Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η ώρα της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA πλησιάζει, αφού έχει οριστεί για το Σάββατο (16/3) στις 12:30 ώρα Ελλάδος. Η Εθνική Ανδρών όπως είναι ήδη γνωστό βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, το λεγόμενο και γκρουπ των ισχυρών, μαζί με ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία και Κίνα. Μία ημέρα πριν την κλήρωση, λοιπόν, η FIBA αποφάσισε να κάνει και το πρώτο ξεσκαρτάρισμα, εξηγώντας τον τρόπο που θα γίνει η κλήρωση, ανακοινώνοντας έτσι εμμέσως τους πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής Ανδρών.

Προκειμένου λοιπόν να γίνουν πιο απλά τα πράγματα όταν δημιουργηθούν οι 8 όμιλοι των 4 ομάδων, η FIBA αποφάσισε να “σπάσει” κάθε γκρουπ δυναμικότητα στα δύο – με κριτήριο την θέση κάθε ομάδας στην Παγκόσμια κατάταξη, ορίζοντας από τώρα σε ποιους ομίλους μπορούν να βρεθούν από κάθε υποομάδα. Κάπως έτσι, πρακτικά οι ομάδες χωρίστηκαν ήδη στη μέση και έχουν ήδη γίνει γνωστές οι 12 ομάδες από τις οποίες θα προκύψει ο όμιλος της Εθνικής Ανδρών.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην 2η υποομάδα του γκρουπ των ισχυρών (Pot 2) μαζί με την Σερβία, την Αργεντινή και την Λιθουανία. Αναλυτικά:

Pot 1: Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία

Pot 2: Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία, Ελλάδα

Pot 3: Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλια, Ιταλία

Pot 4: Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα

Pot 5: Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ιράν

Pot 6: Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες, Κορέα

Pot 7: Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα

Pot 8: Ιαπωνία, Ιορδανία, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού

Οι ομάδες κάθε pot έχουν ήδη κάποιους περιορισμούς και μπορούν να ενταχθούν σε συγκεκριμένους ομίλους. Οι ομάδες του Pot 2, αυτού της Εθνικής, θα τεθούν επικεφαλής ενός εκ των εξής τεσσάρων ομίλων: του 2ου, του 4ου, του 6ου και του 8ου.

Δεδομένου έτσι ότι υπάρχουν αντίστοιχοι περιορισμοί και στα υπόλοιπα pots, είναι ήδη γνωστοί οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής!

Συγκεκριμένα η Ελλάδα θα κληρωθεί με μία από τις εξής ομάδες:

Από το Pot 3 με μία εκ των Ρωσίας, Αυστραλίας, Βραζιλίας ή Ιταλίας

Από το Pot 6 με μία εκ των Καναδά, Μαυροβουνίου, Φιλιππίνων και Κορέας

Από το Pot 7 με μια εκ των Νιγηρίας, Σενεγάλης, Νέας Ζηλανδίας και Ανγκόλας

Αξίζει να αναφερθεί ότι από κάθε Όμιλο προκρίνονται στην φάση των “16”, όπου υπάρχουν νέοι όμιλοι, από τους οποίους θα προκύψουν οι ομάδες των προημιτελικών και από εκεί και πέρα η διοργάνωση θα μπει στην φάση των νοκ-αουτ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ