Οδυνηρή ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης

Η αυλαία της ένατης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Super League Σουρωτή έπεσε στο γήπεδο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” με τον Αστέρας Τρίπολης να φτάνει σε μία ακόμη ήττα αυτή την φορά απέναντι στην Ξάνθη με σκορ 0-1 και σκόρερ τον συνήθη ύποπτο για τους Aκρίτες τον Γέντρισεκ.

Οι Αρκάδες είχαν την κατοχή της μπάλας, άσκησαν πίεση στα καρέ των φιλοξενούμενων δίχως όμως να καταφέρνουν να μετουσιώσουν την πληθώρα των φάσεων τους σε γκολ. Αντιθέτως, με τους “Ακρίτες” που στις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησαν κατάφεραν και πέτυχαν το πολύτιμο γκολ με τον πρώτο τους σκόρερ που τους χάρισε το σπουδαίο διπλό.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρήκε την Ξάνθη στην 4η θέση με δεκαοκτώ βαθμούς και τον Αστέρα στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας (14η θέση) με μόλις πέντε βαθμούς.

Η αρνητική παράδοση συνεχίστηκε για ακόμη μία χρονιά, έχοντας νικήσει επί αρκαδικού εδάφους την ομάδα της Ξάνθης μόλις μία φορά στις τελευταίες 12 αγωνιστικές περιόδους!

Λεπτό προς λεπτό η αναμέτρηση:

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι είναι για τον Αστέρα στο 14ο λεπτό με τον Φερνάντεθ να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της μπάλας σε μια όμορφη εκδήλωση επίθεσης από πλευράς γηπεδούχων, με τον Ισπανό να βλέπει τον Ζίβκοβιτς να βγάζει το πλασέ του σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κυριακόπουλος έκλεψε την μπάλα πάτησε περιοχή, όμως το σουτ του πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 25′ ο Φερνάντεθ και πάλι απείλησε την εστία της Ξάνθης. Πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πέρασε δύο αντιπάλους του μεσα την περιοχή και φάτσα με το τέρμα έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Σουτ του Κάλτσα στο 32′ από τα 30′ μέτρα ο Ζίβκοβιτς έπεσε και πάλι στη γωνία του κι έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Με την συμπλήρωση 40 λεπτών παιχνιδιού η Ξάνθη δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία με ένα σουτ του Γέντρισεκ, αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από την εστία του Παπαδόπουλου, ο οποίος έδειχνε να ελέγχει την φάση παρότι η μπάλα έσκασε μπροστά του.

Επικίνδυνες φάσεις και για τις δύο ομάδες στο 54′. Αρχικά, από πλευράς Ξάνθης με τον Τριανταφυλλόπουλο σε ένα διώξιμο του να στέλνει την μπάλα προς την εστία της ομάδας του, με τον Παπαδόπουλο να σώζει τα χειρότερα και εν συνεχεία σε  αντεπίθεση των Αρκάδων, ο Καλτσάς σούταρε πλάγια στα όρια της μεγάλης περιοχής με τον πορτιέρo της Ξάνθης, να απομακρύνει για ακόμη μια φορά σε κόρνερ.

Σουτ-βολέ από τα 25 μέτρα στο 58′ από τον αρχηγό του Αστέρα Ματίας Ιγκλέσιας, η μπάλα έσκασε μια φορά και πέρασε άουτ λίγο δίπλα απο το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Στην επόμενη φάση ένα λεπτό αργότερα (59′), Τσιλιανίδης και Μανιάς έφυγαν τετ-α-τετ με την πάσα του πρώτου στον δεύτερο να είναι τραγική και να περνάει άουτ.

Σε ροντέο με άγριους ρυθμούς εξελίχθηκε το ματς. Στο 62′ το σουτ του Γέντρισεκ κατέληξε πάνω στα σώματα των αμυντικών του Αστέρα, ενώ το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην αντεπίθεση των γηπεδούχων με πρωταγωνιστή Τσιλιανίδη.

Το γκολ ήρθε στο 71′ κόντρα στην ροή του αγώνα. Σκόρερ ο Γέντρισεκ με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή του Αστέρα, ύστερα από συρτή σέντρα από τα δεξιά.

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη προσπάθησαν αντιδράσουν άμεσα. Αρχικά με τον Κυριακόπουλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, με τον Ζίβκοβιτς να εξουδετερώνει το σουτ και έπειτα στην ίδια φάση σε εκτέλεση κόρνερ ο Ζίβκοβιτς και πάλι μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Μανιά.

Ακόμα μία φοβερή φάση για τον Αστέρα. Ο Κώτσιρας σέντραρε χαμηλά από αριστερά, οι αμυντικοί της Ξάνθης έδιωξαν προσωρινά με τον Κάλτσα να παίρνει το ριμπάουντ και να πιάνει ένα ευθύβολο σουτ προς την εστία με (ποιον άλλον;!) τον Ζίβκοβιτς να εκτινάσσεται και να απομακρύνει.

Στα τελευταία εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά κλείνοντας την Ξάνθη στα καρέ της δίχως όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία για να πετύχουν το τέρμα της ισοφάρισης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης(Παντελίδης): Παπαδ όπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας(75′ Δουβίκας), Τόνσο, Φερνάντεθ(42′ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Μανιάς.

Α. Ο. Ξάνθη(Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Ντα Κόστα, Μπούλα(45′ Σοφιάν), Κάστρο(84′ Μελιόπουλος), Λισγάρας, Κασάδο, Κοβάσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς.

Κίτρινες κάρτες:  Βαλιέντε(76′), Τριανταφυλλόπουλος(79′)/Κάστρο(45’+1), Καμαρά(66′)

Κόκκινες κάρτες: -/-

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Παπαδόπουλος με βοηθούς τους Νικολακάκη και Διπλάρη και τέταρτο διαιτητή τον Ζαχαριάδη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ