Νίκη για την Team LeBron στο πιο ανταγωνιστικό All Star Game στην ιστορία

Σε ένα απολαυστικό και άκρως θεαματικό παιχνίδι, η ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς επικράτησε με 157-155 εκείνης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο 69ο All Star Game του NBA.

Το νέο σύστημα του All Star Game, για χάρη του Κόμπι Μπράιαντ, που έκανε την παρουσία του φέτος για πρώτη φορά, έκανε πάταγο και εντυπωσίασε.

Κορυφαίοι από την ομάδα του Γιάννη ήταν φυσικά ο ίδιος με 25 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 μπλοκ, ο Εμπίντ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο εξαιρετικός Ρούντι Γκομπέρ με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την άλλη για την Team LeBron ξεχώρισαν ο Καουάι Λέοναρντ με 30 πόντους (8/14 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Κρις Πολ με 23 πόντους και 7/11 τρίποντα και ο Λεμπρόν Τζέιμς με 23 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Ο Καουάι Λέοναρντ των Κλίπερς και της νικήτριας Team LeBron ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος στο NBA All Star Game 2020 και κέρδισε το πρώτο “Kobe Bryant MVP Award”, όπως ονομάζεται πια το βραβείο σε μία απόφαση της λίγκας να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ. Ο Λέοναρντ μέτρησε 30 πόντους (3/4 διπ., 8/14 τριπ.), 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο αγώνας:

Η πρώτη περίοδος ανήκε κυρίως στην Team Lebron, με το 53-41, να γίνεται από τα μέσα της και μετά, έχοντας διάφορους πρωταγωνιστές.

Η δεύτερη ανήκε όμως ολοκληρωτικά στην Team Giannis με τον Αντετοκούνμπο να δίνει το σύνθημα όσο βρισκόταν στο παρκέ και να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του όσο βρισκόταν στον πάγκο. Ένα μακρινό τρίποντο του Τρέι Γιανγκ έκλεισε το πρώτο μέρος στο 92-83 υπέρ της ομάδας του Greek Freak, η οποία δεν σούταρε καλά (7/24 τρίποντα, 26.1%), έπαιζε όμως άμυνα και πάλεψε στο επιθετικό ριμπάουντ.

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ πιο ανταγωνιστικό μπάσκετ, με την Team LeBron να παλεύει για να μαζέψει τη διαφορά και την Team Giannis να την κρατάει κοντά στους δέκα, στο συνολικό σκορ. Με το σκορ στο 40-39 υπέρ της ομάδας του ΛεΜπρόν Τζέιμς ο Νικ Νερς κάλεσε timeout, να βάλει βολή για το 41-39 ο Γουέστμπρουκ και να καρφώσει ο Γκομπέρ για την ισοπαλία (41-41) στα 2.2″. Ο Γουέστμπρουκ αστόχησε στο τελευταίο σουτ και η Team Giannis μπήκε στην τέταρτη περίοδο με προβάδισμα εννέα πόντων.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής του All Star Game η ομάδα του Γιάννη είχε το προβάδισμα με 133-124 και ο νικητής θα κρινόταν στο ποια από τις δύο ομάδες θα έφτανε πρώτη στους 157 πόντους, δηλαδή +24 πόντους από την ομάδα που προηγείται στο συνολικό σκορ.

Η αλλαγή αυτή έγινε προς τιμή του Κόμπι Μπράιαντ και στον αριθμό 24 που φορούσε στην φανέλα του ως παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς!

Χωρίς να υπάρχει χρονόμετρο πέρα από αυτό των 24″ για τις επιθέσεις, τα πολλά φάουλ οδήγησαν σε πολλές βολές, σε ακόμη περισσότερα παράπονα, ακόμη και challenge είδαμε με το σκορ στο 152-152, όταν οι διαιτητές έδωσαν φάουλ υπέρ του Εμπίντ που τελικά μετατράπηκε σε τζάμπολ!

Λίγο αργότερα challenge έκανε η ομάδα του Γιάννη, για να αποδειχθεί κανονικό το μπλοκ του στον ΛεΜπρόν Τζέιμς με το σκορ στο 153-154. Ο Εμπίντ με 2/2 βολές μείωσε στον πόντο (155-156) και κράτησε την παρέα του Greek Freak ζωντανή, όμως ο Άντονι Ντέιβις κέρδισε στη συνέχεια φάουλ, έβαλε τη δεύτερη βολή κι έδωσε στην ομάδα του τη νίκη.

Οι περίοδοι: 41-53, 92-83, 133-124, 155-157

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ