Ντέρμπι “Δικεφάλων” με κίνητρο τη βαθμολογία

Ντέρμπι Δικεφάλων απόψε (12/01, 19:30) με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί την ΑΕΚ, στην Τούμπα πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται οπωσδήποτε την νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Οι “κιτρινομαυροι” στοχεύουν στο διπλό που θα τους δώσει την ευκαιρία να ψαλιδίσουν τη διαφορά από την κορυφή, ενώ ο «δικέφαλος του βορρά» για να βρεθεί ξανά σε τροχιά πρώτης θέσης.

Για τον Αμπέλ Φερέιρα και τους παίκτες του η νίκη επί της ΑΕΚ είναι επιβεβλημένη για πολλούς λόγους. Στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος μετά την ήττα που έσπασε το αήττητο σερί τους, η ανάγκη για επιστροφή στις νίκες είναι επιτακτική.

Περισσότερο όμως από όλα ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τη νίκη για να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος του στατιστικό στην φετινή πορεία του και που λέει ότι δεν νικάει σε ντέρμπι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Μάσιμο Καρέρα, δεν θα έχει στην διάθεση του, όπως ήταν δεδομένο τον τραυματία Κώστα Γαλανόπουλο. Μοναδική έκπληξη η απουσία του Ντέλετιτς από την αποστολή με δεδομένο ότι την προηγούμενη Κυριακή ήταν στην αρχική ενδεκάδα.

Από την άλλη ο Αμπέλ Φερέιρα θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τον Χοσέ Κρέσπο, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, έχοντας πιθανότητες να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα.

Ένα από τα μεγάλα διλήμματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο προπονητής των «ασπρόμαυρων» είναι η θέση κάτω από τα δοκάρια.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης , Ζίβκοβιτς , Μάτος , Ροντρίγκο , Βαρέλα , Κρέσπο , Ίνγκασον , Γιαννούλης , Βιεϊρίνια , Αουγκούστο , Μαουρίσιο , Μίσιτς , Εσίτι , Πέλκας , Μπίσεσβαρ , Λάμπρου , Λημνιός , Σφιντέρσκι , Άκπομ

Η αποστολή της ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Βέρντε, Γιακουμάκης, Λιβάγια, Αλμπάνης, Ολιβέιρα.

Τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων ετών:

12/05/18: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2 (Τελικός Κυπέλλου)

23/09/18: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 (Πρωτάθλημα)

03/02/19: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1 (Πρωτάθλημα)

11/05/19: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 (Τελικός Κυπέλλου)

29/09/19: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2 (Πρωτάθλημα)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ