρει από νωρίς τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 4′ ο Χατζηθεοδωρίδης βρήκε χώρο και εκτέλεσε με το αριστερό με τη μπάλα να φεύγει έξω.

Η ΑΕΚ ωστόσο ήταν αυτή που βρήκε το γρήγορο γκολ στο ντέρμπι. Στο 8′ η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Αραούχο, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του. Οι παίκτες της ΑΕΚ άλλαξαν πανέμορφα τη μπάλα, που κατέληξε στον Αραούχο, ο οποίος γύρισε και με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 11’ με τον Μάνταλο να δοκιμάζει το σουτ στο πρώτο δοκάρι αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ηρεμήσει το παιχνίδι και να βρει ρυθμό ώστε να απειλήσει, με την κατοχή να είναι στο 69-31% υπέρ του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς η ΑΕΚ έδινε χώρο στους “πράσινους”.

Στο 17′ ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με σουτ του Μπουζούκη, όμως ο Μπάρκας έδιωξε τη μπάλα.

Στο 20′ ο Λόπες έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπεκ, άλλαξε πορεία αλλά ο Διούδης τελευταία στιγμή έδιωξε με το ένα χέρι.

Μέχρι την ανάπαυλα ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει το γκολ είχε δυο καλές ευκαιρίες με τον Μπουζούκι και τον Γιόχανσον ωστόσο και στους δύο ο Μπάρκας δήλωσε παρών κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Το ημιχρόνο βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται χάρη στο γκολ του Αραούχο.
Ευκαιρία ν ισοφαρίσει είχε ο Παναθηναϊκός στο 60’ όμως οι πράσινοι δεν τα κατάφεραν. Ο Δώνης έδωσε στον Μακέντα που μπήκε στην περιοχή αλλά έκανε ένα πλασέ παραπάνω, ο Βράνιες έκοψε, ο Ιταλός γύρισε τη μπάλα στον Χατζηγιοβάνη που έκανε το πλασέ αλλά η πέρασε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.

Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο χέρι του Βράνιες μετά από διώξιμο του Λόπες, ωστόσο ο Κροάτης διαιτητής σε συνεννόηση με το VAR σωστά δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Δόθηκε συνέχεια στο παιχνίδι καθώς ο Βράνιες είχε κολλημένο το χέρι στο σώμα.

Μετά από αρκετή ώρα στο 82’ η ΑΕΚ είχε την πρώτη τελική στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κριστίσιτς είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Διούδης με εντυπωσιακή επέμβαση να έδιωξε σε κόρνερ.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΚ να κλειδώνει ουσιαστικά την νίκη και το τρίποντο κόντρα στον Παναθηναϊκό σε ένα φτωχό από φάσεις δεύτερο ημίχρονο.

Σκόρερ: 8’ Αραούχο

Κίτρινες : Λιβάγια, Σιμάνσκι, Λόπεζ – Σένκεφελντ

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (85’ Οικονόμου), Αραούχο (77’ Κλωναρίδης), Βέρντε (67’ Αλμπάνης)

Παναθηναϊκος (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης (65’ Ναγκί), Μπουζούκης (58’ Ζαχίντ), Μπεκ, Καμπετσής (58’ Μακέντα)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ