Ξέσπασε στον Πανιώνιο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε εύκολα του Πανιωνίου με 5-0 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League 1. Με την νίκη αυτή έφτασε τους 21 βαθμούς και επέστρεψε στη τρίτη θέση.

Η Ένωση «ξεσπασε» με δύο γκολ του Ολιβέιρα στο πρώτο ημίχρονο και άφησε πίσω της, τις άσχημες εμφανίσεις, στο τελευταίο παιχνίδι του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο. Ο Ολιβέιρα πέτυχε και το τρίτο γκολ της ΑΕΚ από το σημείο του πέναλτι και έφτασε πλέον τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα και την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Λογαριασμό με την φανέλα της Ένωσης άνοιξε και ο Ντάνιελ Βέρντε που πέτυχε το πρώτο του γκολ, ενώ το πέμπτο πέτυχε ο Μάνταλος.

Θυμίζουμε ότι το σημερινό παιχνίδι διεξήχθη υπό το βλέμμα του νέου προπονητή, Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε σήμερα και αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ένωσης.

Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Σαμπανάτζοβιτς.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την κατοχή και ήλεγχε τους χώρους, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα απειλητική στο πρώτο τέταρτο.

Στο 3’ ο Πανιώνιος είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς, ο Αραμπούλι έφυγε μόνος, αλλά αντί για σουτ προτίμησε πάσα, την ο οποία δεν έπιασε ο Μασούρας.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει ώστε να βρει το γκολ και στο 8’ απείλησε την εστία του Μαλέρμπ. Ο Ολιβέιρα συνεργάστηκε ωραία με τον Λιβάγια, ο Κροάτης έκανε μια εντυπωσιακή ντρίμπλα, αλλά ο κίπερ των γηπεδούχων πρόλαβε να βγει και να μπλοκάρει.

Ο Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ για την Ένωση στο 14’, όμως ο διαιτητής το ακύρωσε και υπέδειξε οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Πορτογάλος πήρε «το αίμα του πίσω» και έβαλε τελικά την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Στο 17’ ο Νέλσον Ολιβέιρα έκλεψε τη μπάλα, μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0.

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος των «κιτρινόμαυρων», με αποτέλεσμα να πετύχουν και δεύτερο γκολ σε δέκα λεπτά. Ο Ολιβέιρα μετά από την εκτέλεση του κόρνερ του Λιβάγια πάνω στη σύγχυση κατάφερε να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς για το 2-0.

Μέχρι την ανάπαυλα δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, παρότι η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει και τρίτο γκολ. Το πρώτο ημίχρονο στο Ολυμπιακό Στάδιο βρήκε την Ένωση να προηγείται 2-0 του Πανιωνίου με δύο γκολ του Ολιβέιρα.

Απειλητικά ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος και στο 49’ ο Παπανικολάου βγήκε τετ α τετ, ωστόσο ο Μπάρκας πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να μπήκαν δυνατά, για ακόμα μια φορά η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα για το 3-0. Ο Νέλσον Ολιβέιρα σημείωσε χατ-τρικ από την άσπρη βούλα στο 64’. Στο 61ο λεπτό, ο Μάνταλος έκανε την κάθετη στον Ολιβέιρα, με τον Ευαγγέλου να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Στο 77’ το πάρτυ συνεχίστηκε για την ΑΕΚ με τον Ντάνιελ Βέρντε να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ, μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 4-0.

Η ΑΕΚ πέτυχε και πέμπτο γκολ με τον Πέτρο Μάνταλο στο 89’,ο αρχηγός της Ένωσης ελευθερώθηκε υπέροχα και το σουτ κόντραρε καταλήγοντας στα δίχτυα για το τελικό 5-0.

Σκόρερ: 17′, 28′, 64’ Ολιβέιρα, 77’ Βέρντε, 89′ Μάνταλος

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς(76’ Αλμπάνης), Βέρντε, Λιβάγια(72’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος, Ολιβέιρα(79’ Γιακουμάκης)

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Μασούρας, Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαγεωργίου, Λυμπεράκης, Κόρμπος, Οικονομίδης(60’ Εμμανουηλίδης), Άρτσε, Παπανικολάου, Αραμπούλι(44’ Τσιλούλης)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ