“Ξόρκισε” τον κακό της “δαίμονα”(Αστέρα) η Α.Ε.Λ.

Στην παγωμένη Λάρισα και το χιονισμένο “AEL FC Arena” η ομώνυμη ομάδα υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης για τον πρώτο εκ των δύο αγώνων του πέμπτου γύρου του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι γηπεδούχοι νίκησαν τον κακό τους “δαίμονα” Αστέρα μετά από 11 μεταξύ τους αναμετρήσεις με 3-2 και πήραν κεφάλι για το χρυσό εισιτήριο της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.

Το ματς ήταν πλούσιο από θέαμα και γκολ. Μόλις στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκαν τα τέσσερα από τα συνολικά έξι της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και πάγωσαν τους αντιπάλους τους με το τέρμα του Ντέλετιτς μόλις στο 6ο λεπτό.

Εν συνεχεία και οι δύο ομάδες σκόραραν με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Πρώτα ο Ζίσιτς στο 22′ και έπειτα ο Τσιλιανίδης στο 43′. Οι γηπεδούχοι πήγαν με το 3-1 στα αποδυτήρια μιας και βρήκαν δίχτυα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φατιόν. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ντέλετιτς αλλά κακώς δόθηκε μιας και ο Αθανασιάδης με την προβολή του βρήκε πρώτα την μπάλα και μετά τον επιθετικό των “βυσσινί”.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ψηλά τις γραμμές τους, είχαν πληθώρα ευκαιριών και τελικά κατάφεραν και πέτυχαν μόλις ένα τέρμα με ένα εξαιρετικό τακουνάκι του Μανιά στο 65′.

Πλέον η ρεβάνς στην Τρίπολη(22/23/24 Ιανουαρίου) με τους Αρκάδες να έχουν ελπίδες πρόκρισης έπειτα από τα δύο εκτός έδρας τέρματα που πέτυχαν.

Λεπτό προς λεπτό η αναμέτρηση:
Στο 5ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση με το σου του Ντέλετιτς να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Μόλις στο 6ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με ένα υπέροχο πλασέ του Ντέλετιτς μέσα από την μεγάλη περιοχή έπειτα από προσωπική του κούρσα 35 μέτρων.

Ένα λεπτό αργότερα(7′) ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει με τον Ιγκλέσιας, όμως το μακρινό του σουτ πέρασε μόλις άουτ.

Σουτ του Τσιλιανίδη στο 12′ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Κρίστινσον.
Ο Φατιόν απείλησε για τους γηπεδούχους με ένα σουτ με τον πορτιέρο του Αστέρα να διώχνει φυσικά με τα πόδια(21′).

Δεύτερο γκολ για την Λάρισα στο 22′ με ένα “ξερό” σουτ του Ζίσιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα. Η μπάλα αναπήδησε στο παγωμένο τερέν όπου έκανε δύσκολο το έργο του τερματοφύλακα του Αστέρα.

Ο Αστέρας μείωσε στο 43′ με τον Τσιλιανίδη. Ο επιθετικός μέσος του Αστέρα κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή του Κρίστινσον, επέμενε να το εκτελέσει ο ίδιος και δικαιώθηκε καθώς η εκτέλεση του ήταν υποδειγματική στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας.

Στο 44′ ο Φερνάντες σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Κρίστινσον να πέφτει και να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Δύο λεπτά όμως αργότερα ο Ντέλετιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε καθαρά με προβολή την μπάλα και τον επιθετικό με τον διαιτητή όμως λανθασμένα να δίνει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Την εκτέλεση ανέλαβε στο 45’+1 ο Φατιόν που ευστόχησε γράφοντας έτσι το 3-1.
Τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα στο 56′ να μειώσει. Ο Φερνάντεθ αρχικά με πλασέ σε πλάγιο τετ-α-τετ και εν συνεχεία ο Μανιάς δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Γκοΐκοβιτς να σώζει λίγο πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

Νέα καλή στιγή για τον Αστέρα στο 64′. Σέντρα από τα δεξιά προς τον Ιγκλέσιας ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με τον Κρίστινσον να διώχνει με το πόδι.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μανιάς χρίστηκε σκόρερ μειώνοντας σε 3-2. Ο Κυριακόπουλος έβγαλε μια σέντρα από τα αριστερά με τον επιθετικό του Αστέρα να σκοράρει εν κινήσει στον αέρα με ένα άψογο τακουνάκι!

Τεράστια χαμένη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν οι Αρκάδες στο 69′. Ο Μανιάς έκανε το γύρισμα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Δουβίκας δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, ούτε όμως και ο επερχόμενος Βαλιέντε μπόρεσε να κάνει την επαφή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας!

Ο Μανιάς εκτέλεσε φάουλ σε καλό σημείο με την μπάλα να κοντράρει πάνω στο τείχος, έπειτα ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ σούταρε απευθείας και πάλι η μπάλα βρήκε σε σώματα των αμυντικών(85′).

Ο Δουβίκας σούταρε στο 88′, ο Κρίστινσον μπλοκαρε σταθερά.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λάρισα(Φέστα): Kρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Φατιόν, Σεσέροβιτς(75′ Μπαργκάν), Ντέλετιτς, Νούσιος(61′ Νούνιτς), Σικάφκα(80′ Πίτι), Μιλοσάβλιεβιτς.
Αστέρας Τρίπολης(Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης(82′ Ρόλε), Φερνάντες(67′ Δουβίκας), Μανιάς.

 

Κίτρινες κάρτες: Φατιόν(29′)/Κώτσιρας(13′), Τσιλιανίδης(31′), Αθανασιάδης(45′)

Κόκκινες κάρτες: -/-

Διαιτητές: Σέζος(πρώτος), Σίπκα(βοηθός), Σάββα(βοηθός), Δραγούσης(τέταρτος)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ