Νίκησε στην παράταση η Ολλανδία και πήγε τελικό

ΗΠΑ-Ολλανδία θα είναι το ζευγάρι που θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών την Κυριακή.

Οι Ολλανδέζες, πήραν τη νίκη με 1-0, στην παράταση επί της Σουηδίας στη Λιόν και πήραν την πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ήταν μια «επανάληψη» του μεταξύ τους προημιτελικού του προ διετίας Euro, με την ίδια νικήτρια και πάλι (με 2-0 τότε).

Τι παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, χωρίς ωστόσο πολλές ευκαιρίες.

Σημαντικότερη ευκαιρία ήταν το δοκάρι της Σουηδίας στο 56ο λεπτό.

Ενώ στο 63’ η Ολλανδία «απάντησε» με νέο δοκάρι.

Δεν μπήκε κάποιο γκολ και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, στο 99ο λεπτό, η Γκρόενεν με ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για την Ολλανδία.

Στα τελευταία λεπτά, η Ασλάνι δέχθηκε τη μπάλα με δύναμη στο κεφάλι, στην προσπάθειά της για διεκδίκηση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με φορείο.

Ολλανδία (Βίγκμαν): Φαν Βένενταλ, Φαν Λούντερεν, Φαν ντερ Γκραχτ, Φαν Ντόνγκεν, Σπίτσε, Μιέντεμα, Φαν ντε Ντονκ (46’ Ρορντ), Μάρτενς, Γκρένεν, Μπλίντγουορθ, Μπέρνστεϊν (71’ Φαν ντε Σάντεν)

Σουηδία (Γκέραρντσον): Λίνταλ, Σέμπραντ, Γκλας, Φίσερ, Έρικσον (111′ Λάρσον), Χέρτινγκ (79’ Γιανοζί), Ασλάνι, Γιάκομπσον, Μπλακστένιους (111’ Άντερσον), Σέγκεν, Ρούμπενσον (79’ Ζιγκιότι)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ